Piwo w lokalu: z butelki czy z beczki ?

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23965

w nawiązaniu do tematu pozwoliłem sobie puścić ankietę na stronie głównej

- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Andi
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.07
      • 1915

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
      w nawiązaniu do tematu pozwoliłem sobie puścić ankietę na stronie głównej

http://www.browar.biz/sonda.php
      Ankieta bardzo niedobra-Nie mozna wpisac Butelki/Puszki bo to wielka röznica
      Wole piwo Butelkowe podane w Polsce ale nigdy bym sie nie napil z Puszki
      Kolekcja i wymiana kapsli piwnych

http://www.andreas-kronkorken.de

Comment

• R_F
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2003.11
        • 159

jak najbardziej z kega ;-]

Comment

• Ahumba
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🥛🥛🥛🥛
          • 2001.05
          • 9084

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika R_F

jak najbardziej z kega ;-]
          U mnie wyjątkiem od tego będzie sytuacja, gdy z kega jest piwo z fabryki piwa a w butelkach są dobre piwa z browarów.
          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• Chrono_2005
            Szeregowy Piwny Łykacz
            • 2005.04
            • 11

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka
            Może po prostu nie trafiasz do odpowiednich lokali Z Redy do Gdyni masz nie daleko a tam możesz wybrać sobie piwo niepasteryzowane z beczki (na tą chwilę masz do wyboru: Gościszewo, Amber i Jurand a dodatkowo w lecie dochodzą do oferty Goch a w Gdańsku Kormoran.
            AMBER znam a jakże by inaczej ,na swoim terenie zawsze wiem gdzie podają dobre rzeczy,ale na jakimś turystycznym wypadzie napicie się dobrego piwa z beczki, w przyzwoitych warunkach nie jest takie proste.Zasada jet taka : byle jaka speluna=lokalny wyrób,niska cena ,a exkluzywny bar w centrum ="piwo" tylko znanych koncernów ,bardzo wysoka cena.

Comment

• ART
              mAD'MINd
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2001.02
              • 23965

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Andi
              Ankieta bardzo niedobra-Nie mozna wpisac Butelki/Puszki bo to wielka röznica
              Wole piwo Butelkowe podane w Polsce ale nigdy bym sie nie napil z Puszki
              ale nie chodzi w tej ankiecie o to czy pijesz z puszki czy z butelki - obie formy są potraktowane zbiorczo - jako opakowanie jednostkowe.

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Andi
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2001.07
                • 1915

ale nie chodzi w tej ankiecie o to czy pijesz z puszki czy z butelki - obie formy są potraktowane zbiorczo - jako opakowanie jednostkowe.
                Opakowania jednostkowe niech beda ale smak pomiedzy tymi dwoma wyraznie sie rözni.
                Picie piwa butelkowego nawet z samej butli nie jest niczym zlym nawet bywaja gatönki piwa ktörych spozycie jest wskazane prosto z Butelki ,gdy natomiast picie prosto z Konserwy jest objawem moim zdaniem powolnego schodzenia na Margines spoleczny.
                Ja sie jeszcze nie spotkalem zeby ktos w Lokalu pil piwo Puszkowe bo w zasadzie takiego nie ma.
                Jak juz wspomnialem naleze do osöb ktörzy wybieraja Piwo butelkowe w lokalu Polskim ze wzgledu na sposöb nalewania przez Polskich barmanöw ale nie napilbym sie piwa puszkowego ktöre moim zdaniem smakuje wiecej na Blache i jakies tam srodki konserwujace niz na to co powinno w tej puszce byc.
                Nie ma nic lepszego jak swieze nalane beczkowe piwo jak sie wie jak to zrobic-a tych ktörzy tego nie potrafia powinno sie karac i zabronic im dozywotnio wykonywania tego zawodu-tymbardziej ze slyszalem ze w Polsce sa jakies tam szkolenia po ktörych sie uzyskuje dyplom czy cos takiego jak Certyfikat upowazniajacy do Barmanstwa z nalewaniem piwa

Comment

• abernacka
                  Generał Wszelkich Fermentacji
                  🥛🥛🥛🥛
                  • 2003.12
                  • 10862

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Chrono_2005
                  (...)Zasada jet taka : byle jaka speluna=lokalny wyrób,niska cena ,a exkluzywny bar w centrum ="piwo" tylko znanych koncernów ,bardzo wysoka cena.

