Wiem, że to dopiero maj ale nie mielibyście się ochoty przejechać na tę imprezę? A może ktoś z was już był?
Oktoberfest
Collapse
X
-
Tagi: brak
-
-
nie byłem i chętnie odwiedziłbym ten festyn ludowy no, dla piwa i dla przypomnienia mojego niemieckiego (w szczególności bawarskiej gwary )
aczkolwiek nie jest to tania rozrywka, dla mnie przynajmniej. w tamtym roku piwko było po 12 marek.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Byłem 2 lata temu całe 3 dni. Największym problemem w czasie tego Święta Piwa są noclegi. W centrum cholernie drogie. Poza - ciężkie do zdobycia. Pozostaje namiot, przyczepa campingowa... Ale warto - przeżycie ciekawe, chociaż nie takie tanie. Piwo po 12DM, golonka 40 DM.Simon
Comment
-
-
No faktycznie drogo. Trzebaby jakiś sponsoring załatwić!!!
Comment
-
-
Ja bym chciała, żeby mnie tam pokarało darmowym piwem
Comment
-
-
Jest kompromis:
Święto piwa w Braszow w Rumuni.
Przełom września i października.
Kilkanaście potężnych namiotów w elegancko odrestaurowanym centrum miasta, niezrozumiały gwar, koncerty itd.
Dojazd pociągami 25$ (z przesiadkami na granicach)
Duży wybór różnych piw w porywach do 6 za dolara ale są też b.dobre.
(ceny z przed 5 lat)
Comment
-
-
Na Oktoberfest jest mało Niemców, a przewaga Amerykanów i Japonczyków. To pod nich te ceny.
Sponsor by się znalazł, nawet tutaj we Wrocławiu, np. jakaś duża firma związana z piwem
Tak sobie wymyśliłe: sponsoring dla uczestników forum (aktywnych oczywiście). Nie muszę kwaterować w centrum, mogę dojeżdżać pociągiem. Piwo przywieziemy ze sobą ))
A jak nie, to zrobimy Oktoberfest na jakiejś łące w okolicach Sobótki np.
Comment
-
-
OK...może znalazłbym taką Firmę - która zasposnorowałaby wyjazd.... na łączkę koło Sobótki ! A może jeszcze połączony ze zwiedzaniem unikalnego Browaru w Sobótce ? To jak ??? Są chętni ? Do wycieczki oczywiście Kolejno odlicz !Simon
Comment
-
-
I najlepiej jeszcze darmowym dojazdem i noclegiem
Comment
-
-
No tak, ale to właśnie chodzi o klimat wielkiej imprezy...
Comment
-
Comment