Filozoficzne podejście do reklamy Warki(To samo).

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • baklazanek
    † 2014 Piwosz w Raju
    • 2001.08
    • 3562

Filozoficzne podejście do reklamy Warki(To samo).

Obecnie emitowana jest reklama ?To samo? ,a jakiś czas wcześniej z gasnącym światłem. Chodzi w nich oczywiście o to by przedstawić niepowtarzalne walory tego piwa. I wszystko było by w porządku gdyby nie to, iż odbywa się to poprzez porównywanie Warki do innego piwa serwowanego w tym samym lokalu. To inne wypada blado na tle ?zacnego? trunku wareckiego. Obejrzałem kilka razy te reklamy i zacząłem się zastanawiać nad pewną kwestią. Przecież tam gdzie jest serwowane piwo GŻ rzadko można spotkać inne, bardzo rzadko. Wynikało by z tego, iż reklamy Warki z jednej strony zachwalają tą markę, a z drugiej wyśmiewają smak innych swoich piw serwowanych w tym samym lokalu.
    Jest to oczywiście podejście pół żartem, pół serio, ale coś w tym jest.
  • Krzysiu
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2001.02
    • 14936

Ja zwróciłem uwagę na tempo spożycia. Po piętnastu minutach goście będą spali grzecznie pod stołem. No i ciekaw jestem, jakie były ich miny już zakończeniu zdjęć, bo że do kamery uśmiechali się, głośno wzdychali i kiwali głowami, to jasne, za to im zapłacili.

Comment

• zbysia
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2004.09
      • 907

Krzysiu, ale to są aktorzy, nie...?
      fANIAtic www.faktoria-ukraina.pl

Comment

• Wielki_B
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2005.02
        • 1968

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
        Ja zwróciłem uwagę na tempo spożycia. Po piętnastu minutach goście będą spali grzecznie pod stołem. No i ciekaw jestem, jakie były ich miny już zakończeniu zdjęć, bo że do kamery uśmiechali się, głośno wzdychali i kiwali głowami, to jasne, za to im zapłacili.
        Do kamery wzięli tylko po łyku. Potem wylali do kibla i poszli popatrzeć, jak ci od warzenia "Dębowego" robią łuki i bawią się w strzelanego, zamiast myśleć jak w końcu uwarzyć jakieś dobre piwo.

Comment

• Krzysiu
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2001.02
          • 14936

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zbysia
          Krzysiu, ale to są aktorzy, nie...?
          Raczej kaskaderzy ... A mnie się przypomniał taki rysunek Mleczki, w którym facet zachwalał jakieś paluszki, a po wyłączeniu kamery się wyrzygał.

Comment

• zythum
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2001.08
            • 8305

To był świetny rysunek, dobrze oddawał spożywanie reklamowanych rzeczy
            To inaczej miało być, przyjaciele,
            To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
            Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
            Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
            Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
            Królowie banków, fabryk, hut
            Tym mocni są, że każdy kradnie
            Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

• Makaron
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2003.08
              • 2107

Jakiś czas temu czytałem na temat fotografowania i filmowania jedzenia itp. Jak sie okazuje to co widać w reklamach i na zdięciach nie zawsze nadaje sie do jedzenia. Lakierowane pączki by się ladnie świecily itd. Ladna piana na piwach w warunkach na planie filmowym mogla byc po prostu nieprakytczna.
              "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

Comment

• becik
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2002.07
                • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Makaron
                (...) Jak sie okazuje to co widać w reklamach i na zdięciach nie zawsze nadaje sie do jedzenia. Lakierowane pączki by się ladnie świecily itd. (...)
                i wtedy jak coś się nie zgadza to każdy powienien reagować jak Michael Douglas na widok hamburgera w filmie "Upadek"
                Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Tomasz_FK
                  Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                  • 2003.10
                  • 221

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Makaron
                  Jak sie okazuje to co widać w reklamach i na zdięciach nie zawsze nadaje sie do jedzenia. Lakierowane pączki by się ladnie świecily itd. Ladna piana na piwach w warunkach na planie filmowym mogla byc po prostu nieprakytczna.
                  Kiedyś słyszałem, że jako kawę filmuje się zwykle odgazowaną Coca-colę. Ma czystszą powierzchnię i ładną barwę, a na prawdziwej kawie często pływają różne nieestetyczne zanieczyszczenia

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
                  i wtedy jak coś się nie zgadza to każdy powienien reagować jak Michael Douglas na widok hamburgera w filmie "Upadek"
                  Bardzo mi ta scena utkwiła w pamięci, tym bardziej, że zdarzyło mi się trafić do takich przybytków. Nigdy więcej.
                  Tomasz
                  "Sleeping makes me hungry. And eating makes me sleepy. Life is good." Garfield, 11 lipca 1991 r.

Comment

• zbysia
                    Kapitan Lagerowej Marynarki
                    • 2004.09
                    • 907

co zaś się tyczy zdjęcia jeszcze lepiej smakowało
                    Attached Files
                    Last edited by zbysia; 2005-05-18, 22:34.
                    fANIAtic www.faktoria-ukraina.pl

Comment

• WojciechT
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2012.09
                      • 2546

Wybaczcie, że odkopuję tak stary temat, ale wertując kolejne strony Google szukając interesującego mnie zagadnienia trafiłem właśnie tutaj.

Jakiś czas temu emitowana w telewizji była reklama piwa, chyba Warki, gdzie piana "wystawała" poza obręb szklanki - o ile dobrze pamiętam, była po prostu niedbale doklejona przez grafika. Kojarzycie tę reklamę? Czy to była właśnie Warka czy coś innego?

Comment

• tfur
                        Major Piwnych Rewolucji
                        🍼🍼
                        • 2006.05
                        • 1311

było o tym tutaj
                        niestety, mnie film się nie odpalił
                        veni, emi, bibi

Comment

• lucifuge
                          Porucznik Browarny Tester
                          • 2009.11
                          • 309

Piwo na planie reklamy gdzie aktorzy owo piwo spozywają to zawsze piwo nisko lub bezalkoholowe ze specjalnie przygotowaną (osobno) pianą, która dodawana jest do kufli tuż przed ujęciem.

Comment

Przetwarzanie...
                          X