A ja myśle, że ławka ławce nie równa.
Kultura picia piwa....na ławce
Collapse
X
-
Cezarze, czyżbyś zapomniał, że należy postarać się o akwizytorów, którzy od dzieci i dziadków pobierać będą opłaty na następne flaszencje?Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
Widze ze lawki takie same w calej Europie (dalej nie bylem). U nas (Norymberga) lawki sa miedzy szkola, a sklepem. Butelki bez kaucji, wiec na ziemi lezy strasznie duzo szkla. W niedziele, kiedy sklep jest nieczynny ktos wybija (regularnie) szyby w budce telefonicznej. Slowa na K i H zanikaja, poniewaz oprocz mlodzezy uczacej sie (nie wiem czego) zaczynaja przewazac osadnicy zza wschodniej granicy. A kiedys tu bylo tak swojsko...Archiwum piwne
Poznaj
http://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Historię piwowarstwa w Brzegu i okolicachhttp://www.browar.biz/centrumpiwowar...ndrzej_urbanek
Już dostępne! "Browary akcyjne Wrocławia"
Comment
-
-
No a ja idę dziś na ławeczkę z Mają powspominać ostatni weekend. Obawiam się, że będziemy się zachowywać obrzydliwie kulturalnie (w końcu ławki to nie stoły)
Comment
-
-
No taa...
Suma sumarum wróciłam do domu przed północą (byłam jeszcze wieczorem u rodziców, też na ławeczce, ale w ogródku
No i mamy z Mają ławeczkowe zdjęcia
Comment
-
-
Właśnie - ZAŁAPAŁYSMY SIĘ NA OSTATNI DZIEŃ!!!
Comment
-
-
djot - to akurat, o czym mówisz, regulują przepisy lokalne, uchwalane przez rady gmin. Policja z reguły interwniuje tylko wtedy, jak jest jakaś awantura. Ale zawsze tak było, że tępiono grzecznych, bo menele stwarzają większe zagrożenie. Ja pamiętam to jeszcze z moich czasów licealnych (cytuje anonimowago milicjanta z Sanoka - "Proszę się rozejsć, więcej niż trzech to już jest banda")
Comment
-
-
Mieszkam w Warszawie na Pradze Południe, gdzie % meneli jest wyjątkowo duży i siłą rzeczy obserwuję, to co się wokół dzieje. Piwo (i nie tylko) spożywane jest wszędzie : pod sklepami, na ławkach w parkach, na skwerkach, przy wejściach na klatki schodowe w blokach, na bazarach itp. W zasadzie w każdej chwili można natknąć się na pijących z butelek. Ale tak jest pewnie w całej Polsce. Policji w moim rejonie jest mało i raczej się takim głupotami nie zajmuje. A straży miejskiej to w ogóle nie widać. O ile w centrum snują się ich całe gromady, prześladujących drobnych handlarzy i blokujących koła źle zaparkowanych samochodów, tak na PP cisza i spokój. Tak więc menele, do góry głowy! Nic wam nie będzie grozić, możecie nadal upajać się piwkiem i winkiem, żadna władza do was nie podejdzie, gdyż albo jej się nie będzie chciało, albo będzie się bała.
PS. Menele i tak o zmianie przepisów nic nie wiedzą, bo nie czytają gazet (niczego nie czytają!) i nie słuchają wiadomości.
Comment
-
-
u kumpla w Tarnowie w pewnym parku to straż miejska ma już listę meneli którzy tam przesiadują i nie spisują ich za każdym razem tylko...
... odczytują liste obecnościWspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
Comment
-
-
Chwilowo poczułam się jak menelka ...... ale już mi przeszło.
Comment
-
-
Od dzisiaj wszedł w życie kolejny przepis w duchu ustawy o w chowaniu wtrzeźwości, który zabrania picia piwa w całej Polsce w parkach, alejach i innych miejscach publuicznych.
Na Piotrkowskiej ganiały mnie mundury już tydzień temu, ale się nie dałem. Swoją drogą uważam że przepis ten jest wynikiem ogólno-światowego spisku właścicieli lokali piwnych i Pubów, którzy w ten sposób napędzają sobie klientów.
Comment
-
-
Krzysiu tak było do wczoraj, od dziś mamy nowe prawo i tzw służby porządkowe będą reagowac na łamanie przepisów ustawy o wychowaniu w trzeźwości - pewnie jak zwykle teoretycznie - bo patrząc na nakłądy policji największymi przestępcami pozostaną jak dotąd kierowcy.
Comment
-
Comment