Ja o takim wypadzie wykendowym myślę od dawna ale ciągle coś staje na przeszkodzie, w ten wykned na razie choruje dziecko i przyjeżdża ART, a nastepny będzie tydzień przed urlopem. Tak więc chyba raczej już wrzesień w moim przypadku.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Ja o takim wypadzie wykendowym myślę od dawna ale ciągle coś staje na przeszkodzie, w ten wykned na razie choruje dziecko i przyjeżdża ART, a nastepny będzie tydzień przed urlopem. Tak więc chyba raczej już wrzesień w moim przypadku.
A dla mnie wrzesień to już moze być za późno - spodziewany termin narodzin Oliwki
Na stronie napisano, że piwo zawiera "żywe kultury drożdży". Osobiście w to wątpię, ale czy ktoś mógłby sprawdzić żywotność tych drożdży? W końcu drożdże do pszeniczniaków piechotą nie chodzą...
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darco112
Na stronie napisano, że piwo zawiera "żywe kultury drożdży". Osobiście w to wątpię, ale czy ktoś mógłby sprawdzić żywotność tych drożdży? W końcu drożdże do pszeniczniaków piechotą nie chodzą...
Nigdzie nie jest napisane, ze to będą drożdże do pszeniczniaków, a nawet jest wielce prawdopodobne (z przykładów zagranicznych), że do refermentacji w butelkach dodawany będzie szczep dolnej fermentacji. Podobnoż pszeniczne z drożdżami od lagera wolniej tracą swoje zalety niż z drożdżami górnej fermentacji.
Cena w sklepie Faustusa to 3,99 zł, butelka bezzwrotna a na etykiecie napis: "Produkcja: Herrnbrau GmbH & Co. KG D 85053 Ingolstadt dla BWM Jurand ....."
Smak......... jeszcze nie znany, bo dopiero piwo przyszło ze sklepu i idzie teraz do lodówki.
P.S. Cena Hebana chyba podobna ......... nie pamiętam
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cyrkonia
Cena w sklepie Faustusa to 3,99 zł, butelka bezzwrotna a na etykiecie napis: "Produkcja: Herrnbrau GmbH & Co. KG D 85053 Ingolstadt dla BWM Jurand ....."
Smak......... jeszcze nie znany, bo dopiero piwo przyszło ze sklepu i idzie teraz do lodówki.
No to kanał
Tak trudno uwarzyć pszenicę we własnym zakresie, jakoś Ukraina potrafi. Jestem zdegustowany tą informacją.
Nienawidzę takich sytuacji i za przeproszeniem walenia kotka za pomocą młotka. Zaprzestaję więc picia Juranda na czas krótszy bądź dłuższy.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment