to tak po wczorajszym?
Faustus. Pszeniczne piwo z Juranda
Collapse
X
-
Szkoda wielka, już miałem nadzieję na jakiegoś pszeniczniaka bardziej dostępnego niż Regina, a tu znowu niemiecki... na dodatek z ceną z kosmosu.
Może jednak będzie się ów Faustus sprzedawał na tyle dobrze, że Jurand odważy się na własny wyrób?Last edited by Twilight_Alehouse; 2005-07-31, 20:00.
Comment
-
-
Zapewne nie odważy się. Problem w tym, że trzeba mieć drugą stację propagacji drożdży i drugą linię rozlewniczą, bo zwykły monoblok zapycha się drożdżami. Kosztuje to kupę pieniędzy, których małe browary nie mają.
Tej Reginie też bym się przyjrzał, łatwiej jest wyprodukować na Ukrainie, a u nas tylko sprzedawać. Chociaż może im się akurat bardzo dobrze powodzi?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KrzysiuProblem w tym, że trzeba mieć drugą stację propagacji drożdży i drugą linię rozlewniczą...
Należałoby wyizolować część kadzi(bo w takich chyba fermentuje) od pozostałych, a to raczej niemożliwe...Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika naczelnikFermentować też chyba nie będzie takie piwo w temperaturze jak lager.
Należałoby wyizolować część kadzi(bo w takich chyba fermentuje) od pozostałych, a to raczej niemożliwe...
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_AlehouseTo Jurand fermentuje w kadziach? Szczerze mówiąc sądziłem, że w tankach.
"Piwo JURAND wytwarzane jest zgodnie z tradycyjną technologią polegającą na fermentacji w otwartych kadziach i leżakowaniu w tankach.
Jest to klasyczny sposób produkcji piwa, który obecnie jest coraz rzadziej stosowany co czyni go unikalnym w skali światowej."
Nie byłem - nie widziałem. Na tym jedynie się oparłem.Last edited by naczelnik; 2005-07-31, 21:42.Popieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu[...] Tej Reginie też bym się przyjrzał, łatwiej jest wyprodukować na Ukrainie, a u nas tylko sprzedawać. Chociaż może im się akurat bardzo dobrze powodzi?
No i pochwaliłem Juranda za stronę internetową - zdecydowanie na wyrost . Zwykła przyzwoitość nakazuje, aby informacja o niemieckim pochodzeniu Faustusa znalazła się tamże...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Wujcio_ShaggyNiekoniecznie - Regina jest filtrowana, co eliminuje problem drożdży przy rozlewie.
No i pochwaliłem Juranda za stronę internetową - zdecydowanie na wyrost . Zwykła przyzwoitość nakazuje, aby informacja o niemieckim pochodzeniu Faustusa znalazła się tamże...
Za Faustusa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika CyrkoniaPo wizycie w Jurancie zmieniam zdanie na temat tego piwa :-) Ludki w Jurandzie całkiem logicznie myślą. Faustus w wersji "niemickiej" jest po to by sprawdzić rynek. Jak piwo się przyjmie to będą myśleć o własnej produkcji. A kadzie do wyizolowania dla pszeniczniaka akurat mają :-) w oddzielnym pomieszczeniu :-)
Za Faustusa
Comment
-
-
Testowe wypuszczenie niemieckiej warki jest zrozumiałe i nie ma w tym nic złego; ale można było to napisać, a nie podawać jakieś półprawdy.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
Comment