a tak na poważnie: napisałem przed momentem maila do browaru, zobaczymy co z tego wyniknie. osobiście nie miałem styczności z ich piwami.
produkty juz teraz dzialaly
Browar w Wyszkowie wchodził do czerwca 00 w skład Browarów Warszawskich. Potem funkcjonuje na zasadach spółki pracowniczej jako samodzielny zakład.
Produkty .... dawniej ... pozostawiały wiele do życzenia. Znam je z autopsji. To zemsta....
------------------
Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki. www.twojmalybrowar.pl
Krzysztof napisal/a Produkty .... dawniej ... pozostawiały wiele do życzenia.
To prawda. "Wychowałem" się na piwie Nadbużańskim i prawie zawsze pozostawiało ono wiele do życzenia. Piszę prawie, gdyż raz zdarzyło mi się pić to piwo w butelkach 0,33l (pierwszy i zarazem ostani raz) w knajpie w Tłuszczu. Było rewelacyjne. Szczerze mówiąc niewiele piw mogłoby się z nim teraz równać. Ale było to już z 15 lat temu... Nigdy wcześniej ani już nigdy później nadbużan tak mi nie smakował jak wtedy.
pułaś
--------------------------------- "(...)W kącikach flechtów wieczór już Lśni jak porzeczka krwawa Ukradkiem z rdzy wycieram nóż I między bajki wkładam"
Byłem w ostatni wykend w Wyszkowie i niestety nie mam dobrych wiadomości. Browar odżył na parę miesięcy, do wiosny 2002 warzył piwo o nazwie Swojskie i Atut. Niestety zaprzestał, osttanie egzemplarze wyprzedawane były z magazynów w lipcu i sierpniu. Teraz w browarze funkcjonuje jedynie strażnik z psem a wszystkie maszyny są wygaszone. Nie wiadomo jaka będzie przyszłość i czy będzie w ogóle. W mieście dostępne jedynie produkty Grupy Żywiec i Kompanii Piwowarskiej. W jednym czy dwóch sklepach Łomża a w jednym Regina z Giżycka. Mizeria i tragedia
ps. Do tego rewelacyjna żulbuda Wyszkowianka zamieniona w chiński lokal o wystroju Cepeliowsko - Ikeowym, bez gustu , bez duszy ale ludziom się wydaje, że to taka ameryka
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment