Wnerwia mnie to, że wiele stron browarów jest w zasadzie nie aktualizowana. Czasem wręcz śmieszy. Przykładem może być strona Spiża i informacja, że restauracja w Warszawie jest chwilowo nieczynna. Dziwną maja definicję chwili Wiele stron szczególnie małych nie bywa nigdy aktualizowanych stąd brak informacji o piwach jakie produkują, gdzie mozna te piwa nabyć. Zastanawiam się po co w ogóle taka strona która jest raczej dezinformacją a nie informacją?
"Aktualizacje" stron www. browarów.
Collapse
X
-
"Aktualizacje" stron www. browarów.
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.Tagi: brak
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darco112Może choćby po to, żeby się pochwalić "własną stroną internetową". Widocznie dla niektórych posiadanie strony to to i tak ogromny sukces, więc po co ją aktualizować, co kosztuje. Najważniejsze, że JEST, nieważne jaka...Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
-
A www.browarlodz.com.pl wciąż w trakcie tworzenia... i tak już od kilku lat
[już sobie wyobrażam co to będzie za strona, jak ja stworzą]
Comment
-
-
www.dojlidy.com.pl
Strona browaru Dojlidy była, póżniej zaczęto budować nową jak browar KP przejęła, ale na budowaniu się skończyło bo znikła całkowicie. Tochę informacji zostało na stronie KP. To wyglądało jak aborcja - coś pogmerali i usunęli zanim się urodziła
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DreamerA www.browarlodz.com.pl wciąż w trakcie tworzenia... i tak już od kilku lat
[już sobie wyobrażam co to będzie za strona, jak ja stworzą]
Comment
-
-
Panowie, odpowiedzcie sobie na pytanie, jaka część konsumentów posługuje się na co dzień internetem? Odpowiedź jest prosta - niewielka, nie pamiętam dokładnie, ale coś na poziomie 6%. Jak na razie dla wyników sprzedaży nie ma to większego znaczenia.
Na razie działa to na takiej zasadzie - jak jest, to nie ma znaczenia, ale jak nie ma, to obciach.
Comment
-
-
Może rzeczywiście udział użytkowników internetu w ogóle społeczeństwa jest na razie nikły, ale nie można nie zauważyć, że właśnie w tych kilku procentach zawiera się najbardziej świadoma część konsumentów. Sposobem na to uświadamianie jest właśnie przekaz internetowy. To on (jako najlepsza forma reklamy wykorzystywana w tym celu) powinien na bieżąco przybliżać nam wiedzę o "naszym" browarze.
I wkurza mnie, że pijąc niejednokrotnie swoje ulubione łódzkie piwko nie mogę się dowiedzieć, co tak naprawdę dzieje za tą dużą bramą na Północnej... A jeszcze gorsza jest świadomość, że nikomu nie zależy żebym cokolwiek wiedział...
(dla przykładu posłużyłem się sytuacją Browarów Łódzkich)
Comment
-
-
1. Internet nie jest najskuteczniejszą formą reklamy - jak na razie najskuteczniejsza jest reklama telewizyjna.
2. Wystarczy wejść na forum dowolnego dużego portalu, żeby zobaczyć czarno na białym, że internauci NIE SĄ najbardziej świadomą częścią konsumentów. Powiem więcej - czytając te pożal się Boże bzdety twierdzę, że znaczna część internautów to debile. Mogę nawet podać przykłady z naszego forum.
3. Wiedzę o "swoim" browarze możesz czerpać np. z prasy lokalnej, albo z plotek. Pamiętać należy przy tym, że internet, jak żadne inne medium, podatne jest na manipulacje, kłamstwa i głupotę.
4. To, co się dzieje za dużą bramą na Północnej, jest w dużym stopniu tajemnicą firmy. Jeśli firma nie ogłasza tego za pomocą bicia w dzwony, to znaczy, że pewnie ma jakiś powód, żeby tego nie robić. A już tym bardziej "na bieżąco".
Comment
-
-
To wszysto prawda, jak i to, że wiedzę o browarze można czerpać z plotek... a wadą prasy lokalnej, w odróżnieniu od internetu jest to, że jest lokalna...
Można też prowadzić politykę zamkniętych drzwi zasłaniając się tajemnicą firmy... tylko że w dzisiejszych czasach brzmi to nieco archaicznie.
Rozprawiając o internecie nie tyle miałem na myśli reklamę firmy (tu są rzeczywiście inne skuteczniejsze media), ile płaszczyznę, na której można wymieniać poglądy i opinie (cały czas pomijam "debilnych internautów" a skupiam się na świadomej części konsumentów). Oczywiście po warunkiem też, że firma prowadzi świadomą strategię promocji poprzez internet i chce wsłuchiwać się w głosy swoich konsumentów.
Comment
-
-
"Wiesz, w końcu Browary Łódzkie posiadają Dział (Anty)Marketingu, więc niestety nie da się czegokolwiek wymagać..."
===========
To prawda, jest to jedyny znany mi browar, który we własnym sklepie firmowym często nie ma własnych wyrobów (tak dzieje się regularnie z Corkiem, którego łatwiej kupić na mieście niż w browarze, podobnie z butelkowanym Porterem). Jest to też jedyny znany mi browar, którego produktów nie można kupić w niemal żadnym z ok. 20 sklepów spożywczych znajdujących się w promieniu 500 metrów od browaru. To jedyny znany mi browar, który w odległości 300 metrów od swej siedziby ma knajpę pod patronatem innego, mniejszego browaru (Staropolskiego)... No po prostu ręce mi opadają jak na to patrzę z bardzo bliskiej odległości, zwłaszcza że ten browar robi całkiem przyzwoite piwa.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Kimer(...) To jedyny znany mi browar, który w odległości 300 metrów od swej siedziby ma knajpę pod patronatem innego, mniejszego browaru (Staropolskiego)... (...).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KimerJest to też jedyny znany mi browar, którego produktów nie można kupić w niemal żadnym z ok. 20 sklepów spożywczych znajdujących się w promieniu 500 metrów od browaru.
Przyjedź do Okuniewa a potem do pobliskich miasteczek takich jak Warszawa. Osiągniesz dużo dłuższy promień. Niestety.Last edited by Ahumba; 2005-09-09, 06:31.Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
Comment
-
Comment