Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum
Browarmia Królewska
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie). -
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumPrzestrzegam ich przed droga którą poszła Soma - koncentracja na gościach w krawatach z wypchanymi portfelami. Drogich restauracji w Warszawie jest sporo i to z dużo lepszym jedzeniem i atmosferą. Niech będą głównie browarem bo inaczej nie widzę dla nich miejsca."All the good things for those who wait"Comment
-
Ja się bardzo dziwię tym kelnerkom, bo co prawda Zythum miał czerwone trampki z gwiazdami, krótkie spodenki, to jednak miał plecak A jakby nie patrząc wypchany plecak, to zawsze więcej niż wypchany portfel
Kelnerki z Browarmii chyba nie polubią Zythuma też z tego powodu, że po kilku piwach w ramach "konwersacji" niemalże krzyczy, stając się najgłośniejszą osobą na saliComment
-
ART - napisałem na forum bo chciałem poznać głos ludu w tej sprawie
Emes- mówiłem głośno bo chciałem abyście nie uronili niczego z moich przemądrych monologówTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika emesJa się bardzo dziwię tym kelnerkom, bo co prawda Zythum miał czerwone trampki z gwiazdami, krótkie spodenki, to jednak miał plecak A jakby nie patrząc wypchany plecak, to zawsze więcej niż wypchany portfel
Kelnerki z Browarmii chyba nie polubią Zythuma też z tego powodu, że po kilku piwach w ramach "konwersacji" niemalże krzyczy, stając się najgłośniejszą osobą na saliComment
-
A ja akurat do obsługi nic nie mam. Będąc w Browarmii uzbrojeni w rowery nie mogliśmy zejść na dół, pani kelnerka sama podeszła i zaproponowała, że się zapyta na dole w barze, czy można do ogródka piwo "dolne" zabrać. Po czym przyniosła nam browarki Następnie już sami dziarsko zstępowalismy w otchłanie po kolejne kufelki
Przy okazji dzięki dla ekipki piwnicznej (Małażonka, Iron, Alapin z małżonką, Makaron, Zythum, Abernacka i Anią), że nie zrażona zimnicą zdecydowała nam się towarzyszyć na zewnątrzComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia(...)
Przy okazji dzięki dla ekipki piwnicznej (Małażonka, Iron, Alapin z małżonką, Makaron, Zythum, Abernacka i Anią), że nie zrażona zimnicą zdecydowała nam się towarzyszyć na zewnątrz
Jeśli o mnie chodzi, to nie ma sprawy, zawsze chętnie z Wami "pobrowarzymy" niezależnie od warunków pogodowych - w końcu my są twardzieleLast edited by iron; 2005-09-21, 21:18.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
Byłem w sobotę koło 15, pustki, bez problemu mozna było usiąść.
Zauważyłem jedną głupią rzecz, otóż swoje szkła myją w zmywarkach, widać to po pozdzieranej farbie na szkłach, na niektórych prawie w ogóle nie ma już złotego koloru...Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Co do niechęci do ludzi bez krawatów to fakt. Wybraliśmy się tam w 4 osoby (długie włosy, skóry, jeansy) i mimo, że wszystko nie było pozajmowane od szanownej pani z ochrony (?) słyszeliśmy, że same rezerwacje i nie ma bata na miejscówkę inną niż przy barze, a i to niechętnie. Sytuacja się zmieniła dopiero po 3 piwie, zagryzce do piwa i zamówienia cięższych kalibrowo posiłków, o wtedy stolik znalazł się od razu. Trochę dziwna polityka, biorąc pod uwagę, że piwa nie są jakoś szczególnie drogie a Browarmia jest praktycznie vis-a-vis UW. Co do samych piw, Imbirowe jest świetne, Stout też bardzo dobry (acz nie jest to poziom ani Cimnego Czarnkowa ani Guinness'a), pszeniczniaki pijałem lepsze, natomiast pils był fatalny. Jak na mój chemiczny nos ostro trącił siarkowodorem. Są to w dodatku piwa stosunkowo słabe, po 5 byłem nieprzyzwoicie trzeźwy. Ciekawym pomysłem są tuby piwne, acz jak zobaczyłem takową wypełnioną pilsem to mi się gorzej zrobiło. Jedzenie jest natomiast wyśmienite, nigdy nie jadłem jeszcze masła chmielowego, ciekawy patent.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becikByłem w sobotę koło 15, pustki, bez problemu mozna było usiąść.
Zauważyłem jedną głupią rzecz, otóż swoje szkła myją w zmywarkach, widać to po pozdzieranej farbie na szkłach, na niektórych prawie w ogóle nie ma już złotego koloru...
Pomysł na masło chmielowe też mi się podoba.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becikZauważyłem jedną głupią rzecz, otóż swoje szkła myją w zmywarkach, widać to po pozdzieranej farbie na szkłach, na niektórych prawie w ogóle nie ma już złotego koloru...(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika arcyPomysł na masło chmielowe też mi się podoba.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika albeertos(...) Nie mogę patrzeć na szkło które jest tak niszczone (i to świadomie!)Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
-
Becik, ale to widać już po pierwszych kilku myciach. Teraz to już na pewno widzą i wiedzą od czego to jest.
Poza tym ktoś, kto pracuje w gastronomii to myślę że wie jakie naczynia można wkładać do zmywarki nie narażając ich na zniszczenie czy zmatowienie.(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
Na moje stwierdzenie, że myją w zmywarkach bo farba schodzi barman powiedział - "Naprawdę schodzi?". Akurat kupowałem sobie jedną szklankę i wybrałem dopiero 4 z koleiGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.plComment
Comment