Co z masówek?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • peter007
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2004.06
    • 2820

    #61
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33
    Lane Brackie, mniam, ostatnio znalazłem źródełko 2,8 zł za 0,5.
    Brackie jest piwem koncernowym ale do masówki to mu jeszcze dużo brakuje
    Jeśli ci się wydaje, że mnie rozumiesz to masz racje - wydaje ci się

    Comment

    • zAjkA
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2004.12
      • 1089

      #62
      Ostatnio z masówki od czasu do czasu sięgam po Okocim Mocny który wg. mnie jest najlepszym mocnym koncerniakiem.
      Browar Kapitański- Warzone na pełnym morzu

      Comment

      • Jimmy_jb
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2005.11
        • 911

        #63
        Ja jeśli już muszę (czyli siedzę w pubie z masówką) to wybieram Żywca. Heinekena, Tyskiego, Lecha i jasnej Warki nie piję wcale. Czasami zdarza mi się kupić piwa koncernowe w sklepie a najczęściej są to Palone (bo lubię), Harnaś (bo jest tani i łatwo dostępny) albo Tatra Mocna. Elbląskiego Specjala i Kapera lubię i piję często ale to moim zdaniem raczej marki regionalne a nie masowe, no i smakują całkiem nieźle. A w Trójmieście coraz bardziej masowy robi się Amber ze swoim Koźlakiem i Żywym
        Last edited by Jimmy_jb; 2006-05-12, 10:16.
        Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna

        Comment

        • e-prezes
          Generał Wszelkich Fermentacji
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2002.05
          • 19260

          #64
          ja z masówek pijam najczęściej prądnickie jasne i prądnickie ciemne. schodzi tak masowo, że brakuje czasem dostaw do moje piwniczki.

          Comment

          • bury_wilk
            Major Piwnych Rewolucji
            • 2004.01
            • 2655

            #65
            Jeśli kupuję masówkę i jeśli nie należy do tej grupy Frater, to wybieram Palone, Portera Żywieckiego, Dębowe, albo Mocne Okocimia. W knajpach idzie jeszcze Tyskie i Żywiec. Lecha trawię tylko jak jest ciepły, z puszki, z sokiem i przez słomkę
            Lubię kiedy się zieleni
            Lubię jak się piwo pieni...

            ...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!

            Comment

            • wg2
              Porucznik Browarny Tester
              • 2004.07
              • 264

              #66
              Ostatnio Żubr u mnie po 2zł
              GAWEŁ

              Comment

              • zythum
                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                • 2001.08
                • 8305

                #67
                Mnie smakuje Tysquell, ujdzie Calsberg. Z polskich marek to Okocim z beczki, palone z beczki, Kasztelan ale piję tylko gdy naprawdę nie ma niic z małego browarku.

                ps. no i ostatnio Harnasia na meczach w siebie wlewam ale kiepskie to piwo.
                To inaczej miało być, przyjaciele,
                To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
                Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
                Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
                Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

                Rządzący światem samowładnie
                Królowie banków, fabryk, hut
                Tym mocni są, że każdy kradnie
                Bogactwa, które stwarza lud.

                Comment

                • Maggyk
                  Szara Adminiscjencja
                  🍼
                  • 2004.05
                  • 5617

                  #68
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum
                  Mnie smakuje Tysquell, ujdzie Calsberg. Z polskich marek to Okocim z beczki, palone z beczki, Kasztelan ale piję tylko gdy naprawdę nie ma niic z małego browarku.

                  ps. no i ostatnio Harnasia na meczach w siebie wlewam ale kiepskie to piwo.
                  Matko Zythum i Ty.

                  To ja też się przyznam, skoro ideały runęły Z koncernówek pijam: Okocimia, Piasta i Żywca, tego ostatniego sporadycznie. Wszystkie te piwa pijam z beczki, gdyż takie mamy u nas w knajpach.. Tam, gdzie króluje KP (w Opolu to naprawdę nieliczne lokale) bywam bardzo rzadko - raz, dwa razy do roku i wtedy piję Pilsnera - również z beki.
                  Cieszyłam się, bo nadchodzi lato i zawsze na opolskim rynku był ogródek Namysłowa, a w tym roku go nie będzie

                  Apel do władz Browaru Namysłów: proszę o jakiś lokal w centrum Opola, nie najniższej kategorii i bez małolatów.
                  Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
                  Piwo domowe -
                  Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

                  Reklama w BROWARZE
                  PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

                  Comment

                  • JAckson
                    Pułkownik Chmielowy Ekspert
                    🍼🍼
                    • 2004.05
                    • 6123

                    #69
                    Ja masowo pijam Bartka i Ciechanów
                    MM961
                    4:-)

                    Comment

                    • sopista
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.01
                      • 1747

                      #70
                      Ja jestem nieco "zboczony" z powodu swojego "konika". Właśnie dlatego piję absolutnie wszystko co ma nową etykietę (którą potem zamieniam na nówkę, o ile oczywiście takową dostanę). Ale przeważającą większość tych masówek piję tylko raz. Latem pijam więcej elbląskiego "Speciala" bo to jedyne wypijalne piwo w regionie mojego letniego wypoczynku (mówię oczywiście o koncernowych a nie np o GOCHU z kija). Z tych do których wracam to okocimski OK BEER, cieszyński PORTER (chociaż żywieckie warki pijałem znacznie częściej), poznański PILS i tyskie KSIĄŻĘCE. Na codzień, niepasteryzowany CIECHAN i łódzki PORTER (inne porterki w miarę dostępności też).

                      Comment

                      • adam16
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2001.02
                        • 9865

                        #71
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sopista
                        Ja jestem nieco "zboczony" z powodu swojego "konika". Właśnie dlatego piję absolutnie wszystko co ma nową etykietę (którą potem zamieniam na nówkę, o ile oczywiście takową dostanę). Ale przeważającą większość tych masówek piję tylko raz. ...
                        Mógłbym się pod tym tekstem podpisać obydwiema ręcami
                        Browar Hajduki.
                        adam16@browar.biz
                        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                        Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D

                        Comment

                        • hacklberg
                          Szeregowy Piwny Łykacz
                          • 2003.01
                          • 18

                          #72
                          wiec zapraszam do Hidden Brewery

                          w ubieglym miesiacu padl rekord sprzedazy 471 beczek.warzymy co drugi dzien.robimy wszystko recznie,recznie wnosimy na gore slod,zacieramy,sami sprawdzamy gravity,temperature,patrzymy w mikroskop i liczymy drozdze i weglowodany,sami rozlewamy.nawet sami beczki recznie czyscimy.pracy jest od groma,ale majac mozliwosci 37BBL i 8 fermentorow.piwo jest typu ALE.pracy jest od rana do wieczora,ale coz takie jest zycie...
                          ALE to sa moje piwa!!!

                          Comment

                          • Shlangbaum
                            Pułkownik Chmielowy Ekspert
                            • 2005.03
                            • 5828

                            #73
                            Czyli wygląda na to, że to żadna masówka Może opiszesz ten browar w innym dziale, zwłaszcza jeżeli ma firmową knajpę to polecam dział piwo-gdzie

                            Krakowski Konkurs Piw Domowych !

                            Comment

                            • e-prezes
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2002.05
                              • 19260

                              #74
                              jak na domowe warunki to masówka

                              Comment

                              • Cez
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2003.01
                                • 1789

                                #75
                                wracając do topic'u
                                porter łódzki i żywiecki
                                okocim ok beer
                                Masz stare niepotrzebne rzeczy, to napisz.

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X