Browarmia Królewska

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Piotras
    Porucznik Browarny Tester
    • 2003.08
    • 307

Niestety weekend raczej w czytelni niż w Warszawie, to jednak miałem przyjemnośc wypić butelkę 0,75 Pszeniczniaka i Stouta z BrowArmii, i z opowieśc moich "dostawców" podobno obsługa bardzo miła,otwarta i dosyć dobrze zorientowana.(poza temperatura podawania Stouta; ) Barman informował że piwo z butelki należy wypić w tym samym dniu z powodu braku pasteryzacji,doradził wiec zakup w niedziele rano,mówił że bedzie też w niedziele, był i wszystko ok. nalał i zapakował. Wogóle podobno sympatycznie i w lokalu b. przyjemnie.

Comment

• Cooper
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🍼🍼
      • 2002.11
      • 6055

Kilka dni temu miałem przyjemność (tak - celowo użyte słowo) odwiedzenia dopiero po raz pierwszy warszawskiej Browarmii. O ile zawsze uchylałem się o tej militarnej formacji to piwna Brow-armia jest miejscem gdzie stawienie się wywołuje u mnie pozytywne reakcje. Czytając wcześniej sporą ilość nieprzychylnych jej postów obawiałem się że i ja zostanę już na wjeździe niepozytywnie przeselekcjonowany przez obsługę lokalu jako osobnik nie dysponujący odpowiednio grubą sakiewką. Otóż , mimo że zasączyłem na miejscu jedynie dużego pszeniczniaka obsługa nie robiła żadnych problemów a nawet mieli problem z wydaniem reszty z banknotu 20-złotowego co bynajmniej nie świadczy iż mają kasiastą klientelę. Fakt , że niejako celowo wbiłem się około godziny 14 ażeby uniknąć tłumu wieczornych clubberów . Dodatkowo pora hapiałers spowodowała iż za w/w trunek zapłaciłem jedynie 5,50 zeta co uważam - zważ(RZ)ywszy na miejsce - za cenę atrakcyjną.
      Moje dodatkowe marudzenia typu robienie fotek lokalu i prośba o zdobycie firmowego stempla do kolekcji były tolerowane i zrozumiane przez obsługę. Jeśli chodzi o sam lokal , uważam iż nastroik całkiem sympatyczny (widać próby zbierania przez właścicieli na razie skromnych kolekcji birrogadżetów) , piwnica lokalu dosyć klimatyczna , wysmienicie nadająca się do spozywki pienistych trunków i ogólnie pozytywne wrażenia. Jeśli chodzi więc o mnie to z pewnością znów zawitam do tego lokalu jak będę w Warszawie. Oczywiście wiem że negatywne komentarze forumowiczów nie wzięly się sufitu. Być może są jakieś ciśnienia w czasie godzin szczytu jednak dlatego polecam ten lokal szczególnie w okolicach wczesnopopołudniowych.
      Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
      1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• akszeinga
        Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
        • 2005.03
        • 225

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent
        Browarmia wprowadziła happy hour pn-pt 30% taniej na jedzenie i piwo do godziny 16. Chyba że happy hour odnosi się do rabatu na jedzenie i piwo zamówione łącznie
        Sprawdzone, jeśli chodzi o piwo.
        Niestety nie miałam czasu, ani chęci na konsumowanie, bo wpadliśmy tylko na jedno piwko. Jednak pani w czerwonym fartuszku zachęcała mówiąc o promocji, zatem możliwe, że również jadło jest w tych godzinach tańsze.

Comment

• ART
          mAD'MINd
          🥛🥛🥛🥛🥛
          • 2001.02
          • 23896

w takim razie dostaliśmy w sobotę ceny dla kretino-turystów - czyli normalne, pomimo wizyty w hepiałerowych godzinach
          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• abernacka
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛
            • 2003.12
            • 10861

Art'cie ale ta promocja jest ważna tylko w dni powszednie.
            Piwna turystyka według abernackiego

Comment

• Twilight_Alehouse
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2004.06
              • 6310

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART
              w takim razie dostaliśmy w sobotę ceny dla kretino-turystów - czyli normalne, pomimo wizyty w hepiałerowych godzinach
              Toż docent pisał, że pn-pt

