Ten kto tak robi, nic nie zaoszczędzi na prądzie, a tylko straci. Wiadomo, że najwięcej energii idzie na schłodzenie piwa z temperatury otoczenia, do temperatury panującej w lodówce. Jeżeli wyłączy się zasilanie na noc, rano całą operację, choćby częściowo trzeba powtarzać od nowa. W lodówce prąd można oszczędzić jedynie przez wyłączenie żaróweczki na noc oraz w open frontach zasunięcie rolety.
Niepasteryzowane oszustwo?
Collapse
X
-
-
Comment
-
A ja kupiłem w Pile, czyli rzut kamieniem od Czarnkowa, Noteckie z dopiskiem niepasteryzowane - w dniu 3 sierpnia z datą do 20 któregoś września. Na moją sugestię, że coś nie tak, Pani w sklepie odpowiedziała, że od jakiegoś czasu już przyjeżdżają z takim długim terminem. Wspominając na szopki z nagminnym naklejaniem etykiet z niepasteryzowanego na pasteryzowane i odwrotnie, które wyszły w kontekście sklepu internetowego i zostały potwierdzone, prze przedstawiciela browaru, uważam, że obecnie Noteckie niepasteryzowane jest niepasteryzowane podobnie jak było Książęce z Lwówka Śl.
A w temacie głównym, właśnie wjechał mi do sklepu Svyturys Extra Draught - podobnoż niepasteryzowany - z datą do lutego lub marca przyszłego roku. To jest dopiero przekręt.Comment
-
Comment
-
Comment
-
Mniej książków więcej piwaComment
Comment