Co z masówek?

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pioterb4
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2006.05
    • 4322

ja z koncernowek pijam tylko lecha zielonego i zlotego, okocim Mocne i czasami okocim jasne; jest delikatne czasami warto sie napic

Comment

• wg2
      Porucznik Browarny Tester
      • 2004.07
      • 264

A ja Zagłoba Okocim i Żubr
      GAWEŁ

Comment

• remfire
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.03
        • 1334

Z podobnych względów co Sopista siegam po wszystkie masówki , z tym że tylko w puszce i najwyżej raz w tym samym opakowaniu Nie pijam jednak wszystkich , bo te puszki mozna stosunkowo łatwo pozyskać w inny sposób. Drugą przycznyną sięgania po masówkę są dodawane szklanki - z reguły jest to kilka sztuk , więc wykorzystuje je na różnego rodzaju imprezy.
        Jeśli jednak mam powiedzieć do czego mogę czasami wrócić to moze być Okocim Palone lub Piast Mocny, sporadycznie Porter Żywiecki , a z najsłabszych Karmi... ale tylko i wyłącznie to pierwsze , najstarsze.
        Ostatnia zmiana dokonana przez remfire; 2006-05-18, 20:18.

Comment

• kibi
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.07
          • 1875

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sopista
          Ja jestem nieco "zboczony" z powodu swojego "konika". Właśnie dlatego piję absolutnie wszystko co ma nową etykietę (którą potem zamieniam na nówkę, o ile oczywiście takową dostanę).Na codzień, niepasteryzowany CIECHAN
          Pod powyższymi stwierdzeniami mogę się podpisać podobnie jak adam16. Ostatnio, z powodu nowej etykiety i kapsla wypiłem po długiej przerwie Królewskie i musze powiedzieć, że byłem pozytywnie zaskoczony.

Comment

Related Topics

Collapse

• Andrzej_Chrusciel
            Kraków
            Andrzej_Chrusciel
            Szanowne forumowiczki i forumowicze... pytając o Kraków jestem bardzie ciekaw o knajpy i miejsca z najwieksza roznorodnoscia podstawek pod piwo do zebrania - Wiem, że dużo fajnego można wypić i znaleźć w Multi Qulti, Omercie - w pozostałych multitapach bywa różnie - jestem ciekaw waszych...
            2018-08-21, 20:24
          • heckler
            Czechy, Hlavní 425, Třebotov, Pivovar Kulivá Hora
            heckler
            Tuż za liniami wytyczającymi granice stolicy Czech, we wiosce Třebotov od połowy 2024 roku swoją działalność rozpoczął kolejny mikrus. Kulivá Hora to mały, rodzinny browar wraz z dużą sala restauracyjna, oraz pokojami gościnnymi na poddaszu. Ceny za pokój nie są zbyt wygórowane, natomiast...
            2025-01-07, 07:41
          • ART
            Sady, Barley Wine
            ART
            Późnojesienna aura sprzyja degustacji mocarzy, barley wine dawno u mnie nie gościł, więc jestem ciekaw.

Parametry 12 abv, 24blg, butelka 0,33l. Niefiltrowany niepasteryzowany.
            skład zasypu podany - słód jęczmienny, pszeniczny, owsiany, chmiel i drożdże już bez imienia.
            2024-12-07, 17:56
          • ART
            Maryensztat, Brew Paths Wet Hop Hazy IPA Książęcy
            ART
            Będę sobie wpisywał co ma trafić wieczorem do degustacji, bo potem się okazuje że ociecWerner zgarnia puchy i butelki przez co mam mniejszą motywację do napisania czegoś więcej.

Piszą na opakowaniu że to kooperacja z producentem chmielu Polish Hops (nie wiem na czym to polega...
            2024-12-07, 17:48
          • ART
            SZTAB Ahumby, Kristallweizen [?]
            ART
            Człowiek chodzi spokojnie, nikomu nie wadząc ulicami Koszęcina, a tu zza rogu wyskakuje znienacka Ahumba i wręcza mu dwa flakony błagalnym tonem piskając żeby pod żadnym pozorem nikomu nic nie mówić o tym Wtf? No to... em... mówie że nikomu poza internetem zupełnie nic nie powiem. ...
            2024-11-03, 22:00
          • Loading...
          • Koniec listy.
          Przetwarzanie...