To dobrze, bo już Ci trochę współczułem
Protest kibiców przeciwko polityce KP
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika albeertosKrzysiu, a ja rozumiem że bezgranicznie wierzysz w to co jest napisane w książeczce i nie przyjmujesz innych faktów ani zdarzeń mających wpływ na nadanie nazwy "Lech" nowopowstającej wtedy marce piwa.
Nie zarzucam nikomu kłamstwa. Sam nie pamiętam tego i moge się zdac się jedynie na relację starszych ode mnie jak Pieczarka i innych poznaniaków którzy pamiętają tamte czasy. I bardziej mnie przekonują te niż nagły zwrot ku legendzie Pierwszych Piastów na początku lat osiemdziesiątych.Comment
-
Piwo pod tą nazwą jest warzone od 1982 roku.
futbol, piłka, piłka nożna, Polska, polski, historia, wyniki, statystyki, archiwum, football, soccer, liga, puchar, mistrzostwa
futbol, piłka, piłka nożna, Polska, polski, historia, wyniki, statystyki, archiwum, football, soccer, liga, puchar, mistrzostwa
Lech Poznań - PP 1982, 1984 MP 1983, 1984(_)>
Nigdy się nie poddawaj!!!
Browar "Pyrlandia" Poznań - albeertos & kiler
Lech jest tam gdzie jego wiara
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!Comment
-
Ja napisze tylko tyle od siebie :
Nie jest to zadna rewelacja , ale mysle że można nazwać sukcesem choćby fakt , że KP ugieła się po naszą presją (choćby w takim stopniu) , chociaż jeszcze miesiąc temu nazywali nas (swoich konsumentów) dzieciakami , terrorystami itd.. Osobiście jednak produktów KP nadal nie będe spożywał ( oprócz okresu promocji Pilsa)Comment
-
Przyjmując argumentację Pieczarka dobrze, że piwo nie nazywa się "Rus", bo przywołał bajkę narodową. "Czech" miałoby uzasadnienie historyczne, bo Brzetysław zbezcześcił Gniezno i całą Wielkopolskę, ale "Lech"?!?
Generalnie, mnie jako nie-kibica bawi cała ta otoczka przeniesiona na tematy piwne śmiertelnie poważnych "tematów kibolskich".
Tu jest forum piwne i zajmujmy się piwem, ewentualnie rozważmy wpływ dostępności i spożycia piwa na kopanie świńskiego balona pod ciśnieniem.
Teraz możecie mnie opluć i upokorzyć...Comment
-
Brzeczka, bardzo merytoryczny post z pełną argumentacją. Zły dzień?
Dyskutujemy na tym forum o rzeczach o wiele mniej związanych z piwem i jakoś Ci to nie przeszkadza. Piłka Cię nie interesuje - daj sobie spokój.
Ja też nie piszę nic w tematach historycznych piwowarstwa pomorskiego. Bo mnie to nie interesuje i nie mam wiedzy na ten temat. Proste.(_)>
-
(_)>
-
Hmm a co wtedy będzie z "Kolejorzem" z Czarnkowa?To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
To jest zupełnie odrębny temat. Normalnie będzie w sprzedaży. Umowę z Browarem Czarnków podpisało Stowarzyszenie Kibiców Wiara Lecha, a z KP - WKP Lech Poznań.(_)>
-
Moje obawy dotyczą raczej tego, że Czarnków mógł liczyć na sprzedaż raczej w sytuacji bojkotu piwa z KP. W innym przypadku biorąc pod uwagę reklamę i preferencje pijących piwo to raczej kibice będą kupować Lecha.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Comment
-
"Kolejorz" będzie w sprzedaży ciągłej, nie ma ograniczenia czasowego. KP robi promocję tylko w marcu i kwietniu, a więc startystycznie w najgorszym okresie sprzedażowym. Myślę że jak się zacznie sezon, to o zbyt "Kolejorza" nie będzie się co martwić(_)>
-
Biorą od nas dobre pomysły.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika albeertosW marcu rusza promocja KP i WKP Lech Poznań, będąca wynikiem bojkotu. Poniżej próbka materiałów reklamowych, puszka ma mieć niebieski pasek, nie czerwony.
[ATTACH]21875[/ATTACH]
KP nigdy nie chciała dać Klubowi LECH wgladu w wyniki sprzedazy. Czarnków zobowiazał sie do ujawniania wyników i informowania co miesiąc jaka kwota wspomoże LECHA.
KP podchwyciła pomysł i zamierza codziennie informować jakie są wyniki sprzedaży. Pomijam kwestię czy będą one prawdziwe czy nie. Chodzi o sam fakt skorzystania z pomysłu Czarnkowa. W sumie dla Klubu to lepiej bo dostanie kasę z 2 stronComment
-
[QUOTE=albeertos]W marcu rusza promocja KP i WKP Lech Poznań, będąca wynikiem bojkotu. Poniżej próbka materiałów reklamowych, puszka ma mieć niebieski pasek, nie czerwony.
W MARCU PROMOCJA, A KOLEJORZ MA PODGRZEWANĄ MURAWĘ CHYBA OD STYCZNIA
TO CO KUPILI NA KREDYT ?
COŚ MI TU MATACTWEM JAKIMŚ JEDZIENoLeafCloverComment
Comment