Niestety weekend raczej w czytelni niż w Warszawie, to jednak miałem przyjemnośc wypić butelkę 0,75 Pszeniczniaka i Stouta z BrowArmii, i z opowieśc moich "dostawców" podobno obsługa bardzo miła,otwarta i dosyć dobrze zorientowana.(poza temperatura podawania Stouta; ) Barman informował że piwo z butelki należy wypić w tym samym dniu z powodu braku pasteryzacji,doradził wiec zakup w niedziele rano,mówił że bedzie też w niedziele, był i wszystko ok. nalał i zapakował. Wogóle podobno sympatycznie i w lokalu b. przyjemnie.
Browarmia Królewska
Collapse
X
-
Kilka dni temu miałem przyjemność (tak - celowo użyte słowo) odwiedzenia dopiero po raz pierwszy warszawskiej Browarmii. O ile zawsze uchylałem się o tej militarnej formacji to piwna Brow-armia jest miejscem gdzie stawienie się wywołuje u mnie pozytywne reakcje. Czytając wcześniej sporą ilość nieprzychylnych jej postów obawiałem się że i ja zostanę już na wjeździe niepozytywnie przeselekcjonowany przez obsługę lokalu jako osobnik nie dysponujący odpowiednio grubą sakiewką. Otóż , mimo że zasączyłem na miejscu jedynie dużego pszeniczniaka obsługa nie robiła żadnych problemów a nawet mieli problem z wydaniem reszty z banknotu 20-złotowego co bynajmniej nie świadczy iż mają kasiastą klientelę. Fakt , że niejako celowo wbiłem się około godziny 14 ażeby uniknąć tłumu wieczornych clubberów . Dodatkowo pora hapiałers spowodowała iż za w/w trunek zapłaciłem jedynie 5,50 zeta co uważam - zważ(RZ)ywszy na miejsce - za cenę atrakcyjną.
Moje dodatkowe marudzenia typu robienie fotek lokalu i prośba o zdobycie firmowego stempla do kolekcji były tolerowane i zrozumiane przez obsługę. Jeśli chodzi o sam lokal , uważam iż nastroik całkiem sympatyczny (widać próby zbierania przez właścicieli na razie skromnych kolekcji birrogadżetów) , piwnica lokalu dosyć klimatyczna , wysmienicie nadająca się do spozywki pienistych trunków i ogólnie pozytywne wrażenia. Jeśli chodzi więc o mnie to z pewnością znów zawitam do tego lokalu jak będę w Warszawie. Oczywiście wiem że negatywne komentarze forumowiczów nie wzięly się sufitu. Być może są jakieś ciśnienia w czasie godzin szczytu jednak dlatego polecam ten lokal szczególnie w okolicach wczesnopopołudniowych.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docentBrowarmia wprowadziła happy hour pn-pt 30% taniej na jedzenie i piwo do godziny 16. Chyba że happy hour odnosi się do rabatu na jedzenie i piwo zamówione łącznie
Niestety nie miałam czasu, ani chęci na konsumowanie, bo wpadliśmy tylko na jedno piwko. Jednak pani w czerwonym fartuszku zachęcała mówiąc o promocji, zatem możliwe, że również jadło jest w tych godzinach tańsze.
Comment
-
w takim razie dostaliśmy w sobotę ceny dla kretino-turystów - czyli normalne, pomimo wizyty w hepiałerowych godzinach- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ARTw takim razie dostaliśmy w sobotę ceny dla kretino-turystów - czyli normalne, pomimo wizyty w hepiałerowych godzinachComment
-
Dziś za stoucika i ciemną pszeniczkę w ramach tych spec-godzin zapłaciłem 11,20 (chiba) .
I jestem bardzo zadowolonyWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
bo ja wiem - nigdzie w informacji o promocji nie wyczytałem takiego warunku. tu jej treść :P
HAPPY HOURS W BROWARMII - HAPPY HOURS IN BROWARMIA BREWPUB
BrowArmia Królewska - restauracja, pub i browar zaprasza na lunche w godzinach 12.00-16.00: do końca stycznia 2006 roku 30% rabatu na jedzenie i PIWO
We invite You for lunches from 12.00-16.00 - 30% discount for food and BEER till January 31, 2006
Dania kuchni polskiej, zupy, salatki, dania miesne i ryby ....a do tego świeże, niepasteryzowane warzone na miejscu piwa.
Polish dishes, soups, salads meat and fish.... and our fresh homebrewed beer.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).Comment
-
no chyba że "lunche" można spożywać tylko w dni powszednie - to się wycofuję- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
-
Arciku, ale na stronie Browarmii jest wyraźnie napisane, że dotyczy to tylko i wyłącznie dni powszednich.... (www.browarmia.pl.)
Comment
-
Oczywiście, że tylko w powszednie - lunch jest nierozerwalnie związany z dniem pracy... Ponieważ w soboty i niedziele generalnie się nie pracuje, to nie spożywa się "lunchu", tylko normalny obiadWspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawetComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika MałażonkaArciku, ale na stronie Browarmii jest wyraźnie napisane, że dotyczy to tylko i wyłącznie dni powszednich.... (www.browarmia.pl.)- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
-
Dla mnie wystrój piwnicy Browarmii jest rewelacyjny i nie czyniono mi żadnych problemów gdy pieczołowicie sporządzałem dokumentację fotograficzną tego miejsca. Jedyny problem tego lokalu upatrywałem w stosunku jakość/cena ich trunków. Moja ocena radykalnie się zmieniła na plus mimo, że osobiście nie mam mozliwości wyrwania się na wolność przed 16 Może ktoś z forumowiczów wypije zdrowie tych, którym nie dane jest spróbować uroków Browarmianej 'śtastnej hodinki'Last edited by docent; 2006-01-09, 21:38.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AhumbaDziś za stoucika i ciemną pszeniczkę w ramach tych spec-godzin zapłaciłem 11,20 (chiba) .
I jestem bardzo zadowolony
Rozliczasz się z BrowArmią, zamiast z armią?
Comment
-
Byłem w sobotę razem z dziewczyną i kumplem przy procesie zacierania Imbirowego Doktor Sadownik jest przesympatycznym i przemiłym człowiekiem, mogliśmy obejrzeć całą aparaturę Mamy nawet zdjęcia z sypania chmielu do kadzi zacierno-filtracyjnej. Piwo w stosunku do października podrożało o 1pln, ale za to wprowadzono (jak już wyżej zauważono) happy hours, na których będę bywał. Poza tym dowiedziałem się dlaczego pils odstaje jakością od reszty asortymentu.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
Comment