Ja raczej zawsze wolałem chodzić do Bierhalle niż Browarmii, ale ostatnio przeszedłem się do tego drugiego miejsca. Odczucia podobne. Niemiła obsługa, do szału od zawsze doprowadzała mnie płatna i obowiązkowa szatnia. Piwo zdecydowanie za drogie, stout wodnisty i jak wyżej, zbyt ciepły. Nie planuję powtórki odwiedzin;]
Browarmia Królewska
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziAle serwujecie piwo za zimne
Znając Twoje "gorące podejście" do piwa kiedy otrzymasz w Bierhalle trochę zbyt zimne piwo owe piwo ogrzeje się do tempertury tobie odpowiadającej. Gdybyśmy podali Tobie ciepłe piwo nie mogę oczekiwać że będziesz miał w zanadrzu lodówkę celem schłodzenia tego piwa.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Zbyt zimne piwo w oczekiwaniu na ogrzanie straci pianę i nagazowanie. Poza tym proszę o powrót do tematu.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziZbyt zimne piwo w oczekiwaniu na ogrzanie straci pianę i nagazowanie. Poza tym proszę o powrót do tematu.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof Wyświetlenie odpowiedziPodane piwo o niższej temperaturze ma większe nasycenie niz to samo piwo podane w wyższej temperaturze.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysztof Wyświetlenie odpowiedziPodane piwo o niższej temperaturze ma większe nasycenie niz to samo piwo podane w wyższej temperaturze.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik Wyświetlenie odpowiedziPiwa ZAWSZE ma być podawane w barze/lokalu we właściwej temperaturze. Jak zamawiam piwo mam ochotę napić się od razu, a nie czekać aż się ogrzeje. Co więcej, ma być podane we właściwej temperaturze z właściwym nasyceniem. Czy to zbyt duże wymagania?
Ponad 95% uważa, że piwo w Bierhalle jest w odpowiadającej im temperaturze i przy optymalnym nasyceniu. Reszta przychodzi po prostu na piwo i dziwi się że można się napić innego piwa poza ogólnie uznanymi za koncernowe. Mniemam żę jest to dla tych ludzi optimum.Last edited by Krzysztof; 2008-11-04, 09:46.Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki.
www.twojmalybrowar.pl
Comment
-
-
Kolejne wpisy nie na temat zostaną wysłane na łączkę.
(już 4)Last edited by ART; 2008-11-04, 19:45.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
BrowArmia ma jedną przewagę nad Bierhalle - na stronie internetowej podają aktualną ofertę piwną. Nie trzeba ganiać jak do Bierhalle i liczyć czy dane piwo będzie czy nie będzie."Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
-
Oczywiście, że można ale na pewno łatwiej sprawdzić na stronie www. Ja np.: osobiście nie znoszę rozmawiać przez telefon a tym bardziej za to płacić"Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"
Comment
-
Comment