Jak doniesiono mi ostatnio ma być warzone piwo dla kibiców białostockiej "Jagi". Piwo ma się podobno nazywać "Jaga" i ma być rozprowadzane przez dwie hurtownie w Białymstoku. Niestety nie wiem jaki browar będzie warzył to piwo, ale podobno ma to być jeden z mniejszych lub średnich browarów.
Piwo dla kibiców "Jagi"
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
piwo Wisła i Piwo Cracovia robione w domowych browarak gdzieś niedaleko stadionówComment
-
Słyszałem, że kiedyś w Krakowie było piwo Wisła i Piwo Cracovia robione w domowych browarak gdzieś niedaleko stadionówNo jeśli Browar Kraków należący kiedyś do Okocimskich Zakładów Piwowarskich a mieszczący się na Lubicz jest domowym browarem to też bym taki chciał mieć w domuComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika U-BOTNo to fajna sprawa jeszcze żeby część dochodu szła na dofinansowanie klubu lub klubu kibica. Słyszałem, że kiedyś w Krakowie było piwo Wisła i Piwo Cracovia robione w domowych browarak gdzieś niedaleko stadionówComment
-
Ja bym dodał jeszcze Ostrovię i piwo z bodajże Staropolskiego browaru.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszotJa bym dodał jeszcze Ostrovię i piwo z bodajże Staropolskiego browaru.
Co do piwka dla kiboli Jagi -
Prawie jak Piwo
SZCZECINComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika nikita_banitaJak doniesiono mi ostatnio ma być warzone piwo dla kibiców białostockiej "Jagi". Piwo ma się podobno nazywać "Jaga" i ma być rozprowadzane przez dwie hurtownie w Białymstoku. Niestety nie wiem jaki browar będzie warzył to piwo, ale podobno ma to być jeden z mniejszych lub średnich browarów.
Wedlug moich ostatnich wiadomosci wlasnie te zaklady przewiduja wyröb Piwa.
Przepraszam ze to nie na temat ale nie wszyscy musza wiedziec co sie kryje za JAGAComment
-
Upsssss
Tu chodzilo o Haga a nie Jaga
Sory Ale po kilku piwach juz mi sie literki mieszajaComment
-
Fakt - nie wszyscy muszą wiedzieć co oznacza enigmatyczny słowotwór "Jaga".
Uwaga wyjaśniam: "Jaga" jest to powszechnie używany skrót nazwy drużyny piłkarskiej z Białegostoku, którego pełna nazwa brzmi: JAGIELLONIA Białystok.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszotJa bym dodał jeszcze Ostrovię i piwo z bodajże Staropolskiego browaru.
Jaki jest sens pisania o innych piwach kiszot o ile dobrze pamiętam nie dłużej niż 2miesiące temu był temat o piwkach dla klubów i tam można sięgnąc po potrzebną wiedzę i nie ma sensu pisac o innych piwach tutaj tylko o piwie Jaga!Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika cororoJaki jest sens pisania o innych piwach kiszot o ile dobrze pamiętam nie dłużej niż 2miesiące temu był temat o piwkach dla klubów i tam można sięgnąc po potrzebną wiedzę i nie ma sensu pisac o innych piwach tutaj tylko o piwie Jaga!Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Jakoś temat ucichł, a z zapowiadanego rychłego wprowadzenia piwa na rynek jak na razie nic nie wyszło. Poczekamy, ale jakoś zaczynam podejrzewać, że albo nikt nie chcial się zgodzić na produkowanie marki "JAGA", albo piwo jeszcze dojrzewa .
Na razie poczekajmy na rozwój wypadków.Comment
Comment