kolega JAckson na pewno nie zapomniał btw, to ciekawe co mówisz, bo ja zawsze kupuję tam drożej niż w sklepie (2-2.5 zł), ale wiem, że jest świeże i butelki przyjmuje mi bez etykiet. kufli to oni nigdy nie mieli, a co najwyżej szklanki i też nie łatwo się je "kupuje".
Wakacyjna lista piwna
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson
Może ktoś wie, czy przy poniższych browarach działają jakieś sklepiki z piwem (nie wspominając o jakiś dodatkach typu szkło):
Regina
Comment
-
-
Brałem pod uwagę tylko te browary i miejsca które są w miarę blisko trasy jaką zamierzam pokonać w czasie najbliższego urlopu Oczywiście i tak wiele z tych miejsc ominę z różnych względów niestety.
Nie mam nic przeciwko dopisywaniu następnych browarów i sklepików czy knajp przybrowarnianych przez Was (najlepiej dopisane do istniejącej listy i zamieszczenie jej w tym temacie) jeżeli tylko ktoś ma na to ochotę. Byłoby to nawet wskazaneLast edited by JAckson; 2005-06-13, 12:11.MM961
4:-)
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezeskolega JAckson na pewno nie zapomniał btw, to ciekawe co mówisz, bo ja zawsze kupuję tam drożej niż w sklepie (2-2.5 zł), ale wiem, że jest świeże i butelki przyjmuje mi bez etykiet. kufli to oni nigdy nie mieli, a co najwyżej szklanki i też nie łatwo się je "kupuje".
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arnoSklep firmowy w Zwierzyńcu czynny tylko w sezonie letnim.
Na miejscu Perła i Zwierzyniec.Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą
Comment
-
-
Gocha możesz napić się również w hotelo-zameczku Rzucewo, który należy do właścicieli browaru (chyba). Nie wiem, czy można dostać jakieś gadżety, ale piwo jest smaczne i okolica ładna, więc zwłaszcza, jak się siądzie na zewnątrz, to jest to spora przyjemność. Do Rzucewa trzeba odbić w prawo jadąc trasą Reda - Władysławowo. Zakładam, że będziesz pokonywał tą trasę na początku lipca
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bury_wilkGocha możesz napić się również w hotelo-zameczku Rzucewo, który należy do właścicieli browaru (chyba). Nie wiem, czy można dostać jakieś gadżety, ale piwo jest smaczne i okolica ładna, więc zwłaszcza, jak się siądzie na zewnątrz, to jest to spora przyjemność. Do Rzucewa trzeba odbić w prawo jadąc trasą Reda - Władysławowo. Zakładam, że będziesz pokonywał tą trasę na początku lipca
Zanotuję to miejsce na odwrocie pewnej specjalnej tabeliMM961
Comment
-
-
Powróciłem z urlopu.
Odwiedziłem kilka browarów. Skorzystałem z wiadomości które pojawiły się w tym temacie.
Uściślę sprawe kilku browarów.
1. Czarnków - ładne miasteczko. Do browaru łatwo trafić, choć nie rzuca się w oczy.
Na teren browar wejść nie można bez uprzedniego uzgodnienia z kierownictwem (kobita - strażnik na bramie). Zdjęcia robione z ulicy.
Przy browarze w kierunku skrzyżowania bar. Klimat rzeczywiście z dawnych czasów. O godzinie 9.00 już są pierwsi chętni na piwko. Miejscowi biorą tylko butelkowe Noteckie. W ofercie lane Noteckie (2,10zł) oraz butelkowe Noteckie i Eire. Dodatkowo szklanki 0,5 i 0,33 w cenie odpowiednio 3,50 i 3,00 zł. Do nabycia także kartonowe nosidełko na 6 piw za 0,85zł oraz kartonowe pudełko na 20 butelek za 2zł - bardzo przydatne.
Przy zakupie min. 30 butelek zniżka - piwo po 1,10zł za 0,33
Obsługa miła i chętne do współpracy.
2. Jurand - musiałem przejechać kawałek miasta zanim tam dotarłem. Browar ładnie położony. Na bramie strażnik i zakaz wstępu. Mozna zrobić zdjęcie przed bramą główną. Obok browaru mały sklepik z samym piwem. Oczywiście tylko butelki i puszkowy Rejs robiony przez Chociwel.
