Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slavoy
Browarmia Królewska
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie). -
Koleś za barem powiedział, że jest to na bazie pszenicznego. Nie byłem na tyle odważny, by zaryzykować próbę. Wolałem jeszcze jednego stout'a wziąć, mimo iż świeżak.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Thou shallt not spilleth thy beer!
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
I zapewne jest to ostatni stout Browarmi warzony przez Czesa - wkrótce pewnie zastąpi go BelfastLast edited by iron; 2006-02-10, 10:40.bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
Mam nadzieję, iż to tylko taki okrutny żart był. Jeżeli nie to szykuję portfel na 10 stoutów w przyszłym tygodniuSurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
Przy wysokim stężeniu alkoholu organizm człowieka znajduje się blisko śmierci i instynktownie dąży do przedłużenia rodu.Comment
-
Bardziej przypuszczenia niż żart, wiadomości żadnych nie mam, ale wiedząc co nieco o Browarmii wcale bym się nie zdziwił gdyby tak się stało. W końcu Belfast na etykiecie ma wkomponowane słowo stoutbigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, OjczyznaComment
-
I wtedy bym znowu na Guinness'a zaczął uczęszczać.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
-
Wiśniowe rewelacja. Nie rozumiem dlaczego nazwa wiśniowe od razu Was odrzuca - a kriegi, a lambici to nie piwa???
Piwko jest świetne, oczywiście nie ma co pić więcej niż jedno bo takiepiwa raczej pija się dla orzeźwienia. Jeżeli będzie podawane w lato to będzie hit.
Aha i jest dobrą alternatywą dla kobiet - kilka z moje pracy dało się zaciągnąc do BrowArmii włąśnie na wiśniowe i powiedziały, że będą dla tego piwa przychodzić.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
Ja dla orzeźwienia korzystam z imbirowegoSurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
-
Dziś byłem na chwilę w BrowArmii. Stout jeszcze stara warka więc wziąłem na wynos. Niestety ciemna pszenica już się skończyła. Zamiast tego jest jasna, jakościowo o klasę niższa. Spróbowałem też imbirowego, które ma orzeźwiający zapach i smak, jakże odmienny od wygazowanej zupy, którą piłem jesienią. Sądzę, że po odejściu Czesa lokal ten w najblizszym czasie nie będzie serwował dobrego piwa niestety...Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!Comment
-
Stara warka? Z tego co mi wiadomo nowa została podłączona we wtorekSurowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
-
Wątpię czy to nowa bo smak miała identyczny z dotychczasową...Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
-
A to ciekawe. Gdzie piłeś? Na górze jak się zapytałem barmana czy aby nowa warka podłaczona to potwierdził.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
-
No co ty? Myślisz że barmani mają w ogóle o tym pojęcie? Jak się zapytałem ile jeszcze stouta zostało to gość szczerze odpowiedział, że nie ma pojęcia. Przynajmniej nie sciemniał...Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
-
Ten akurat wyglądał na sensownego. Zresztą nie spodziewam się czegoś innego po kimś kto skończył SGGW. Swoją drogą imbirowe teraz leci z kegów.Surowce i akcesoria piwowarskie i serowarskie - Piwodziej.pl
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Maidenowiec...Swoją drogą imbirowe teraz leci z kegów.Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
Comment