ja z koncernowek pijam tylko lecha zielonego i zlotego, okocim Mocne i czasami okocim jasne; jest delikatne czasami warto sie napic
Co z masówek?
Collapse
X
-
Z podobnych względów co Sopista siegam po wszystkie masówki , z tym że tylko w puszce i najwyżej raz w tym samym opakowaniuNie pijam jednak wszystkich , bo te puszki mozna stosunkowo łatwo pozyskać w inny sposób. Drugą przycznyną sięgania po masówkę są dodawane szklanki - z reguły jest to kilka sztuk , więc wykorzystuje je na różnego rodzaju imprezy.
Jeśli jednak mam powiedzieć do czego mogę czasami wrócić to moze być Okocim Palone lub Piast Mocny, sporadycznie Porter Żywiecki , a z najsłabszych Karmi... ale tylko i wyłącznie to pierwsze , najstarsze.Ostatnia zmiana dokonana przez remfire; 2006-05-18, 20:18.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sopistaJa jestem nieco "zboczony" z powodu swojego "konika". Właśnie dlatego piję absolutnie wszystko co ma nową etykietę (którą potem zamieniam na nówkę, o ile oczywiście takową dostanę).Na codzień, niepasteryzowany CIECHANComment
Related Topics
Collapse
-
Szanowne forumowiczki i forumowicze... pytając o Kraków jestem bardzie ciekaw o knajpy i miejsca z najwieksza roznorodnoscia podstawek pod piwo do zebrania - Wiem, że dużo fajnego można wypić i znaleźć w Multi Qulti, Omercie - w pozostałych multitapach bywa różnie - jestem ciekaw waszych...
-
Channel: Kolekcjonerstwo
-
-
Tuż za liniami wytyczającymi granice stolicy Czech, we wiosce Třebotov od połowy 2024 roku swoją działalność rozpoczął kolejny mikrus. Kulivá Hora to mały, rodzinny browar wraz z dużą sala restauracyjna, oraz pokojami gościnnymi na poddaszu. Ceny za pokój nie są zbyt wygórowane, natomiast...
-
Channel: Czechy
-
-
Późnojesienna aura sprzyja degustacji mocarzy, barley wine dawno u mnie nie gościł, więc jestem ciekaw.
Parametry 12 abv, 24blg, butelka 0,33l. Niefiltrowany niepasteryzowany.
skład zasypu podany - słód jęczmienny, pszeniczny, owsiany, chmiel i drożdże już bez imienia.-
Channel: Piwo - konkretnie
2024-12-07, 17:56 -
-
Będę sobie wpisywał co ma trafić wieczorem do degustacji, bo potem się okazuje że ociecWerner zgarnia puchy i butelki przez co mam mniejszą motywację do napisania czegoś więcej.
Piszą na opakowaniu że to kooperacja z producentem chmielu Polish Hops (nie wiem na czym to polega...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
-
Człowiek chodzi spokojnie, nikomu nie wadząc ulicami Koszęcina, a tu zza rogu wyskakuje znienacka Ahumba i wręcza mu dwa flakony błagalnym tonem piskając żeby pod żadnym pozorem nikomu nic nie mówić o tym
Wtf? No to... em... mówie że nikomu poza internetem zupełnie nic nie powiem.
...
-
Channel: Piwa z browarów domowych
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment