a tak na poważnie: napisałem przed momentem maila do browaru, zobaczymy co z tego wyniknie. osobiście nie miałem styczności z ich piwami.
produkty juz teraz dzialaly
Browar w Wyszkowie wchodził do czerwca 00 w skład Browarów Warszawskich. Potem funkcjonuje na zasadach spółki pracowniczej jako samodzielny zakład.
Produkty .... dawniej ... pozostawiały wiele do życzenia. Znam je z autopsji. To zemsta....
------------------
Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki. www.twojmalybrowar.pl
Krzysztof napisal/a Produkty .... dawniej ... pozostawiały wiele do życzenia.
To prawda. "Wychowałem" się na piwie Nadbużańskim i prawie zawsze pozostawiało ono wiele do życzenia. Piszę prawie, gdyż raz zdarzyło mi się pić to piwo w butelkach 0,33l (pierwszy i zarazem ostani raz) w knajpie w Tłuszczu. Było rewelacyjne. Szczerze mówiąc niewiele piw mogłoby się z nim teraz równać. Ale było to już z 15 lat temu... Nigdy wcześniej ani już nigdy później nadbużan tak mi nie smakował jak wtedy.
pułaś
--------------------------------- "(...)W kącikach flechtów wieczór już Lśni jak porzeczka krwawa Ukradkiem z rdzy wycieram nóż I między bajki wkładam"
Byłem w ostatni wykend w Wyszkowie i niestety nie mam dobrych wiadomości. Browar odżył na parę miesięcy, do wiosny 2002 warzył piwo o nazwie Swojskie i Atut. Niestety zaprzestał, osttanie egzemplarze wyprzedawane były z magazynów w lipcu i sierpniu. Teraz w browarze funkcjonuje jedynie strażnik z psem a wszystkie maszyny są wygaszone. Nie wiadomo jaka będzie przyszłość i czy będzie w ogóle. W mieście dostępne jedynie produkty Grupy Żywiec i Kompanii Piwowarskiej. W jednym czy dwóch sklepach Łomża a w jednym Regina z Giżycka. Mizeria i tragedia
ps. Do tego rewelacyjna żulbuda Wyszkowianka zamieniona w chiński lokal o wystroju Cepeliowsko - Ikeowym, bez gustu , bez duszy ale ludziom się wydaje, że to taka ameryka
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Korzystając z chwili wolnego czasu postanowiłem sporządzić spis browarów, z których produkcją miałem okazję zapoznać się, kiedy jeszcze istniały. Pomyślałem, że w klasyfikacji odwiedzonych browarów nikt nie ma szans z @abernackim, hobbystycznie się nie udzielam, więc może tu mam jakieś...
Zobaczyłem u jednego klienta Lidla cały wózek tego piwa. Kod LB - Jędrzejów, myślę sobie, nie lubie mocnych ale spróbuję. Powiem tak - paskudztwo. Smakuje, jakby ktoś wódki do tego dolał. Piana o dziwo obfita, musiałem kilka razy dolewać, kolor złoty, dość jasny, jak na zawartość...
Przedstawiciel włoskiego specjału grape ale z... no właśnie... Na kranie było Birrificio PLB cokolwiek to znaczy, ale w necie odnalazłem toskańskie gospodarstwo winiarskie di Felsina, który to robi. Adres: via del Chianti, 101 - Castelnuovo Berardenga (SI).
Witam serdecznie-znajoma ma skrzynkę po piwie drewnianą z napisem Browar Wyszków z butelkami zamykanymi na porcelankę , tylko nie wiem po jakim to jest piwie bo nie widziałem etykiety i czy mają jakąś etykietę . Do jakich lat piwo było zamykane na porcelanki i czy taka kompletna skrzynka z...
Liczba browarków w Splicie systematycznie się powiększa, co niezmiernie cieszy miłośników złotego napoju. Jeszcze pachnącym nowością jest powstały na początku lipca tego roku, browar restauracyjny Protokol. Restauracyjny to nazwa nieco na wyrost, ponieważ można tam co najwyżej coś schrupać...
Comment