3. Kormoran - łatwiej tam dojechać choć trzeba uważać, by nie przejechać. Browar słabo zauważalny. Na szczęście widnieje logo BK. Ostrzeżenie dla zmotoryzowanych - parkowanie na chodniku przed skarpa grozi ugrzęźnięciem w piachu jeżeli przekroczy się kołami chodnik. Zakopałem się, a nawet zawiesiłem na podwoziu. Ganiałem po browarze w celu znalezienie pomocy - przez co go niechcący pozwiedzałem. NIc do kupienia w ilości mniejszej niż skrzynka.
Z pomoca przyszedł mi pracownik pobliskiego warsztatu powiązanego z browarem. PO godzinie lewarowania i podkładania desek z browarnianych palet wyrwałem się z opresji. W browarze pozwolili umyć ręce. Ukłony dla pomocnej duszy - dwa piwka z Juranda.
Po piwo zostałem skierowany do najbliższego osiedlowego sklepu. PIwo było. Obsługa do d.... Kobiecie nie chciało się sprawdzać z jakiego browaru ma asortyment. Nie przyjęła mi butelek na wymianę bo miały inne etykietki (Noteckie). Porażka.
4. Zwierzyniec - browar znałem już wcześniej po paru wizytach. Sklep-bar przy browarze zszedł na psy ('perły') . Zero gadżetów ze Zwierzyńca, tylko Perła.
Cena butelki Zwierza - 2,50zł. W sklepach obok - 1,20zł. Na pytanie dlaczego tak odpowiedź paniusi - bo to restauracja. Promocja - za zakup 10 butelek plakat z piwem Zwierzynieckim - nie skorzystałem. Wolałem za tą cenę dodatkowe 10 piw.
Piwo lane - wg paniusi ze Zwierzyńca - tyle, że napełniane w Lublinie. Nie próbowałem pić.
Piwo butelkowe można zakupić w sklepach w okolicy - 1,20zł
5. Janów Lubelski - odwiedzony w drodze do domu. Browar niełatwo znaleźć gdyż jest odsunięty od ulicy. Wartownika brak. Można wjechać na teren. Trzaskać zdjęcia do woli. Zakupiłem niepasteryzowany Janów do pojemników od samego prezesa który zgodził się na robienie zdjęć i zamieszczanie ich w necie (niebawem) i jeszcze mi napompował piwa Cena w browarze - 2,50zł za 1 litr
PIwko doskonałe - poprawiło się wg mnie w ostatnich 2 latach.
To wszystko w tej chwili. Jak sobie coś przypomnę to dopiszęMM961
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MarusiaW informacjach są sprzeczności - sprawdź naocznie i zweryfikuj
Np. GAB - nie sprzedaje piwa w browarze, nie mają detalu. W okolicy browaru GABa ni huhu.
Gościszewo: jak bylimy tam ze Slavoyem półtora roku temu to był sklepik przy browarze, tylko udawali, że browaru tam nie mają Ale Rycerzyka zakupiliśmy bez problemu
Co do Reginy - spytaj Wicia_W
W browarze w Gościszewie nie ma żadnego problemu z zakupem detalu.Parę dni temu kupiliśmy z kolegą raptem 15 butelek.
Comment
-
-
w sklepach Browarów Łódzkich można kupić oprócz piwa szkło (w tym litrowe kamionki Kaltenberga); chyba we wszystkich można wypić piwo na miejscu - lanego piwa jednak nie ma
adresy w tym temacie http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=61404
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAcksonUżyję tego tematu w celu zadania pytania: czy ktoś wie, czy w Żninie można kupić obecnie ichne piwa?
Wobec powyższego odpowiedź na Twoje pytanie brzmi: Tak.Poszukuję
Comment
-
-
Pozwoliłem sobie delikatnie zmodyfikować zeszłoroczne zestawienie. Jeżeli kogoś zainteresuje i ma świeższe dane to proszę o info.Attached FilesMM961
Comment
-
-
Pozwoliłem sobie odświeżyć ten temat. Przy browarze Van Pur w Rakszawie działa sklep firmowy. Niestety po za piwem (podobno w dobrych cenach) nie mają żadnych gadżetów.
Comment
-
Comment