Nowy browar w Krakowie - Browar Stary Kraków

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19260

Ja tylko ubolewałem nad tym, że upadek BSK w moim mniemamniu skutkowałby zniknięciem Smoczej Głowy. Wyszło inaczej...
    Co do klasyfikacji, temat był wałkowany już wiele razy i tylko dlatego napisałem, że nie ma powodu klasyfikować teraz tego inaczej, bo jak to ujął becik "GRUPA" nie ma już argumentu, a ART zrobi jak zechce, bo on jest tutaj panem.

Comment

• MarcinKa
      Major Piwnych Rewolucji
      🍼🍼
      • 2005.02
      • 2736

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
      Aktualnie trudno powiedzieć, czy będzie znów w butelkach.
      Kumpel właśnie mi powiedział, że w Hucie w Lewiatanie widział Smoczą Głowę. Z opisu wynika, że Amber, cena wysoka bliska 4zł.
      To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

• e-prezes
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19260

Zapewniał mnie pan Siudek, że będzie to i może już jest...

Comment

• Kolesław
          Major Piwnych Rewolucji
          • 2004.03
          • 1130

A ja to jestemm zbulwersowany. Daleko jestem od Krakowa. Kulisy całej "akcji" pn. Stary Kraków są mi znane tylko z forum, a i tego tematu też nie śledziłem na bieżąco. Na początku wyłącznie teoretycznie, bowiem ze względu na odległość/niedostępnośc były to dla mnie opowieści o siedmiu zbójach. Przyznać należy z odwagą naszych czasów. Ale z SK pojawiło się w moim mieście wczesną wiosną bodajże i zniknęło pod koniec lata. Zdążyłem przywyknąć, że jest. A tu
          A teraz do rzeczy. Jakieś tam dywagacje czy SK to browar, czy jak go tam zwać. A, że w tym kraju piwem płynącym, jeśli w hektolitrach liczyć to circa abaut 5. w Ewropie, 10. na świecie, pojawiło się ale smakujące jak butelkowe (bo takie SK piłem) real ale (w przeciwieństwie do całkiem rozlicznych pseudo stautów itp piw "irlandzkich"), to jakby mało? Za przyczyną nie-browaru? Czy ktoś podziękował e-prezesowi? (mam wrażenie, mam nadzieję, że nie mylne, iż to on za "akcją" stoi. A Siudkowie teraz śmietankę spiją?
          Szacunek dla e-prezesa

Comment

• e-prezes
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19260

Dzięki, ale chyba nie ma powodu Jakby nie było konsumpcji to i moje starania nie małyby sensu. Poznaniakom bodaj obiecałem, że będzie i nie udało się. Cały czas o tym pamiętam i jak będę miał okazję to postaram się coś poczarować. Zasadniczo jednak jak tylko będzie dostępna butelka to przekaże nowemu PH wszystkie namiary do sklepów, które od nas brały. Jest to już w interesie nas konsumentów by mieć wybór.

Comment

• e-prezes
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19260

Wspomnieniowo

do poczytania:
              Czego nie należy wpisywać w CV

O końcu krakowskiego warzenia na stronach KrakOff.info.

Rezane ze Smoczych Głów (bywało dostępne w Szynku).
              Last edited by e-prezes; 2008-02-06, 11:38.

Comment

• abernacka
                🥛🥛🥛🥛
                • 2003.12
                • 10861

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
                Nawet ten blog wspomina coś o ręcznikach barmańskich
                Piwna turystyka według abernackiego

Comment

Przetwarzanie...
                X