Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33
Co z masówek?
Collapse
X
-
Ja jeśli już muszę (czyli siedzę w pubie z masówką) to wybieram Żywca. Heinekena, Tyskiego, Lecha i jasnej Warki nie piję wcale. Czasami zdarza mi się kupić piwa koncernowe w sklepie a najczęściej są to Palone (bo lubię), Harnaś (bo jest tani i łatwo dostępny) albo Tatra Mocna. Elbląskiego Specjala i Kapera lubię i piję często ale to moim zdaniem raczej marki regionalne a nie masowe, no i smakują całkiem nieźle. A w Trójmieście coraz bardziej masowy robi się Amber ze swoim Koźlakiem i ŻywymLast edited by Jimmy_jb; 2006-05-12, 10:16.Mona Browar Prywatny, Pruszcz Gdański Słoneczna
Comment
-
-
Jeśli kupuję masówkę i jeśli nie należy do tej grupy Frater, to wybieram Palone, Portera Żywieckiego, Dębowe, albo Mocne Okocimia. W knajpach idzie jeszcze Tyskie i Żywiec. Lecha trawię tylko jak jest ciepły, z puszki, z sokiem i przez słomkę
Lubię kiedy się zieleni
Lubię jak się piwo pieni...
...najlepiej z Browaru Szlacheckiego!
Comment
-
-
Mnie smakuje Tysquell, ujdzie Calsberg. Z polskich marek to Okocim z beczki, palone z beczki, Kasztelan ale piję tylko gdy naprawdę nie ma niic z małego browarku.
ps. no i ostatnio Harnasia na meczach w siebie wlewam ale kiepskie to piwo.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumMnie smakuje Tysquell, ujdzie Calsberg. Z polskich marek to Okocim z beczki, palone z beczki, Kasztelan ale piję tylko gdy naprawdę nie ma niic z małego browarku.
ps. no i ostatnio Harnasia na meczach w siebie wlewam ale kiepskie to piwo.
To ja też się przyznam, skoro ideały runęły Z koncernówek pijam: Okocimia, Piasta i Żywca, tego ostatniego sporadycznie. Wszystkie te piwa pijam z beczki, gdyż takie mamy u nas w knajpach.. Tam, gdzie króluje KP (w Opolu to naprawdę nieliczne lokale) bywam bardzo rzadko - raz, dwa razy do roku i wtedy piję Pilsnera - również z beki.
Cieszyłam się, bo nadchodzi lato i zawsze na opolskim rynku był ogródek Namysłowa, a w tym roku go nie będzie
Apel do władz Browaru Namysłów: proszę o jakiś lokal w centrum Opola, nie najniższej kategorii i bez małolatów.Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
Piwo domowe -
Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych
Reklama w BROWARZE
PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D
Comment
-
-
Ja jestem nieco "zboczony" z powodu swojego "konika". Właśnie dlatego piję absolutnie wszystko co ma nową etykietę (którą potem zamieniam na nówkę, o ile oczywiście takową dostanę). Ale przeważającą większość tych masówek piję tylko raz. Latem pijam więcej elbląskiego "Speciala" bo to jedyne wypijalne piwo w regionie mojego letniego wypoczynku (mówię oczywiście o koncernowych a nie np o GOCHU z kija). Z tych do których wracam to okocimski OK BEER, cieszyński PORTER (chociaż żywieckie warki pijałem znacznie częściej), poznański PILS i tyskie KSIĄŻĘCE. Na codzień, niepasteryzowany CIECHAN i łódzki PORTER (inne porterki w miarę dostępności też).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika sopistaJa jestem nieco "zboczony" z powodu swojego "konika". Właśnie dlatego piję absolutnie wszystko co ma nową etykietę (którą potem zamieniam na nówkę, o ile oczywiście takową dostanę). Ale przeważającą większość tych masówek piję tylko raz. ...Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
wiec zapraszam do Hidden Brewery
w ubieglym miesiacu padl rekord sprzedazy 471 beczek.warzymy co drugi dzien.robimy wszystko recznie,recznie wnosimy na gore slod,zacieramy,sami sprawdzamy gravity,temperature,patrzymy w mikroskop i liczymy drozdze i weglowodany,sami rozlewamy.nawet sami beczki recznie czyscimy.pracy jest od groma,ale majac mozliwosci 37BBL i 8 fermentorow.piwo jest typu ALE.pracy jest od rana do wieczora,ale coz takie jest zycie...ALE to sa moje piwa!!!
Comment
-
Comment