Browarmia Królewska

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Komar_Pafnucy
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2005.08
    • 1114

    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czes
    Wobec zmniejszonego popytu (styczniowe poświąteczne oszczędności, Warszawa skuta mrozem, itp.) piwa mają szansę poleżakować dłużej niż zwykle.
    To główna przyczyna ich jeszcze lepszej niż zwykle kondycji.
    Wczoraj wpadłem na szybkie piwko i muszę przyznać, że pszeniczne ciemne smakowało mi dużo bardziej niż za pierwszym razem. Szkoda, że happy hours się już kończą. Wiadomo może czy zostaną przedłużone lub zastąpione inną promocją?

    Pozdrawiam,

    Multitap Crawl
    Multitap Crawl na Facebook

    "Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
    Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."

    Comment

    • Warmike
      D(r)u(c)h nieuchwytny
      • 2004.07
      • 6

      Dzisiaj razem z Maidenowcem po wizycie na giełdzie w Bierhalle zaatakowaliśmy Browarmię celem sprawdzenia odleżakowanych piw. Stout, który wedle słów dra Sadownika ma aktualnie na koncie ok.4-5 tygodni leżakowania był pyszny. Mieliśmy okazję porównać go z pitym krótko potem Guinnessem - wynik na niekorzyść tego drugiego. Stout z Browarmii okazał się dużo bardziej esencjonalny i "pożywny" niż irlandzki. Spróbowaliśmy również imbirowego, które również zyskało okazję by jeszcze bardziej dojrzeć w tankach. Kolor - głeboko rubinowy, ciemy. Smak - wyraźnie imbirowy o bardzo orzeźwiającym charakterze.
      Generalnie, warto spróbować tych piw ze względu na czas jaki został im dany, i póki jeszcze są :]

      Comment

      • Maidenowiec
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2004.07
        • 2287

        Imbirowe to wogole świetna sprawa, jeżeli zamierza się pić cały dzień. Orzeźwia ciało i umysł
        Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

        Thou shallt not spilleth thy beer!

        Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

        Comment

        • Marcin_wc
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2005.09
          • 2115

          Browarmia, to całkowicie inny świat niż Bierhalle, zblizony jest tylko wystrój, poza tym muzyka o niebo lepsza w Bierhalle, piwa nawet nie ma co porównywać, pszenica pyszna, imbirowe też, stout bardzo smaczny, ale nie powalił mnie na kolana. Ogólnie same plusy poza barmanem, który mimo tego, że Ahumba mówił mu, że wiemy gdzie jest pils robiony i nie musi w tej kwesti nam nic mówić, na siłę starał się nas przekonać, że pils zawsze był robiony na terenie Browarmy.

          Ceny niestety dość wysokie, ale widac za co się płaci, dlatego przy następnej wizycie w Warszawie będę musiał odwiedzić Browarmię.

          Comment

          • docent
            Pułkownik Chmielowy Ekspert
            • 2002.10
            • 5205

            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc
            Browarmia, to całkowicie inny świat niż Bierhalle, zblizony jest tylko wystrój
            A jakie są wspólne elementy wystroju tych dwóch minibrowarów? Dla mnie obydwa lokale nie mają nic wspólnego (poza dobrym piwem) i to jest fajne, że nie próbują się naśladować...
            Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
            Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
            Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
            Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

            Comment

            • Komar_Pafnucy
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2005.08
              • 1114

              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc
              Browarmia, to całkowicie inny świat niż Bierhalle, zblizony jest tylko wystrój, poza tym muzyka o niebo lepsza w Bierhalle
              Hmm w Bierhalle lepsza muzyka? Ja mam inne odczucia. W Bierhalle jakieś tragiczne disco i bawarskie piosenki a w Browarmii jak byłem ostatnio to leciał jazz ZTCP.

              Pozdrawiam,

              Multitap Crawl
              Multitap Crawl na Facebook

              "Kilgore Trout napisał kiedyś opowiadanie w formie rozmowy między dwoma drożdżami.
              Spożywając cukier i dusząc się we własnych ekskrementach dyskutowały nad celem życia."

              Comment

              • Marcin_wc
                Major Piwnych Rewolucji
                • 2005.09
                • 2115

                Przepraszam, pomyliłem nazwy, oczywiście w Browarmi jest o niebo lepsza muzyka.
                Last edited by Marcin_wc; 2006-01-30, 14:09.

                Comment

                • docent
                  Pułkownik Chmielowy Ekspert
                  • 2002.10
                  • 5205

                  Pytanie do Czesa: Jaki jest sugerowany okres przechowywania piwa wziętego na wynos z BrowArmii? Piję ciemną pszenicę zakupioną tydzień temu i piwo wyraźnie straciło nagazowanie
                  Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                  Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                  Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                  Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

                  Comment

                  • Maidenowiec
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2004.07
                    • 2287

                    Przypuszczalnie powinno wypić się jak najszybciej.
                    Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

                    Thou shallt not spilleth thy beer!

                    Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

                    Comment

                    • Czes
                      Kapitan Lagerowej Marynarki
                      • 2001.06
                      • 752

                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent
                      Pytanie do Czesa: Jaki jest sugerowany okres przechowywania piwa wziętego na wynos z BrowArmii? Piję ciemną pszenicę zakupioną tydzień temu i piwo wyraźnie straciło nagazowanie
                      Szczerze dziwię się, że po tygodniu to jedyna jego wada
                      Póki piwo nie będzie nalewane do butelek izobarycznie, czyli pod ciśnieniem i w obecności dwutlenku węgla w butelce (a kiedyś będzie), to jest zamykane już mocno odgazowane podczas nader kłopotliwego napełniania butelki.

                      P.S. Mój intymny kontakt z BrowArmią zakończył się w połowie stycznia, więc proszę nie kierować w moją stronę pytań n.t. tamtejszych sytuacji.
                      O!Nanobrowar Domowy "PiwU"

                      Comment

                      • docent
                        Pułkownik Chmielowy Ekspert
                        • 2002.10
                        • 5205

                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Czes
                        P.S. Mój intymny kontakt z BrowArmią zakończył się w połowie stycznia, więc proszę nie kierować w moją stronę pytań n.t. tamtejszych sytuacji.
                        W takim razie ostatnie pytanie: Czy miałeś udział w powstawaniu piwa wiśniowego serwowanego obecnie?
                        Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                        Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                        Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                        Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

                        Comment

                        • Maidenowiec
                          Major Piwnych Rewolucji
                          • 2004.07
                          • 2287

                          Na wiśniowe pewnie się nie skuszę, ale bardziej bym był zainteresowany tym czy obecnie serwowane stout i imbirowe jest Twojego autorstwa.
                          Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

                          Thou shallt not spilleth thy beer!

                          Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

                          Comment

                          • Czes
                            Kapitan Lagerowej Marynarki
                            • 2001.06
                            • 752

                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent
                            W takim razie ostatnie pytanie: Czy miałeś udział w powstawaniu piwa wiśniowego serwowanego obecnie?
                            NIEEE (program wymaga wprowadzenia minimum 5 znaków w tekście )
                            O!Nanobrowar Domowy "PiwU"

                            Comment

                            • Maidenowiec
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2004.07
                              • 2287

                              Zdecydowane zaprzeczenie
                              Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl

                              Thou shallt not spilleth thy beer!

                              Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.

                              Comment

                              • slavoy
                                Pułkownik Chmielowy Ekspert
                                🥛🥛🥛
                                • 2001.10
                                • 5055

                                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent
                                ...w powstawaniu piwa wiśniowego serwowanego obecnie?
                                Powrót Winda?
                                Dick Laurent is dead.

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X