E-prezesie - jak to jest z tą Smoczą? Niedawno pisałeś, że jak ktoś pierwszy raz ją pił na zlocie, to był to jednocześnie jego ostatni raz. Teraz czytam, że jednak nie jest tak źle?
Cóż, obecnie nie ma już powodów, by klasyfikować BSK jako osobny twór. Piwo warzy i dystrybuuje Relakspol. Pendragon, wcale nie jest powiedziane, że tak się zakończy. Browar Relakspol przejął markę, może nie do końca fair, ale jak mu się znudzi to będzie koniec. Nikt poza Siudkami nie ma już na to wpływu.
Piłem wczoraj nową warkę i mimo, że brakuje jej smakowo do tej ostatniej nalanej w butelki (została mi jeszcze jedna) to trzyma poziom. Pienistość jak trzeba, wysycenie średnie, charakterystyczny zapach i smak Smoczej. Oby tak dalej. Jest szansa, że będziesz mógł skosztować szybciej niż ci się wydaje.
Cóż, obecnie nie ma już powodów, by klasyfikować BSK jako osobny twór. Piwo warzy i dystrybuuje Relakspol. Pendragon, wcale nie jest powiedziane, że tak się zakończy. Browar Relakspol przejął markę, może nie do końca fair, ale jak mu się znudzi to będzie koniec. Nikt poza Siudkami nie ma już na to wpływu.
Piłem wczoraj nową warkę i mimo, że brakuje jej smakowo do tej ostatniej nalanej w butelki (została mi jeszcze jedna) to trzyma poziom. Pienistość jak trzeba, wysycenie średnie, charakterystyczny zapach i smak Smoczej. Oby tak dalej. Jest szansa, że będziesz mógł skosztować szybciej niż ci się wydaje.
Cóż nastapiło przejęcie tylko i wyłącznie marki. Osobnego browaru nie było... W zasadzie wszystko jest normalnie.
Jesteś zainteresowany browarem restauracyjnym napisz do mnie. Znam to od podszewki. www.twojmalybrowar.pl
Czyli teraz w browarach na browar.biz, "Stary Kraków" będzie figurować jako zamknięty?
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Czyli teraz w browarach na browar.biz, "Stary Kraków" będzie figurować jako zamknięty?
Moim zdaniem Krzysztof ma rację - tego browaru nigdy nie było. Powinno
to mieć przełożenie także na dział kolekcjonerstwo. Czemu Jako kwalifikujemy
do Belgii, a Stary Kraków do Relaksapolu już nie??
Ten temat (traktowania SK i Relakspolu jako jedno) to ja już dawno forsowałem, ale ART wspierany przez "GRUPĘ" zdecydowali inaczej. Mam nadzieję, że będąc konsekwentnymi w swoich dotychczasowych ocenach przesuną SK do listy browarów zamkniętych wraz z ich piwami, które jeszcze jak na razie można oceniać
A teraz będziemy oceniać piwa SK warzone przez Relakspol jako inne
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Ten temat (traktowania SK i Relakspolu jako jedno) to ja już dawno forsowałem, ale ART wspierany przez "GRUPĘ" zdecydowali inaczej. Mam nadzieję, że będąc konsekwentnymi w swoich dotychczasowych ocenach przesuną SK do listy browarów zamkniętych wraz z ich piwami, które jeszcze jak na razie można oceniać
A teraz będziemy oceniać piwa SK warzone przez Relakspol jako inne
Zrozumiałem Twoja aluzję już wcześniej i w pełni popieram ten punkt widzenia.
Cóż, obecnie nie ma już powodów, by klasyfikować BSK jako osobny twór.
Nie ma bo i nigdy nie było Już na samym początku powstania tego niby-browaru twierdziłem (podobnie jak część forumowiczów zajmująca się kolekcjonerstwem nieco dłużej od "średniej browarbizowej") że nie jest to osobny browar tylko część browaru Relakspol która stworzyła tylko taką markę jak BSK jako piwa z nieco wyższej półki. Nie ma co więc płakać nad zamknięciem "browaru" BSK bo takowy nigdy nie istaniał. Przykro bylo by mi gdyby to browar Relakspol został zamknięty bo ten jest zdecydowanie samodzielnym browarem.
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski. Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
A bo Jako nie tylko z Kielc piwo oferowali.
Osobiście - kolekcjonersko - traktowałem Stary Kraków jako Relakspol z osobnym podrozdziałem.
Comment