znalazłem jakis artykuł sprzed miesiąca o tym że KP ma zamknąć browar bo jakas firma zlecajaca produkcje nie przedłużyła kontraktu i że z tego powodu do końca kwietnia(?) ludzie zostaną zwolnieni z pracy... ale nie wiem jak to w końcu wyszło. Może ty Sensor się orientujesz?
Czy Browar Ostrów WLKP działa?
Collapse
X
-
Czy Browar Ostrów WLKP działa?
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
Na pewno browar przestanie działać, od 1 któregoś miesiąca (nie pamiętam - kwietnia, maja czy czerwca). Co ciekawe, Kompania postanowiła go doszczętnie rozwalić. Przytaczam za znajomym: na pierwszym przetargu ktoś wylicytował kwotę 8 mln zł, dowiedział się od kierownictwa, że za tyle to nie sprzeda, ale za 12 to tak. Więc podbił stawkę do 12 mln, a wtedy usłyszał, że nie sprzedadzą mu nawet za 20. A teraz sprzedają na części - wyposażenie osobno, budynki osobno, słodownię osobno. Jak się znam na rzeczy, nie dostaną nawet 3 mln. Ale co to w końcu dla takiej świetnej firmy, która robiła 10,5 ?
-
-
to ciekawe i smutne zarazem- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Z tego co pamiętam to Browar Ostrów produkował piwo dla firmy "Jako"-Kokanin. Obiło mi się o uszy, że decyzja o zamknieciu była szybka.
Co do wyposażenia - to przewiozą do innych browarów. W Ostrowie jest nowoczesna warzelnia.
To kolejny browar, który zaprzestał produkcji w tym roku...
------------------
Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
BROWAR W OSTROWIE ZOSTAŁ ZAMKNIĘTY
No comments.Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.
Comment
-
-
Sensor jak to NO COMMENTS?
za kare za nienapisanie sprawozdania ze Szczyrku masz wypowiedzieć się na ten temat!!- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Ostrów produkował Lecha Mocnego jakiś rok temu. Tyskiego nigdy nie produkował.
Na temat zamkniecia browaru - no comments.Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
Comment
-
-
Sensor, zakładaj temat o imprezie w Szczurku- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
ART - jak możesz pisac o Szczyrku w temacie Ostrów.Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
Comment
-
-
LUDZIEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zorganizujmy ogólnopolski protest przeciwko zamykaniu POLSKICH browarów , bo mnie normalnie krew zalewa!. Gdy zamknęli Krotoszyn miałem nadzieję że to koniec czarnej serii , a tu nic z tego . Mam jeszcze bezpodstawne nadzieje , że uda się uratować EB i LEŻAJSK! JAk zamkną Leżajk , to chyba tego HEinekenowi nie wybaczę. I tak od jakiegoś roku ani ja , ani moi koledzy nie pijemy wyrobów tego koncerny robionych poza Polską.Z całego serca życzę im bankructwa , ale niestety to tylko słodkie sny
Comment
-
Comment