Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson
Wakacyjna lista piwna
Collapse
X
-
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAcksonMoże ktoś wie, czy przy poniższych browarach działają jakieś sklepiki z piwem (nie wspominając o jakiś dodatkach typu szkło)
Ciechanów - najwyżej w pubie Ciechan, albo w delikatesach w rynku (mają cały asortyment);
Fortuna - jak wyżej, z tym, że tu już trzeba pobiegać po kilku sklepach, ale na szczęście tylko w rynku;
Gościszewo - we wsi nawet nie wiedzą, że mają browar Na szczęście w samym browarze sprzedają na sztuki;
Goch - nie butelkują, ale zaproszą na degustację;
Grudziądz - dobrze zaopatrzony sklep przy browarze;
Konstancin - w browarze nic, nawet w okolicznych sklepach z trudem;
Mazowiecki - w Okuniewie przemiła atmosfera, sprzedają w browarze na sztuki;
Północny - nieopodal browaru knajpka z całym asortymentem;
Regina - w browarze tylko na skrzynki, ale w centrum Giżycka są dekliatesy alkholowe z pełnym przeglądem tutejszych piwek.
Comment
-
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ArkBrowar na Jurze - Jest tam knajpka gdzie można sie piwa napić (chyba nawet jakieś niefiltrowane w dzbanku można tam było nabyć). Udało mi się nawet szklankę wysępićPiwo czyni każdą czynność przyjemniejszą
Comment
-
-
Jeżeli kogoś interesuje zestawienie na podstawie powyższej dyskusji. Adresy browarów zaczerpnięte z serwisu browar.biz (mam nadzieje, że ART się nie pogniewa). Uwagi dodane dzięki forumowiczom.
Jak ktoś coś jeszcze wie to niech da znać.
Dzięki za informacjeAttached FilesMM961
4:-)
Comment
-
-
W informacjach są sprzeczności - sprawdź naocznie i zweryfikuj
Np. GAB - nie sprzedaje piwa w browarze, nie mają detalu. W okolicy browaru GABa ni huhu.
Gościszewo: jak bylimy tam ze Slavoyem półtora roku temu to był sklepik przy browarze, tylko udawali, że browaru tam nie mają Ale Rycerzyka zakupiliśmy bez problemu
Co do Reginy - spytaj Wicia_WLast edited by Marusia; 2005-06-10, 14:26.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuW Namysłowie jest sklep firmowy, w uliczce jakieś 100 m przed bramą browaru.
Ja to bym raczej tak nazwał: sklep, którym wyłącznośc na piwo ma stojący obok browar. Poza tym dostępne najróżniejszej maści mocniejsze trunki.Last edited by slavoy; 2005-06-10, 14:24.Dick Laurent is dead.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoyFirmowy? To Żołądkową i Lipę z Miodem też w browarze robią?
Ja to bym raczej tak nazwał: sklep, którym wyłącznośc na piwo ma stojący obok browar. Poza tym dostępne najróżniejszej maści mocniejsze trunki.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
To teraz ja wtrącę swoje trzy grosze:
1. Witnica - brak sklepu, trzeba szukać w okolicznych spożywczakach
2. Czarnków - w tabelce warto zaznaczyć, że jest to przede wszystkim knajpa z lanym, w której można zaopatrzyć się w butelkowe oraz - od czasu do czasu - szkło.
3. Zdrowie Jacksona za bardzo cenną i społecznie pożyteczną inicjatywę
Comment
-
-
Jeszcze w zeszłym roku w przybrowarnianym sklepie w Koszalinie można było kupić niefiltrowanego Sambora w kegach, natomiast w Połczynie Zdroju cały czas działał firmowy sklep Broka przy ex-browarze na ul. Piwnej. Ciekawe jak się sprawy mają po ostatnich zmianach własnościowych.
Comment
-
Comment