Butelka

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Bosunn
    Szeregowy Piwny Łykacz
    • 2004.11
    • 5

Butelka

Witam wszystkich Piwoszy na Forum!]
    Należę do ludzi preferujących piwa w butelkach zwrotnych. Jest to ekologicznie i ... taniej. Dziwi mnie fakt, że grupy browarów nie chcą tolerować butelek swoich konkurentów i swoje wyroby rozlewają do swoich butelek. Np w Niemczch czy Czechach są dwa lub trzy standardowe butelki i nie ma problemu, do którego browaru należą. W Niemczech najpopularniejsza jest typu "Europa", ta która u nas jest wycofywana i niechciana. Jesteśmy członkiem Unii Europejskiej i celowym byłoby dostosować butelki do standardów przyjętych właśnie w całej Europie. Czy ktoś potrafi mi na to odpowiedzieć?
    Pozdrawiam - Bosunn
  • ART
    mAD'MINd
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2001.02
    • 23928

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Bosunn
    Witam wszystkich Piwoszy na Forum!]
    Należę do ludzi preferujących piwa w butelkach zwrotnych. Jest to ekologicznie i ... taniej. Dziwi mnie fakt, że grupy browarów nie chcą tolerować butelek swoich konkurentów i swoje wyroby rozlewają do swoich butelek. Np w Niemczch czy Czechach są dwa lub trzy standardowe butelki i nie ma problemu, do którego browaru należą. W Niemczech najpopularniejsza jest typu "Europa", ta która u nas jest wycofywana i niechciana. Jesteśmy członkiem Unii Europejskiej i celowym byłoby dostosować butelki do standardów przyjętych właśnie w całej Europie. Czy ktoś potrafi mi na to odpowiedzieć?
    Pozdrawiam - Bosunn
    O butelkach już nieco dyskusji było, więc proponuję zajrzeć do tematów:

- Jakość Polskich opakowań
    - Butelki z patentem a sprawa Polska
    - Kaucja
    - Butelka zwrotna jako bezzwrotna...
    - Dlaczego kaucja za butelke z piwa jest dalej problemem.
    - Opakowania zwrotne
    - Zdecydowanie za mało butelek!

Butelki o których wspominasz nie zwą się EURO(PA) tylko NRW i to one są najpopularniejsze w Niemczech i Czechach. EURo też się jeszcze spotyka w Niemczech.

p.s. Witaj na Forum jak chcesz to możesz co nieco napisać o sobie w Profilu i przedstawić swoją osobę w dziale powitalnym .
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Krzysiu
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2001.02
      • 14936

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
      O butelkach już nieco dyskusji było, więc proponuję zajrzeć do tematów...
      ... możesz co nieco napisać o sobie...
      Cz to nie było niegrzeczne? Czy admin cie za to nie zbananuje?

Comment

• YouPeter
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.05
        • 2379

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
        Cz to nie było niegrzeczne? Czy admin cie za to nie zbananuje?
        Dziwne bo ja odniosłem całkowicie inne wrażenie. Gdyby mnie ktoś tak przywitał na forum zamiast odsyłać np. do wyszukiwarki tylko by mnie to zachęciło do udziału w życiu forum.
        Bo kto piwa nie pije ten jest wywrotowcem, świadomie uszczuplającym dochody państwa, bezideowcem.

Comment

• Bosunn
          Szeregowy Piwny Łykacz
          • 2004.11
          • 5

Dziękuję "ART" za ciekawe linki o butelkach. Butelka, o której pisałem faktycznie nazywa się "Europa"; być może jest to druga jej nazwa. Proszę przejrzeć stronę producenta, www.huta-ujscie.pl.
          PS
          W przyszłości coś więcej o sobie napiszę.

Comment

Przetwarzanie...
          X