Piwo w lokalu: z butelki czy z beczki ?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pawelek59
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2003.04
    • 195

    Będąc dzisiaj na gliwickim rynku, miałem okazję spróbować nalewanego piwa "Śląskie". Piwo smakowo daleko obiegało (na plus) od wersji butelkowej. Zastanawiam się czy są to te same piwa i czy nie byłoby właściwym wydzielenie w rankingu piwnym piw beczkowych jako odrębny gatunek?

    Comment

    • e-prezes
      Generał Wszelkich Fermentacji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19269

      masz na myśli śląskie z Zabrza?

      Comment

      • pawelek59
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2003.04
        • 195

        Tak chodzi o śląskie z Zabrza. Nalewak miał nowe logo tzn. zgodne z nowym wzorem etykiety śląskiego.

        Comment

        • e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19269

          mam pewną teorię, że są dwie wersje tego piwa: z Zabrza i z Van Pura, stąd różnica.

          Comment

          • YouPeter
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.05
            • 2379

            To by też tłumaczyło lepszą dostępność tego piwa w Krakowie niż gdzieniegdzie na Śląsku.
            Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

            Comment

            • pawelek59
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2003.04
              • 195

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
              mam pewną teorię, że są dwie wersje tego piwa: z Zabrza i z Van Pura, stąd różnica.
              To znaczy, ze jeden z tych Browarów warzy piwo śląskie i potem je butelkuje, a drugi rozlewa do beczek? Czy Van Pur w Rakszawie warzy piwo sląskie?

              Comment

              • tad2x
                Kapral Kuflowy Chlupacz
                • 2005.06
                • 72

                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pawelek59
                Będąc dzisiaj na gliwickim rynku, miałem okazję spróbować nalewanego piwa "Śląskie". Piwo smakowo daleko obiegało (na plus) od wersji butelkowej. Zastanawiam się czy są to te same piwa i czy nie byłoby właściwym wydzielenie w rankingu piwnym piw beczkowych jako odrębny gatunek?

                zdradz prosze w ktorym to lokalu na gliwickim rynku raczyles sie tym piwem? nie bylem tam z pare miesiecy (a mam rzut beretem).

                Comment

                • pawelek59
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2003.04
                  • 195

                  Nie pamietam nazwy, ale jest to lokal obok Empik-u.

                  Comment

                  • kiszot
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    🍼🍼
                    • 2001.08
                    • 8114

                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika tad2x
                    zdradz prosze w ktorym to lokalu na gliwickim rynku raczyles sie tym piwem? nie bylem tam z pare miesiecy (a mam rzut beretem).
                    Nie mów,ze w Pyskowicach nie ma knajpy z Zabrzem? Oni yeraz tylko leją w KEGi Śląskie.To taka nowa nazwa Górnośląskiego,którego już nie ma
                    Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
                    1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D

                    Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
                    Mein Schlesierland, mein Heimatland,
                    So von Natur, Natur in alter Weise,
                    Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
                    Wir sehn uns wieder am Oderstrand.

                    Comment

                    Przetwarzanie...
                    X