Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Twilight_Alehouse
Ocena jakości - Krasnystaw
Collapse
X
-
To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythum36 piw? Odejmij napoje typu Zingi. Zobacz też ile browarów wystawiło produkty. 4-5 na około 70 istniejących. Moim zdaniem to słaby wynik. Zobaczymy jaka będzie tendencja w przyszłych latach.
Comment
-
-
Dla porównania:
2004 - do konkursu zgłoszono 9 piw.
W tym roku poza Grupą Żywiec ocenie poddała się też Kompania Piwowarska - zgłosili się bardzo późno, dlatego nie było o nich mowy we wcześniejszych informacjach.
Bardzo cieszy udział ciemnych - stąd konieczność podziału na dwie grupy.
Co do Paulanera - sprawa była nie do przewidzenia, a w momencie przyjęcia zgłoszenia - nie do odkręcenia. Po prostu doświadczenie na przyszły rok.
Comment
-
-
No to życzenia aby tendencja została zachowanaTo inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
Konsumencka Ocena Jakości Piwa, jak ta w Krasnymstawie, to świetne, wręcz podstawowe pole do popisu dla Bractwa Piwnego - organizacji świadomych konsumentów piwa właśnie!
Cieszę się, że Bractwo dostało szansę i podjęło to zadanie - jestem przekonany, że rzetelna jego realizacja wzmocni zarówno samo Bractwo jak i więdnący dotąd Konkurs w KrasnymstawieO!Nanobrowar Domowy "PiwU"
Comment
-
-
Zaskoczyły mnie te wyniki i to na minus.Według mnie Bractwo nie popisało się,no chyba że smakują im piwa koncernowe.Last edited by kiszot; 2005-09-13, 00:04.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszotZaskoczyły mnie te wyniki i to na minus.Według mnie Bractwo nie popisało się,no chyba że smakują im piwa koncernowe.
A wyniki w obu grupach ciemnych nie są krzepiące?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kiszotZaskoczyły mnie te wyniki i to na minus.Według mnie Bractwo nie popisało się,no chyba że smakują im piwa koncernowe.
Po drugie nie możemy oczekiwać, że wyniki będą jedynie słuszne ideologicznie, bo to jest żałosne. Nie pijam Tyskiego, bo nie lubię tego co wszyscy, po drugie szukam nowych smaków, no ale nie można powiedzieć, ze to jest piwo tragiczne jeśli chodzi o kategorię pils.
Po trzecie mnie jesli już coś zbulwersowało, to 5. miejsce Paulanera, i w tej samej kategorii 1. Cherry, które pobiło miodowe. No ale jaka kategoria, takie wyniki. Powtarzam nie można się obrażać, na konsumentów, że im coś smakuje innego niż nam.
Po czwarte wyniki nie są chyba takie złe - Mocne Dobre z Lwówka tylko o 0,01 pkta za pierwszą w tej kategorii Perłą Mocną - Dębowe daleko z tyłu. Książęce o 0,04 pkta za pierwszym Samborem. Znacznie przed Żywcem i Żubrem.
Ja bym ciekaw był jak to w praktyce wyglądało. Ile osób oceniało daną kategorię (wszycy 23) czy test był ślepy, no i czy "jurorzy" nie byli zanadto zmęczeni wcześniejsza degustacją.
Comment
-
-
Wiem wiem przeciętny konsument jest najwazniejszy a o samki mam się nie obrażać. Ale do cholery to nie tak - dla mnie konsument preferujący Goolmana od Zwierzyńca czy Sambora od Czarnkowa i tak dalej to po prostu ktoś kto nie powinien być dopuszczony do degustacjki bliżej niż na 100 metrów. No chyba, że albo wybierane osoby specjalnie takie które wiadomo, że będa im smakowały piwa bez smaku albo też wzięto pierwsze osoby z brzega z ulicy co na jedno wychodzi. Nie wierzę po prostu nie wierzę, że w ślepym teście ktoś mógł stawiać wyżej nad Czarnkó a w piwach mocnych niska pozycja świetnego Ciechana tylko moje obawy co do tego konkursu potwierdziła. I tym bardziej tylko dziwi, że koncerny nie biorą udziału w takich ocenach - wszak zawsze wygrająTo inaczej miało być, przyjaciele,
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyrJa bym ciekaw był jak to w praktyce wyglądało. Ile osób oceniało daną kategorię (wszycy 23) czy test był ślepy, no i czy "jurorzy" nie byli zanadto zmęczeni wcześniejsza degustacją.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika fukfukWyjaśnię tylko, że to nie Bractwo oceniało, a organizowało ocenę i jej przebieg. Na 23 osoby degustujące 3 pochodziły z Bractwa. Degustatorzy na konsumenckiej ocenie to nie-fachowcy - czyli z założenia przeciętny piwosz. Wyniki, takie, jakie są, dają jakiś obraz preferencji - przynajmniej obecnie dominujących.
A wyniki w obu grupach ciemnych nie są krzepiące?
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyrAle powiedz mi kiszot, co cię tak bulwersuje w tych wynikach, to że Tyskie wzięło 1. miejsce. Mnie to absolutnie nie dziwie, przy takiej konkurencji, to było wrecz do przewidzenia. Na chłopski rozum Tyskie jako piwo na 90% jest lepsze od Heńka, z kolei Jurand Premium mi ewidentnie nie podchodzi. Co prawda piłem go w tym roku tylko dwie butelki, ale pełen był obcych posmaków w tle, może nie nachalnych, ale do ideału sporo brakowało. Gdybym więc w teście ślepym oceniał te 3 piwa bardzo możliwe, że moje wyniki byłyby identyczne.
Po drugie nie możemy oczekiwać, że wyniki będą jedynie słuszne ideologicznie, bo to jest żałosne. Nie pijam Tyskiego, bo nie lubię tego co wszyscy, po drugie szukam nowych smaków, no ale nie można powiedzieć, ze to jest piwo tragiczne jeśli chodzi o kategorię pils.
Po trzecie mnie jesli już coś zbulwersowało, to 5. miejsce Paulanera, i w tej samej kategorii 1. Cherry, które pobiło miodowe. No ale jaka kategoria, takie wyniki. Powtarzam nie można się obrażać, na konsumentów, że im coś smakuje innego niż nam.
Po czwarte wyniki nie są chyba takie złe - Mocne Dobre z Lwówka tylko o 0,01 pkta za pierwszą w tej kategorii Perłą Mocną - Dębowe daleko z tyłu. Książęce o 0,04 pkta za pierwszym Samborem. Znacznie przed Żywcem i Żubrem.
Ja bym ciekaw był jak to w praktyce wyglądało. Ile osób oceniało daną kategorię (wszycy 23) czy test był ślepy, no i czy "jurorzy" nie byli zanadto zmęczeni wcześniejsza degustacją.Lwów zawsze polski,Bytom zawsze niemiecki.
1 FOLKSDOJCZ BROWARU :D
Da seufzt sie still, ja still und flüstert leise:
Mein Schlesierland, mein Heimatland,
So von Natur, Natur in alter Weise,
Wir sehn uns wieder, mein Schlesierland,
Wir sehn uns wieder am Oderstrand.
Comment
-
Comment