Krzysiu po Tobie się nie spodziewałem, że będziesz bronił KP
Protest kibiców przeciwko polityce KP
Collapse
X
-
Skoro jest od założyciela Lecha to mogli wprowadzic całą serię - Rus, Czech, Popiel, Świtezianka, Krak i Wanda co Niemca nie chciała . Pięknie się komponuje.
A ja nadal twierdzę, że nazwa piwa nie miała nic wspólnego z klubem.Last edited by albeertos; 2005-09-06, 14:46.(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
Może to złudzenia, ale pomyśl dlaczego powstało to forum. Ktoś niezorientowany w temacie też powie że mamy same złudzenia co do ukształtowania rynku piwnego w Polsce.Last edited by albeertos; 2005-09-06, 14:51.(_)>
-
jakich złudzeń w ciągu roku wypijam może z 10 butelek produktów KP więc sam bojkot mnie wali.
Dziwi mnie po prostu, że na forum które jest niby takie światłe w temacie picia piw - tak zaciekle zwalcza coś co jest wymierzone w lidera rynku. I to w lidera niby nielubianego, wyśmiewanego i wyszydzanego przy okazji opisywania piw.
Normalnie mentalność Klaego Kali pluć na piwo to dobrze ale jak kto inny pluje na piwo to beeeee"Zawsze pamietaj o przewidywalności głupoty"
Hare piwo, hare piwo, piwo, piwo, hare, hare
Hare sex, hare sex, sex, sex hare, hare
Hare muza, hare muza, muza, muza, hare, hare
Hare siec, hare siec, piwo, sex, muza, hare.Comment
-
Nagle "wszyscy" polubili i bronią koncernowego Lecha.Brawo tylko tak dalej.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pawelek59Nazwa Intercity z W-wy do Poznania "Lech" oczywiscie również pochodzi od klubu?!
"...Radosław Nawrot: Czy nazwa Lech została zastrzeżona przez poznański klub?
Adam Lebioda: Tak, zastrzegliśmy ją.
Kiedy?
- Stosunkowo niedawno, jakieś 4-5 lat temu. Przy czym na sytuację z Kompanią Piwowarską nie ma to zbyt wielkiego wpływu. W przypadku znaków towarowych i marek prawo zabrania jedynie istnienia produktów tego samego rodzaju o tej samej nazwie.
A klub piłkarski i piwo nie są rzecz jasna tego samego rodzaju.
- Rzecz jasna. Może istnieć klub piłkarski o nazwie Lech, piwo o nazwie Lech, pociąg ekspresowy o nazwie Lech. Ktoś mógłby teraz zacząć produkować proszek do prania o nazwie Lech i ani my, ani Kompania nie mielibyśmy nic do gadania, o ile nie zastrzegliśmy ochrony w tym konkretnym zakresie. Natomiast drugi klub Lech Poznań i kolejne piwo Lech istnieć już nie mogą.
Klub nic nie może zrobić, by jego nazwa nie pojawiała się na opakowaniach rozmaitych produktów?
- Musiałby zastrzec nazwę dla wszystkich rodzajów towarów. To niemożliwe z finansowego punktu widzenia. Ponadto trzeba pamiętać o tym, że znaki towarowe używane od dawna korzystają z ochrony z mocy prawa, nawet jeśli się ich nie zastrzeże. A zatem nie można walczyć z nazwą, która istnieje od dawna..."
Całość rozmowy tutajComment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pawelek59Nazwa Intercity z W-wy do Poznania "Lech" oczywiscie również pochodzi od klubu?!Last edited by albeertos; 2005-09-06, 15:57.(_)>
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumA ja po przejrzeniu wypowiedzi na forach kibicowskich kibiców drużyn mających z Lechem zgody zastanawiam się (dotyczy to też kibiców z Poznania) jak jest świadomość, że Żubr i Tyskie to też KP?? Bo wygląda na to, że bojkot wygląda tak, że z Lecha kibice przerzucili się na Tyskie i Żubra co wcale KP nie przeszkadza.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2... tak to jest ... kiedyś przy nartach w Korbielowie sponsorem było piwo Żywiec, Wszyscy z obsługi ( i nie tylko ) pili piwa z Grupy Żywiec ... w ostatni sezon sponsorem było KP więc Ci co pili wcześniej " Żywca " przerzucili sie na " Lecha " - dla mnie to czysty światowy snobizm !Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika biermannKrzysiu po Tobie się nie spodziewałem, że będziesz bronił KP
1. Bronię polskiej piłki nożnej przed szaleńcami, którym się wydaje, że są najważniejsi w tym biznesie.
2. Jeżeli warunkiem przerwania bojkotu jest wypłacenie Lechowi odpowiednio dużej kasy, to znaczy, że cały ten bojkot jest nie dlatego, że KP robi złe piwo, tylko dlatego, że płaci kibicom za mały haracz. A co to ma wspólnego z walką o jakość piwa?Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ZIOMEK2... czy ja wiem ?
Ja tylko jeżdziłem i obserwowałem ../.Comment
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika AudiNo widzisz, raczej na pewno nie było takiej możliwości, i tak jest zawsze (prawie) gdy jakiś browar sponsoruje mam wyłączność na sprzedaż tylko jego produktów.
Nie rozumiem !?Comment
Comment