Browar Wyszków

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • szostak
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2002.02
    • 1176

zythum napisał(a)
    Byłem w ostatni wykend w Wyszkowie i niestety nie mam dobrych wiadomości. Browar odżył na parę miesięcy, do wiosny 2002 warzył piwo o nazwie Swojskie i Atut. Niestety zaprzestał, osttanie egzemplarze wyprzedawane były z magazynów w lipcu i sierpniu. Teraz w browarze funkcjonuje jedynie strażnik z psem a wszystkie maszyny są wygaszone. Nie wiadomo jaka będzie przyszłość i czy będzie w ogóle. W mieście dostępne jedynie produkty Grupy Żywiec i Kompanii Piwowarskiej. W jednym czy dwóch sklepach Łomża a w jednym Regina z Giżycka. Mizeria i tragedia

ps. Do tego rewelacyjna żulbuda Wyszkowianka zamieniona w chiński lokal o wystroju Cepeliowsko - Ikeowym, bez gustu , bez duszy ale ludziom się wydaje, że to taka ameryka
    Rzeczywiście, tragedia. Ale nie całkowita. Pozostała jeszcze żulbudka z piwem w pobliżu dworców. Tam też schodzi się niezłe towarzystwo. Niestety, znam lokal tylko z pozycji chodnika i okna; w pobliskim bloku mieszka mój teść (teściowa też), który za owym lokalem nie przepada. On też porzyczynił się do upadku browaru wyszkowskiego, bo pijał piwo warszawskie, a teraz kieleckie (dla sieci leader price).

Comment

• zythum
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2001.08
      • 8305

Niestety lokal ten był w piątek o godz. 19 30 zamknięty
      To inaczej miało być, przyjaciele,
      To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
      Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
      Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
      Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

Rządzący światem samowładnie
      Królowie banków, fabryk, hut
      Tym mocni są, że każdy kradnie
      Bogactwa, które stwarza lud.

Comment

Related Topics

Collapse

• Prusak
        Browary, z których piwo zdążyłeś wypić, zanim padły
        Prusak
        Korzystając z chwili wolnego czasu postanowiłem sporządzić spis browarów, z których produkcją miałem okazję zapoznać się, kiedy jeszcze istniały. Pomyślałem, że w klasyfikacji odwiedzonych browarów nikt nie ma szans z @abernackim, hobbystycznie się nie udzielam, więc może tu mam jakieś...
        2024-02-07, 19:00
      • AaLeX
        Jędrzejów, Argus Mocne
        AaLeX
        Zobaczyłem u jednego klienta Lidla cały wózek tego piwa. Kod LB - Jędrzejów, myślę sobie, nie lubie mocnych ale spróbuję. Powiem tak - paskudztwo. Smakuje, jakby ktoś wódki do tego dolał. Piana o dziwo obfita, musiałem kilka razy dolewać, kolor złoty, dość jasny, jak na zawartość...
        2023-12-30, 14:51
      • e-prezes
        Fattoria di Felsina, White IGA
        e-prezes
        Przedstawiciel włoskiego specjału grape ale z... no właśnie... Na kranie było Birrificio PLB cokolwiek to znaczy, ale w necie odnalazłem toskańskie gospodarstwo winiarskie di Felsina, który to robi. Adres: via del Chianti, 101 - Castelnuovo Berardenga (SI).

6,5% alk. Nie wiem jak...
        2023-02-13, 13:01
      • jolo111
        Skrzynka drewniana z napisem Browar Wyszków
        jolo111
        Witam serdecznie-znajoma ma skrzynkę po piwie drewnianą z napisem Browar Wyszków z butelkami zamykanymi na porcelankę , tylko nie wiem po jakim to jest piwie bo nie widziałem etykiety i czy mają jakąś etykietę . Do jakich lat piwo było zamykane na porcelanki i czy taka kompletna skrzynka z...
        2016-08-26, 01:09
      • bastion
        Chorwacja, Split, Kralja Zvonimira 32, Pivnica Prostor.
        bastion
        Liczba browarków w Splicie systematycznie się powiększa, co niezmiernie cieszy miłośników złotego napoju. Jeszcze pachnącym nowością jest powstały na początku lipca tego roku, browar restauracyjny Protokol. Restauracyjny to nazwa nieco na wyrost, ponieważ można tam co najwyżej coś schrupać...
        2021-09-20, 22:31
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...