Wakacyjna lista piwna

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19269

kolega JAckson na pewno nie zapomniał btw, to ciekawe co mówisz, bo ja zawsze kupuję tam drożej niż w sklepie (2-2.5 zł), ale wiem, że jest świeże i butelki przyjmuje mi bez etykiet. kufli to oni nigdy nie mieli, a co najwyżej szklanki i też nie łatwo się je "kupuje".

Comment

• may
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2002.01
      • 1508

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson

Może ktoś wie, czy przy poniższych browarach działają jakieś sklepiki z piwem (nie wspominając o jakiś dodatkach typu szkło):

Regina
      Będąc dwa lata temu w Giżycku zawitałem na chwilkę do browaru Regina. Przedstawiłem się właścicielce, opowiedziałem o swojej pasji i prawdopodobnie w nagrodę za "lanie wody" otrzymałem zestaw piw oraz szkło: pokal i kufel.

Comment

• JAckson
        Pułkownik Chmielowy Ekspert
        🍼🍼
        • 2004.05
        • 6123

Brałem pod uwagę tylko te browary i miejsca które są w miarę blisko trasy jaką zamierzam pokonać w czasie najbliższego urlopu Oczywiście i tak wiele z tych miejsc ominę z różnych względów niestety.

Nie mam nic przeciwko dopisywaniu następnych browarów i sklepików czy knajp przybrowarnianych przez Was (najlepiej dopisane do istniejącej listy i zamieszczenie jej w tym temacie) jeżeli tylko ktoś ma na to ochotę. Byłoby to nawet wskazane
        Last edited by JAckson; 2005-06-13, 12:11.
        MM961
        4:-)

Comment

• Shlangbaum
          • 2005.03
          • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
          kolega JAckson na pewno nie zapomniał btw, to ciekawe co mówisz, bo ja zawsze kupuję tam drożej niż w sklepie (2-2.5 zł), ale wiem, że jest świeże i butelki przyjmuje mi bez etykiet. kufli to oni nigdy nie mieli, a co najwyżej szklanki i też nie łatwo się je "kupuje".
          Pewnie, że szklanki a nie kufle. A co do ich kupienia, to po tym jak mi z Batholem powiedzieliście, że jest taka możliwość to zjawiłem się tam wkrótce i kupiłem bez dużego problemu. A cena 1,50 (pisałem, że mozna kupić "od") to za bączka Pilsa, który niestety też coraz rzadziej widuje.

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• sloniatko
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.02
            • 1014

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arno
            Sklep firmowy w Zwierzyńcu czynny tylko w sezonie letnim.
            Na miejscu Perła i Zwierzyniec.
            Ciężko to nazwać sklepem, to raczej przybrowarna knajpa, a ceny za butelkowe są wyższe niż w pobliskich spożywczakach. Plus taki, że można tam nabyć szkło i chyba jakieś inne gadżety.
            Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą

Comment

• bury_wilk
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2004.01
              • 2655

Gocha możesz napić się również w hotelo-zameczku Rzucewo, który należy do właścicieli browaru (chyba). Nie wiem, czy można dostać jakieś gadżety, ale piwo jest smaczne i okolica ładna, więc zwłaszcza, jak się siądzie na zewnątrz, to jest to spora przyjemność. Do Rzucewa trzeba odbić w prawo jadąc trasą Reda - Władysławowo. Zakładam, że będziesz pokonywał tą trasę na początku lipca
              Lubię kiedy się zieleni
              Lubię jak się piwo pieni...

...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!

