Podobno znów pojawiło się piwo z Łańcuta. Nazywa się teraz bodaj "Podkarpackie". Nie "Karpackie", bo to robi Van Pur. Czy ktoś wie coś więcej na ten temat? Będę wdzieczny za wszelkie infromacje.
Piwo Łańcuckie
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PrusakPodobno znów pojawiło się piwo z Łańcuta. Nazywa się teraz bodaj "Podkarpackie". Nie "Karpackie", bo to robi Van Pur. Czy ktoś wie coś więcej na ten temat? Będę wdzieczny za wszelkie infromacje.
Browar zamknięty i żadnego piwa z niego nie ma, może być jedynie kontynuowana marka w innym browarze. Raczej wątpię aby Van Pur ze swoim Podkarpackim nawiązywał do łańcuckiej tradycji.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
Raczej chodzi o to, żeby nie pomylić "Podkarpackiego" z Łańcuta z "Karpackim" z Van Pura...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Browar Szlachecki w Warszawie (działalność zawieszona)
@WujcioShaggy Wuj na Twitterze, czasem coś napisze nawet
Comment
-
-
Podkarpackie dostępne jest w dawnej strefie dystrybucji Łańcuta i nie musiało się pojawiać (ostatnio), ponieważ bezpośrednio po zamknięciu browaru w Łańcucie (parę lat temu) jego produkcję przejął Leżajsk. Napotkać na nie można w dość szerokiej strefie Polski południowo-wschodniej - ostatnio widziałem je np. w Annopolu. "Odświeżono" nawet nieco szatę graficzną i wprowadzono nowy kapsel (wariacja oryginalnego logo Łańcuta). Życie po życiu czy piwo-zombie ??
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika slawekkazekPodkarpackie dostępne jest w dawnej strefie dystrybucji Łańcuta i nie musiało się pojawiać (ostatnio), ponieważ bezpośrednio po zamknięciu browaru w Łańcucie (parę lat temu) jego produkcję przejął Leżajsk. Napotkać na nie można w dość szerokiej strefie Polski południowo-wschodniej - ostatnio widziałem je np. w Annopolu. "Odświeżono" nawet nieco szatę graficzną i wprowadzono nowy kapsel (wariacja oryginalnego logo Łańcuta). Życie po życiu czy piwo-zombie ??
Przy okazji: barman z miejscowej knajpy poinformował mnie, że Leżajskie jest ważone bez chmielnia, jest tylko mączka kukurydziana i zakwaszacze. To woła o pomstę do nieba! Czy ktoś wie coś na ten temat, czy takie rzeczy praktykowane są w innych browarach. Aż nie chce się wierzyć.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_AlehousePrzypuszczam, że barman po prostu guzik wie o produkcji piwa
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika PrusakPodobno tę infomację posiada za sprawą kierownika produkcji w browarze w Leżajsku. Zachwalał swoje miasteczko, więc jaki interes miałby w glebieniu miejscowego browaru, którego piwo sprzedaje w swoim lokalu (syn właścicielki)?
A gnojenie browaru z własnego miasta/okolicy też jest w naszym kraju powszechne i raczej inna postawa jest wyjątkiem. Za ideał pewnie uważa Heńka, bo co importowane, to importowane...Last edited by kopyr; 2005-08-16, 18:19.
Comment
-
Comment