Comment

• Ahumba
                🥛🥛🥛
                • 2001.05
                • 9039

Dziś za stoucika i ciemną pszeniczkę w ramach tych spec-godzin zapłaciłem 11,20 (chiba) .
                I jestem bardzo zadowolony
                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

Comment

• ART
                  mAD'MINd
                  🥛🥛🥛🥛🥛
                  • 2001.02
                  • 23896

bo ja wiem - nigdzie w informacji o promocji nie wyczytałem takiego warunku. tu jej treść :P

HAPPY HOURS W BROWARMII - HAPPY HOURS IN BROWARMIA BREWPUB

BrowArmia Królewska - restauracja, pub i browar zaprasza na lunche w godzinach 12.00-16.00: do końca stycznia 2006 roku 30% rabatu na jedzenie i PIWO

We invite You for lunches from 12.00-16.00 - 30% discount for food and BEER till January 31, 2006

Dania kuchni polskiej, zupy, salatki, dania miesne i ryby ....a do tego świeże, niepasteryzowane warzone na miejscu piwa.

Polish dishes, soups, salads meat and fish.... and our fresh homebrewed beer.

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• ART
                    mAD'MINd
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2001.02
                    • 23896

no chyba że "lunche" można spożywać tylko w dni powszednie - to się wycofuję

Comment

• Małażonka
                      Major Piwnych Rewolucji
                      • 2003.03
                      • 4602

Arciku, ale na stronie Browarmii jest wyraźnie napisane, że dotyczy to tylko i wyłącznie dni powszednich.... (www.browarmia.pl.)

Comment

• Wujcio_Shaggy
                        Major Piwnych Rewolucji
                        • 2004.01
                        • 4628

Oczywiście, że tylko w powszednie - lunch jest nierozerwalnie związany z dniem pracy... Ponieważ w soboty i niedziele generalnie się nie pracuje, to nie spożywa się "lunchu", tylko normalny obiad
                        Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)

@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet

Comment

• ART
                          mAD'MINd
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2001.02
                          • 23896

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Małażonka
                          Arciku, ale na stronie Browarmii jest wyraźnie napisane, że dotyczy to tylko i wyłącznie dni powszednich.... (www.browarmia.pl.)
                          ależ Asieńko - ja zacytowałem list z Browarmii, który otrzymałem w którym to mowy o tym ograniczeniu nie było. Treść listu zamieściłem.

Comment

• docent
                            • 2002.10
                            • 5205

Dla mnie wystrój piwnicy Browarmii jest rewelacyjny i nie czyniono mi żadnych problemów gdy pieczołowicie sporządzałem dokumentację fotograficzną tego miejsca. Jedyny problem tego lokalu upatrywałem w stosunku jakość/cena ich trunków. Moja ocena radykalnie się zmieniła na plus mimo, że osobiście nie mam mozliwości wyrwania się na wolność przed 16 Może ktoś z forumowiczów wypije zdrowie tych, którym nie dane jest spróbować uroków Browarmianej 'śtastnej hodinki'
                            Last edited by docent; 2006-01-09, 21:38.
                            Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                            Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                            Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                            Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

Comment

• akszeinga
                              Sierżant Pijalniowy Zaprawiacz
                              • 2005.03
                              • 225

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ahumba
                              Dziś za stoucika i ciemną pszeniczkę w ramach tych spec-godzin zapłaciłem 11,20 (chiba) .
                              I jestem bardzo zadowolony
                              A coś Ty tam robił (kurka wodna) w godzinach pracy?
                              Rozliczasz się z BrowArmią, zamiast z armią?

Comment

• Maidenowiec
                                Major Piwnych Rewolucji
                                • 2004.07
                                • 2287

Byłem w sobotę razem z dziewczyną i kumplem przy procesie zacierania Imbirowego Doktor Sadownik jest przesympatycznym i przemiłym człowiekiem, mogliśmy obejrzeć całą aparaturę Mamy nawet zdjęcia z sypania chmielu do kadzi zacierno-filtracyjnej. Piwo w stosunku do października podrożało o 1pln, ale za to wprowadzono (jak już wyżej zauważono) happy hours, na których będę bywał. Poza tym dowiedziałem się dlaczego pils odstaje jakością od reszty asortymentu.
                                Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

Thou shallt not spilleth thy beer!

Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

Comment

Przetwarzanie...