Jak Amor, czy jak prawdziwy myśliwy?
podpiwek
Collapse
X
-
To zależy, jakie mam zamiary wobec potencjalnej ofiaryComment
-
Nie, wy jesteście moimi kolegami, więc ubić was nie chcę, a w sprawie strzał Amora - toście już potrafiani przez inne AmazonkiComment
-
No przecież właśnie to napisałam, problemy z oczami?Comment
-
Art nas w końcu opierniczy, ale tak jeszcze dodam, że strzały są różne - grubsze, cieńsze, niektóre zatrute. Po za tym trafiają bliżej serca lub dalej, a jak blisko jest, nie zawsze mozna się zorientować
Są też strzały wolno wbijające się, z oporami, a inne błyskawiczne, powodują nagłe objawienie. To na tyle. A teraz przypominam, że tematem jest PODPIWEK, a nie strzałyComment
-
"Szczały" to już w ogóle inna bajkaComment
-
Pamiętam jeszcze jak za niezłego łepka podpiwki robione przez mojego ojca strzelały w domciu.
Niestety nie pamiętam dokładnie producenta owego czarodziejskiego proszku, ale chyba był on produkcji Włocławskiej.Ja kosmita, w srod serow i wina piwa szukajacyComment
-
Przepraszam, głupia jestem i w dodatku baba - co to znaczy, że podpiwek "strzelał"??Comment
-
Wracajac do tematu:
"Podpiwek Kujawski"
producent: Delecta SA, ul. Prymasa Wyszyńskiego 14, Włocławek
składniki: susz buraka, jeczmień, susz cykorii, cukier, chmiel, regulator kwasowości - pirofosforan 4-sodowy, kwas cytrynowy.
sposób przyrządzania: zawartość paczki (10 dag)wsypać do 10 litrów wrzącej wody, gotować 10 min. Przecedzić przez gęste płótno i ostudzić. Rozmieszać 5 g świeżych drożdży w 1/2 szklanki płynu, wlać do podpiwka i dodać 500 - 600 g cukru. wymieszać i rozlać do butelek ze szczelnym korkiem. Odstawic zimą na 5 dni, latem na 3 dni. Pierwszy dzień trzymać w ciepłym miejscu, potem w chłodniejszym.
termin przydatności do spożycia: 07.1999.
Kurza twarz, nie wiem czy ryzykować
Comment
Comment