Jestem ciekaw, co Wy - smakosze - najbardziej lubicie z polskich masowek, dostepnych wszedzie? (Lech, Warka, Zywiec itd...) ?
Co z masówek?
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PiotrasChyba źle postawione pytanie.Smakosze-masówka się wyklucza. Raczej smakosze amatorzy, i raczej nie lubimy masowki.(choc rożnie to bywa).Ale mysle ze na forum największym szacunkiem cieszy sie ciepły Leszek z puchy."Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.
Comment
-
-
Ja, dziś w pociągu miałem wrażenie, że pszeniczniak z Reginy to masówa.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika adam16Ja, dziś w pociągu miałem wrażenie, że pszeniczniak z Reginy to masówa.
przynajmniej 50 % to były ReginyCzesio śpiewa w środku, w Czesiu...
Tłumaczę, przewodzę i wiecznie zabieram się za uporządkowanie kolekcji wafli i szkła.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cyborg_marcelmoże to potwierdzić co najmniej 6 Forumowiczów + pan konduktor + osoby, które wsiadły po nas do tego przedziału
przynajmniej 50 % to były Reginy
Ale chyba każdy obecny w przedziale dał jeden egzemplarz do wypicia w podróży.
Jak to mówią - co za dużo to niezdrowo.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
Pytanie postawione jak najbardziej prawidłowo. Dlaczego ? - bo jesteśmy skazani na masówkę. Najchętniej bym ją omijał,ale to niemożliwe - takie mam przemyślenia, poparte analizą tego, co na codzień spożywam. Dla mnie masówka to około 25% - z reguły to imprezy okoliczniowe (u znajomych, imieniny, etc.), gdzie podają piwko - oczywiście masówkę, bo nie wszyscy są wyedukowani. Dalej idą spotkania w pubie - tych lokali, gdzie nie leją masówki jest jak na lekarstwo, a przecież często to nie ja wyznaczam miejsce spotkania. Odważę się więc odpowiedzieć na postawione pytanie. Dla mnie tolerowanym piwem jest Tyskie, jak sądzę przez sentyment (mogę powiedzieć, że wychowałem się na tym piwie, co - jak na krakusa - jest dość dziwne). Może jeszcze Okocim (też sentyment). Ulubione to one nie są. Ale ulubione wśród masówki - chyba tak...
Comment
-
-
wyrobów z browaru w Cieszynie (żywiecki porter) nie nazywałbym masówką - jest w tym trochę ironii, że ten ciekawy browar "wpięty" jest w sieć wielkiego koncernu. A może szczęścia, bo w "normalnych" warunkach zostałby dawno odstrzelony (gdyby - jak wieść niesie - nie sentyment jednego z mocodawców, który swą karierę zaczynał w podobnym - dawno zamkniętym - browarze).
Comment
-
-
Sądząc po ilości butelek pozostałych w Hacjendzie po wczorajszej giełdzie to prym wiedzie jednak ŻywiecŚwiat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
"W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."
"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"
Comment
-
-
Z racji ubogiego asortymentu w mojej mieścinie raczej skazany jestem na codzień na masówkę. No i z tego co mam dostępne bez ograniczeń skłaniam się ku tyskiemu. Ale za to jak dopadnę coś z małych browarów, moje kubki smakowe z radości chcą wyskoczyć między zębami na światło dzienne i oznajmić całemu światu o tym święcieJeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kangurplSądząc po ilości butelek pozostałych w Hacjendzie po wczorajszej giełdzie to prym wiedzie jednak Żywiec
Nie wiem jak Wam było w Hacjendzie i co piliście, ale ja powiem szczerze, z masówek piję Żywca i Pilsnera Urquella , jednak jak jestem gdzieś w pubie i mają Fortunke czarną nie mogę się oprzeć ale teraz niestety jestem już w domku i muszę wypić Żywca
Comment
-
Comment