Muszę nie zgodzić się z tobą się z tym stwierdzeniem. Najlepszy przykład "Pokład/Zielona Tawerna" w Gdyni lokal z kat. "prima sort" a co tam serwują.... Piwo a nie napój piwnopodobny
                  Mógłbym o wiele więcej takch przykładów mnożyć.
                  Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• pawelek59
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2003.04
                    • 195

Mam nadzieję, że w Polsce również nadejdą takie czasy, że lokale będą mialy w ofercie kilkanaście gatunków piw, różnych marek i smaków. Teraz bardzo często lokale podpisuja umowę na wyłączność i niestety jesteśmy zdani nawet nie na "masówkę" tylko na jedną grupę piwowarską.

Comment

• Andi
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2001.07
                      • 1915

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pawelek59
                      Mam nadzieję, że w Polsce również nadejdą takie czasy, że lokale będą mialy w ofercie kilkanaście gatunków piw, różnych marek i smaków. Teraz bardzo często lokale podpisuja umowę na wyłączność i niestety jesteśmy zdani nawet nie na "masówkę" tylko na jedną grupę piwowarską.
                      Te czasy i na zachodzie juz minely-Wiekszosc Restauracji jest powiazana Umowami z Browarami albo Dystrybutorami piwa i wlasciciel o ile ta knajpa jest tylko przez niego wynajmowana nie ma wplywu na gatunek piwa tam podawanego.
                      Browary w zamian za sprzedaz swego piwa oferuja wyposarzenia wnetrz,urzadzenia chlodnicze czy wszystko w komplecie.
                      Jezdrzac w dzisiejszych czasach po calych Niemczech i Swiecie wszedzie prawie mozna kupic Heinekena,Carlsberga,Warsteinera,Bitburgera itd itp.
                      Bardzo malo restauracji ma mozliwosc sprzedazy innego gatunku poza narzuconych albo w ograniczonej ilosci

Comment

• pawelek59
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2003.04
                        • 195

Administracja zorganizowała bardzo fajną sondę związaną z tym tematem. Jak na razie jest 35 : 1, ciekawe kto jest tym jedynym?

Comment

• Andi
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2001.07
                          • 1915

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pawelek59
                          Administracja zorganizowała bardzo fajną sondę związaną z tym tematem. Jak na razie jest 35 : 1, ciekawe kto jest tym jedynym?
                          Möglbym byc ja nim gdyby sada byla konkretnie sprecyzowana i nie pisalo obok Butelki -Puszka
                          Ale taka Sade nie moge weypelnic bo lubie piwo Butelkowe ale niecierpie Puszkowego.
                          Dla mnie to nie to samo i nie ma nic wspölnego z opakowaniami jednostkowymi.
                          A Wino z Tetra Pacu przez slomke wypic tez moge zeby sie predko urznac i zapomniec o wszystkim -najwyzej mi ktos zrobi zdjecie

Comment

• ART
                            mAD'MINd
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2001.02
                            • 23965

Czy może ktoś mi powiedzieć o co Andiemu chodzi bo chyba za dużo herbaty dzisiaj wypiłem.

Comment

• Andi
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2001.07
                              • 1915

Czy może ktoś mi powiedzieć o co Andiemu chodzi bo chyba za dużo herbaty dzisiaj wypiłem.
                              jak bys nie pil Herbaty przez slomke to bys sie sam domyslil o co mi chodzi.
                              Nie mozna poröwnac BUTELKI z PUSZKA i wsadzac te Zeczy jako jedna.Rozumujac ta droga to mozesz nowa Echosade wprowadzic
                              Czy lepiej wam smakuje Cieple albo Letnie Piwo

Comment

• ART
                                mAD'MINd
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2001.02
                                • 23965

powiedz mi co ma do rzeczy to o czym trąbisz przez cały czas?

Comment

Przetwarzanie...
                                X