Comment

• JAckson
                🍼🍼
                • 2004.05
                • 6123

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika bury_wilk
                Gocha możesz napić się również w hotelo-zameczku Rzucewo, który należy do właścicieli browaru (chyba). Nie wiem, czy można dostać jakieś gadżety, ale piwo jest smaczne i okolica ładna, więc zwłaszcza, jak się siądzie na zewnątrz, to jest to spora przyjemność. Do Rzucewa trzeba odbić w prawo jadąc trasą Reda - Władysławowo. Zakładam, że będziesz pokonywał tą trasę na początku lipca
                Tak, w okolicach 10 lipca będę pewnie przemykał w tamtych okolicach

Zanotuję to miejsce na odwrocie pewnej specjalnej tabeli
                MM961

Comment

• JAckson
                  🍼🍼
                  • 2004.05
                  • 6123

Powróciłem z urlopu.
                  Odwiedziłem kilka browarów. Skorzystałem z wiadomości które pojawiły się w tym temacie.
                  Uściślę sprawe kilku browarów.

1. Czarnków - ładne miasteczko. Do browaru łatwo trafić, choć nie rzuca się w oczy.
                  Na teren browar wejść nie można bez uprzedniego uzgodnienia z kierownictwem (kobita - strażnik na bramie). Zdjęcia robione z ulicy.
                  Przy browarze w kierunku skrzyżowania bar. Klimat rzeczywiście z dawnych czasów. O godzinie 9.00 już są pierwsi chętni na piwko. Miejscowi biorą tylko butelkowe Noteckie. W ofercie lane Noteckie (2,10zł) oraz butelkowe Noteckie i Eire. Dodatkowo szklanki 0,5 i 0,33 w cenie odpowiednio 3,50 i 3,00 zł. Do nabycia także kartonowe nosidełko na 6 piw za 0,85zł oraz kartonowe pudełko na 20 butelek za 2zł - bardzo przydatne.

Przy zakupie min. 30 butelek zniżka - piwo po 1,10zł za 0,33

Obsługa miła i chętne do współpracy.

2. Jurand - musiałem przejechać kawałek miasta zanim tam dotarłem. Browar ładnie położony. Na bramie strażnik i zakaz wstępu. Mozna zrobić zdjęcie przed bramą główną. Obok browaru mały sklepik z samym piwem. Oczywiście tylko butelki i puszkowy Rejs robiony przez Chociwel.

3. Kormoran - łatwiej tam dojechać choć trzeba uważać, by nie przejechać. Browar słabo zauważalny. Na szczęście widnieje logo BK. Ostrzeżenie dla zmotoryzowanych - parkowanie na chodniku przed skarpa grozi ugrzęźnięciem w piachu jeżeli przekroczy się kołami chodnik. Zakopałem się, a nawet zawiesiłem na podwoziu. Ganiałem po browarze w celu znalezienie pomocy - przez co go niechcący pozwiedzałem. NIc do kupienia w ilości mniejszej niż skrzynka.

Z pomoca przyszedł mi pracownik pobliskiego warsztatu powiązanego z browarem. PO godzinie lewarowania i podkładania desek z browarnianych palet wyrwałem się z opresji. W browarze pozwolili umyć ręce. Ukłony dla pomocnej duszy - dwa piwka z Juranda.

Po piwo zostałem skierowany do najbliższego osiedlowego sklepu. PIwo było. Obsługa do d.... Kobiecie nie chciało się sprawdzać z jakiego browaru ma asortyment. Nie przyjęła mi butelek na wymianę bo miały inne etykietki (Noteckie). Porażka.

4. Zwierzyniec - browar znałem już wcześniej po paru wizytach. Sklep-bar przy browarze zszedł na psy ('perły') . Zero gadżetów ze Zwierzyńca, tylko Perła.
                  Cena butelki Zwierza - 2,50zł. W sklepach obok - 1,20zł. Na pytanie dlaczego tak odpowiedź paniusi - bo to restauracja. Promocja - za zakup 10 butelek plakat z piwem Zwierzynieckim - nie skorzystałem. Wolałem za tą cenę dodatkowe 10 piw.
                  Piwo lane - wg paniusi ze Zwierzyńca - tyle, że napełniane w Lublinie. Nie próbowałem pić.

Piwo butelkowe można zakupić w sklepach w okolicy - 1,20zł

5. Janów Lubelski - odwiedzony w drodze do domu. Browar niełatwo znaleźć gdyż jest odsunięty od ulicy. Wartownika brak. Można wjechać na teren. Trzaskać zdjęcia do woli. Zakupiłem niepasteryzowany Janów do pojemników od samego prezesa który zgodził się na robienie zdjęć i zamieszczanie ich w necie (niebawem) i jeszcze mi napompował piwa Cena w browarze - 2,50zł za 1 litr
                  PIwko doskonałe - poprawiło się wg mnie w ostatnich 2 latach.

To wszystko w tej chwili. Jak sobie coś przypomnę to dopiszę
                  MM961

Comment

• sloniatko
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.02
                    • 1014

W ostatni piątek odwiedziłem Cieszyn. Sklepu firmowego przy browarze i w całym mieście brak, wstęp wzbroniony, na bramie sympatyczny strażnik
                    Piwo czyni każdą czynność przyjemniejszą

Comment

• kloss
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.03
                      • 2526

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
                      W informacjach są sprzeczności - sprawdź naocznie i zweryfikuj

Np. GAB - nie sprzedaje piwa w browarze, nie mają detalu. W okolicy browaru GABa ni huhu.

Gościszewo: jak bylimy tam ze Slavoyem półtora roku temu to był sklepik przy browarze, tylko udawali, że browaru tam nie mają Ale Rycerzyka zakupiliśmy bez problemu

Co do Reginy - spytaj Wicia_W
                      GAB jest przyjazny piwoszom i można dostać piwo w browarze w prezencie.Niezależnie od tego w Wąsoszy jest już dostępne po wielu latach nieobecności,chociaż nie wszędzie.
                      W browarze w Gościszewie nie ma żadnego problemu z zakupem detalu.Parę dni temu kupiliśmy z kolegą raptem 15 butelek.

Comment

• JAckson
                        🍼🍼
                        • 2004.05
                        • 6123

Użyję tego tematu w celu zadania pytania: czy ktoś wie, czy w Żninie można kupić obecnie ichne piwa?
                        Last edited by JAckson; 2006-06-16, 11:44.
                        MM961

Comment

• Sokół83
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.12
                          • 1598

w sklepach Browarów Łódzkich można kupić oprócz piwa szkło (w tym litrowe kamionki Kaltenberga); chyba we wszystkich można wypić piwo na miejscu - lanego piwa jednak nie ma
                          adresy w tym temacie http://www.browar.biz/forum/showthread.php?t=61404
                          Z INNEJ BECZKI

www.fotopolska.eu

Comment

• Bombadil13
                            Major Piwnych Rewolucji
                            • 2005.05
                            • 2479

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAckson
                            Użyję tego tematu w celu zadania pytania: czy ktoś wie, czy w Żninie można kupić obecnie ichne piwa?
                            100% pewności nie mam, ale napiszę to co wiem. Mój Tatuś wracał ostatnio (jakiś miesiąc temu) z Poznania autobusem, który miał przerwę własnie w Żninie i zakupił tam Pałuckie, które niedawno wypiłem.
                            Wobec powyższego odpowiedź na Twoje pytanie brzmi: Tak.
                            Poszukuję

Comment

• JAckson
                              🍼🍼
                              • 2004.05
                              • 6123

Pozwoliłem sobie delikatnie zmodyfikować zeszłoroczne zestawienie. Jeżeli kogoś zainteresuje i ma świeższe dane to proszę o info.
                              Attached Files
                              MM961

Comment

• abernacka
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛🥛
                                • 2003.12
                                • 10862

Pozwoliłem sobie odświeżyć ten temat. Przy browarze Van Pur w Rakszawie działa sklep firmowy. Niestety po za piwem (podobno w dobrych cenach) nie mają żadnych gadżetów.
                                Piwna turystyka według abernackiego

Comment

Przetwarzanie...
                                X