Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slawekkazek
"Ciekawe" opisy piw
Collapse
X
-
-
Szyldy brackiego kojarzę z Zawiercia i Włodowic - ale to pozostałość z czasów, kiedy z Brackiego próbowano stworzyć markę ogólnopolską - z szyldem dziś już nic się nie wiąże. W drodze z Krakowa do Zawiercia Brackie występuje w 1 punkcie w Olkuszu.Comment
-
Brackie, jeszcze jako "Żywiec Bracki", było kiedyś marką ogólnopolską. A raczej piwem dostępnym w znacznej części kraju, bo wtedy marketing nie był jeszcze na poziomie dzielenia marek na lokalne i ogólnopolskie.browerzysta, abstynent i nałogowy piwoholik c[]
Światem rządzi miłość. Ja na przykład kocham piwo :]Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumW Częstochowie jest w małym sklepie spożywczym mniej wiecej na rogu ul. Wyzwolenia i ul. Dmowskiego. Z daleka z parkingu przy osiedlu widać szyld Brackiego nawet."Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jerzyBrackie, jeszcze jako "Żywiec Bracki", było kiedyś marką ogólnopolską. A raczej piwem dostępnym w znacznej części kraju, bo wtedy marketing nie był jeszcze na poziomie dzielenia marek na lokalne i ogólnopolskie.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arzyJest w wielu miejscach, a w samym centrum można napić sie z kija.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumA gdzie dokładnie, bo to dość istotna wiadomość
tutaj"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Bractwo Piwne
Skład Piwa
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arzyComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaumtutaj nic nie ma"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Bractwo Piwne
Skład Piwa
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika peter007"bardzo dobre piwo, jedo z lepszych jakie piłem w życiu według mnie od niego lepszy jest tylko żywiec, warka czerwona, tyskie i żubr, niestety dostepne jest ono tylko w sklepach i barach w rejonie zawiercia koło cz-wy, naprawde dobre piwo polecam".
Naturalnie piwosz przedkładający "Żywca", "Warkę", "Tyskie" i "Żubra" nad "Brackie" nie mógł o tym wiedzieć.Comment
Comment