Niestety są to tylko gdybania i pobożne życzenia. Uważam, że ewentualny sklep w wykonaniu kolegi Bryszarda długo nie pociągnie. Jest to przedsięwzięcie kosztowne, za którym musi stać bardzo duża kasa i dodatkowo czynnik ludzki z tak zwanym świrem. A kolega Bryszard sorki ale wg mnie nie za bardzo ma piwnego świra. Dlaczego tak myślę: bo po dwóch latach bycia zarejestrowanym na forum ( a zakładam, że od czasu do czasu śledził je również ) zadaje pytanie takie jak w tytule 
Jakie piwa to jest oczywiste
, nie tylko piwo
to też raczej oczywiste (ale co nie powiem, bo ciagle liczę na x-krotną kumulację w totolotku
)
Bez dużej kasy mozna zrobic taki sklep na mniejszą skalę będąc prawdziwym pasjonatem, któremu wystarczą niewielkie zyski. Ale życ trzeba a z małą kasą się nie uda nawet totalnemu pasjonacie. Osobiście mam zarysy dwóch biznesplanów na taki sklep - na jeden potrzeba ok 350 tys zł drugi jest mniejszy ok 40 tys zł
. Oba o bardzo dużej skali ryzyka i niestety jest to inwestycja na lata.
Jak ktoś nie czuje tego tematu tak do bólu to zrobi albo kolejny monopolowy, albo coś na kształt Piotra i Pawła, albo szybko staci zapał i skończy z bistrem mającym ofertę piwną na poziomie oględnie mówiąc baaardzo średnim. I jescze szybko się zorientuje, że uzyskiwane pieniądze nie są warte wyłożonych środków.
No ale mogę się oczywiście mylić

Jakie piwa to jest oczywiste

Bez dużej kasy mozna zrobic taki sklep na mniejszą skalę będąc prawdziwym pasjonatem, któremu wystarczą niewielkie zyski. Ale życ trzeba a z małą kasą się nie uda nawet totalnemu pasjonacie. Osobiście mam zarysy dwóch biznesplanów na taki sklep - na jeden potrzeba ok 350 tys zł drugi jest mniejszy ok 40 tys zł

Jak ktoś nie czuje tego tematu tak do bólu to zrobi albo kolejny monopolowy, albo coś na kształt Piotra i Pawła, albo szybko staci zapał i skończy z bistrem mającym ofertę piwną na poziomie oględnie mówiąc baaardzo średnim. I jescze szybko się zorientuje, że uzyskiwane pieniądze nie są warte wyłożonych środków.
No ale mogę się oczywiście mylić

Comment