otrzymałem podstawkę tego browaru, ale nie wiem czy jeszcze istnieje...
browar Krasnystaw
Collapse
X
-
browar Krasnystaw
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Tagi: brak
-
-
po raz kolejny muszę stwierdzić, że jesteś świetnie obeznany- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Koniec
No i stało sie ! Nie wiem dokładnie od kiedy ale Browar Hetman w Krasnymstawie już zamkniety.Dowiedziałem sie ze browar sprzedaje rollbary i to bardzo tanio więc pojechałem do browaru ,a tu przez drzwi widać gołe ściany w miejscu gdzie były biura i to chyba od dosyć dawna.W częsci plac zagospodarowany jest przez hurtownię spożywczą .Szkoda następnego małego browaru ,choć piwka z Hetmana nie były pierwszej jakości.Takie małe lokalne browary powinny warzyć swoje lokalne i nietuzinkowe piwo(tylko NIE pilsa) ,ale Polska to nie Belgia
Comment
-
-
dzis wychyle kufelek za browar z Krasnegostawu. Niestety, nie ich piwem, bo takowego dostać nie można.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
sklep_piwowar, jesteś posłańcem szatana i złych wieści?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Co następny zmarł?Jeszcze w tym roku nie napiłem się piwka z Hetmana. No ja pie... Jeden otworzony, dwa w otchłań,plus Soma i jeszcze jeden umierający ,dodatkowo Zamkowy czeka na odstrzał.Niech to wszystko...
Prawie jak Piwo
SZCZECIN
Comment
-
-
Właśnie skończyłem rozmowę z właścicielem browaru, którego mam przyjemność znać osobiście. Browar jak na razie jest zamknięty, definitywne losy mają być przesądzone za 2 tygodnie, wtedy albo wóz albo przewóz.
Niestety przyczyny tego stanu rzeczy nie były rozmową na telefon.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Myślę że w tym konkretnym przypadku klamka już dawno zapadła i nie ma się ( jak np w przypadku Piasta)co cukrować jakąś nadzieją
Tak więc w ciagu 5 minut dowiedzialem się o zamknięciu kolejnych 2 browarow (Mecka Wola i Krasnystaw) a doszly mnie już jakis czas temu słuchy o zbliżającym się zamknieciu kolejnego małego browaru na ścianie wschodniej ale nie będę krakał który to, dopóki dopóty...Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Cooper napisał(a)
a doszly mnie już jakis czas temu słuchy o zbliżającym się zamknieciu kolejnego małego browaru na ścianie wschodniej ale nie będę krakał który to, dopóki dopóty...Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment