Czy może ktoś gdzieś ostanio widział podpiwek?
podpiwek
Collapse
X
-
"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku! -
arzy napisał(a)
Czy może ktoś gdzieś ostanio widział podpiwek?Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
adam16 napisał(a)
Zaglądaj do Selgrosa
Nie dość że nie ma go w Częstochowie to trzeba mieć jeszcze wejściówke."Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Piszę poprawnie po polsku!Comment
-
W Warszawie podpiwku jest pod dostatkiem na większości bazarków w sklepikach z kawą herbatą i inszymi przyprawami. Ceny około 1.20 do 1.50 za paczkę. Podejrzewam, że tam własnie dostaniesz bez problemu.
A jak nie to daj znać, to ci prześlę parę paczuszek.
KONIEC BROWARÓW WARSZAWSKICH.PONAD 150 LAT TRADYCJI DIABLI WZIĘLIComment
-
Jeszcze raz wielkie dzięki.
Odezwe się na PW
"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Bractwo Piwne
Skład Piwa
-
W Czeladzkim M1, w tamtejszym Pizza Hut jest Kwas Chlebowy ObolonaBrowar Hajduki.
adam16@browar.biz
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :DComment
-
Dzięki uprzejmości kolegi witkowskiartur otrzymałem pare paczuszek Podpiwku.
Kupiłem w zielarskim chmiel i zrobiłem podpiwek. Na 5 litrów wody wsypałem około 1/3 szklanki chmielu. Po zagotowaniu nie dało sie tego spróbować , gorycz okropna. Dodałem dość sporo cukru, ale i tak nie zabił goryczy. No cóż... przelałem do butelk,a co? miałem wylać . Po paru dniach otworzyłem i co?... REWELACJA !!! Gorycz była, ale idealna, wszyscy się zachwycali i prosza o więcej.
Polecam."Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Bractwo Piwne
Skład Piwa
-
A mój podpiwek, wykonany tradycyjnie, czyli z odpadków po warzeniu piwa, okazał się całkiem do rzeczy. Przez niemal pół roku bałem sie tego spróbować, bo na początku smak nie był nadzwyczajny, ale teraz ładnie się zharmonizował i nawet trochę podgazował. Ale raczej nie będe kontynuował tych prób.Comment
-
Czy ktoś wie gdzie we Wrocławiu kupić Podpiwek Kujawski?************************************************** ************
Moja kolekcja: wozy konne, bociany i latarnie morskie
www.beercoasters.glt.pl
Masz podstawki z wozami konnymi, bocianami lub latarniami morskimi? Daj mi znać.
************************************************** ************Comment
-
Na 5 litrów wody wsypałem około 1/3 szklanki chmielu. Po zagotowaniu nie dało sie tego spróbować , gorycz okropna. Dodałem dość sporo cukru, ale i tak nie zabił goryczy. No cóż... przelałem do butelk,a co? miałem wylać . Po paru dniach otworzyłem i co?... REWELACJA !!!
-
witkowskiartur napisał(a)
Kurcze może i ja się odważę spróbować? Ja dodałem tak z 5 gram na 8 litrów i było nie do wypicia. Teraz stoi w piwnicy zapomniane od miesiąca. Jak tylko odstawie lekarstwa muszę spróbować, a nuz też wyszło.
Czekam na sprawozdanie"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Bractwo Piwne
Skład Piwa
-
Czekam na sprawozdanie
-
No i się przegryzło. Niestety, pomimo tego, że wyszło bardzo goryczkowe, to jednak niespecjalnie jest wypijalne. Widać miesiąc w piwnicy to trochę przydługo jak dla podpiwku.
Ale nie ma się co załamywać. Idę dalej mącić wynalazki, tylko tym razem trochę dam trochę mniej chmielu i szybciej wezmę się za spróbowanie.
Teraz rozrobię paczkę gotowca na jakieś 5 litrów wody i dam nie więcej niż 3 gramy chmielu marynki. zobaczymy co wyjdzie.
-
Próbuj, próbuj"Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"
Bractwo Piwne
Skład Piwa
Comment