już są, piłem wszystkie 4 rodzaje (stout, pszeniczne, pils, imbirowe)
Browarmia Królewska
Collapse
X
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl -
Imbirowe jest jak mniemam z imbirem użytym podczas warzenia a nie imbirem dodadnym w postaci jakiejś esencji do gotowego piwa?- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Dziś podczas spotkania z Abernackimi doszło do małej (?) wsypy.
Otóż pomylono przewody i zamiast pilsa lano pszeniczne i odwrotnie.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
czyli koniec końców wyszło dobrze- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTczyli koniec końców wyszło dobrzeWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTImbirowe jest jak mniemam z imbirem użytym podczas warzenia a nie imbirem dodadnym w postaci jakiejś esencji do gotowego piwa?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Nie lubią ludzi nie ubranych w garnitury. Jeżeli przyjdziecie inaczej ubrani możecie usłyszeć: "wszystko jest zarezerowane" - a sala jest cała pusta. Wczoraj prawie mnie nie wpuścili, dzisiaj i ia i Małażonka mieliśmy malutkie kłopoty Ogólnie chyba nie wiedza czym chcą być - ekskluzywną restauracją czy browarem z piwem na miejscu.
Ale piwo dobre (poza pilsem) a i muzyka się zdecydowanie poprawiła.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumNie lubią ludzi nie ubranych w garnitury. Jeżeli przyjdziecie inaczej ubrani możecie usłyszeć: "wszystko jest zarezerowane" .Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.Comment
-
Ja mam mieszane uczucia. Pomijając fakt niechęci w kierunku osób bez krawatów (cóż, wiadomo - klient w krawacie mniej awanturujący jest ), mam wrażenie, że Oni do końca nie wiedzą czym chcą być. Raczej wyszukaną restauracją, niż minibrowarem. Równie niechętnie przyjmowane są bowiem osoby deklarujące chęć wypicia piwa bez jedzenia...
Co do piw - trzy rodzaje są bardzo smaczne, jeden jeszcze powinien spokojnie poleżakować (myślę o pilsie, który w danym momencie reprezentował sobą jedynie papkę drożdżową...).
No i trzecia, ale równie ważna sprawa: obsługa. Miła bardzo, ale zupełnie niekompetentna. Pomijam potknięcia typu: nie my jeszcze nie warzymy piwa (w sobotę), gdy tym czasem własne piwo na dole leje się w najlepsze; pomijam nieznajomość smaku lanych piw, za to chęć wypowiedzi typu - "tak, imbirowe to dobry wybór - raczej słodkie, dobre dla kobiety" (przy czym jednym z podstawowch atutów imbirka jest jego wytrawność); pomijam chęć kilkakrotnego wystawiania rachunków (przez dwie różne osoby, które widocznie nie mają ze sobą kontaktu), ale próba zamiany nazw piw z pilsa na pszeniczne i odwrotnie była potknięciem w dużym stylu. No cóż, widocznie większa mętność przystoi piwu pszenicznemu... Efekt: w kuflach podawali pszenicę, a w szkle pszenicznym - mętnego pilsa. Zwróciliśmy uwagę - zmienili ,a i owszem, ale nawet jednego słowa przepraszam - nie usłyszeliśmy. W końcu nie ważne co klient zamawia, ważne co dostaje
Najważniejsza jednak dla nas rzecz, czyli piwo - zachęca do powtórnych odwiedzin. Pszeniczka w stylu wytrawnym, smaczna całkiem; czerwony imbirek - rewelacja; stout - mocno wytrawny dla smakoszy tego gatunku. Pils o walorach nieznanych skutecznie przykrytych przez posmak drożdżowy. Powtórka przewidzianaLast edited by Małażonka; 2005-09-19, 07:49.
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darek99Bez problemu wpuszczają do Browarmii w mundurach, im wyższa szarża tym większe rabaty.To inaczej miało być, przyjaciele,
-
to prawda, jedną wpadkę obsługi i ja zaliczyłem, czyli pszenica w kuflu, w chwili obecnej piwa Landenburfera są sprzedawane na górze aż do wyczerpania zapasów, natomaist w barze na dole już własna produkcjaGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Przestrzegam ich przed droga którą poszła Soma - koncentracja na gościach w krawatach z wypchanymi portfelami. Drogich restauracji w Warszawie jest sporo i to z dużo lepszym jedzeniem i atmosferą. Niech będą głównie browarem bo inaczej nie widzę dla nich miejsca.To inaczej miało być, przyjaciele,
-
Popieram. ART - prośba mógłbyś połączyć tematy?To inaczej miało być, przyjaciele,
Comment