Jakoś na początku sierpnia robiłem podpiwek z Delecty, był przeterminowany chyba ze 3 miesiące, ale... co tam się może przeterminować? Jak później mój ojciec szukał rzeczonego suszu to powiedziano mu, że zakazano sprzedaży. Unijne rozporządzenia czy podpiwkowa mafia? Nie wiem...
podpiwek
Collapse
X
-
Mam jedną paczkę podpiwku ważną do 10.2006 i parę pytań:
1."butelki z szczelnym korkiem" , może ktoś to dokładnie zdefiniować, (czy mogą to być butelki plastikowe zakręcane, słoiki itp. czy po prostu mam zakorkować jakąkolwiek pasującą butelkę korkiem po winie)
2.czy można na raz zrobić np. z połowy paczki 5l, bo nie mam takiego gara dużego
3. w czym rozpuszczacie drożdże?
dzięki z góry za wszelkie odpowiedzi i wybaczcie moją niekompetencjęOstatnia zmiana dokonana przez barthez; 2006-09-17, 09:24.Comment
Related Topics
Collapse
-
Piwny napój na polski rynek, produkowany na Ukrainie, dystrybuowany przez Carlsberg Polska. Dodajemy?
Jeśli tak:
Seth&Riley's Garage Hard Compote
Alko: 4.6%
Ekstrakt: ok. 18°
EAN: 4820000457583
Miks piwa o napoju o smaku toniku i derenia....-
Channel: Sprawy techniczne
-
-
Tereny poprzemysłowe otoczone kanałami na północ od centrum miasta. Stare budynki fabryczne wykorzystano jako knajpy, restauracje, sklepy, galerie i centra zabaw. Jest też i browar z wyszynkiem na miejscu w dużej hali z charakterystycznymi świetlikami na dachu. Można tu dojechać tramwajem nr....
-
Channel: Belgia
-
-
Piwa z tego browaru są zapewne znane większości bo dostępne również w Polsce, ja też piłem je wielokrotnie. Jednak nigdy nie było okazji zwiedzić zabytkowych wnętrz browaru, a jest to możliwe zasadniczo raz do roku w drugą sobotę września, gdy odbywają się Pivovarské slavnosti. W tym...
-
Channel: Czechy
-
-
"Breakfast pale ale" z laktozą
Chmiele: Riwaka (NZ), Eclipse (AUS), Motueka (NZ)
4% alk. 13,5% ekstr.
Aromat- chmielowy, początkowo owoce tropikalne, żywiczność i minimalnie cytrusy. Ale szybko przechodzi już tylko w owoce typu melon i mango, następnie...-
Channel: Piwo - konkretnie
2023-01-19, 01:48 -
-
Kolejny z mikrusów w Ivano- Frankivsku, mimo że jest umiejscowiony blisko centrum, zupełnie utaił swoją bytność. Gdyby nie to, że był z nami miejscowy człowiek, to zapewne bym tam nie trafił.
Od podstaw zbudowana niedawno hala, skrywa praktycznie w jednym pomieszczeniu technologię...3 Photos-
Channel: Ukraina
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment