Nowy browar w Krakowie - Browar Stary Kraków

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19260

becik ale jesteś nudny... jest dział do zgłaszania błędów i propozycji - zgłoś by przeniesiono ten "twór" jak uważasz do Relakspola a ART go rozpatrzy. będzie chciał to przeniesie, uzna, że nie ma podstaw, to będziesz musiał pogodzić się z faktem, że Stary Kraków jest browarem. mam nadzieję, że wtedy skończy się bezsensona dyskusja.

Comment

• e-prezes
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2002.05
      • 19260

Dla tych co ciągle nie mogą zrozumieć kilka informacji raz jeszcze.

1. Firma pod nazwą Browar Stary Kraków jest wpisana do rejestru firm w UM Krakowa.
      2. Firma pod nazwą Browar Stary Kraków nigdy nie ukrywała, że warzy w Relakspolu o czym jest/i było wspomniane na stronie. Od początku gdy wprowadzono butelki była też o tym informacja na kontrze. Zgodnie z obowiązującym prawem umieszczono dokładny adres miejsca wytwarzania przy kolejnym dodruku etykiet.
      3. Polskie prawo nie przewidziało takiej sytuacji w jakiej jest właściciel Browaru Stary Kraków stąd decyzja, czy BSK traktować jako browar zależy od własnego widzimisie. RateBeer też traktuje BSK jako browar. koniec kropka!
      Last edited by e-prezes; 2006-12-25, 20:31.

Comment

• becik
        🍼🍼
        • 2002.07
        • 14999

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
        becik ale jesteś nudny... jest dział do zgłaszania błędów i propozycji - zgłoś by przeniesiono ten "twór" jak uważasz do Relakspola a ART go rozpatrzy. będzie chciał to przeniesie, uzna, że nie ma podstaw, to będziesz musiał pogodzić się z faktem, że Stary Kraków jest browarem. mam nadzieję, że wtedy skończy się bezsensona dyskusja.
        Również mógłbym Cię w drodze rewanżu obdarzyć jakimiś przymiotnikami ale nie zrobię tego z jednej prostej przyczyny: szanuję każdego bez względu na to co myśli bądź jakie ma poglądy. Mogę komuś napisać, że głupio się zachowuje ale, że nie jest głupi. Tym bardziej do osób, których tak naprawdę dobrze nie poznałem.
        Dlatego więc dziwi mnie Twoja personalna wycieczka zamiast merytorycznej dyskusji w temacie. Skoro dyskusja z Tobą na tym się opiera to nie mam na nią ochoty.

Wiem, że jest dział do zglaszania błędów i propozycji, wiem też że sprawa może tam przeleżeć dość długo bez dyskusji na temat.

Fakt, swoje obiekcje moglem umieścić w temacie Starego Krakowa, można całą dyskusję tam przenieść.

Idąc śladem, że jest to osobny podmiot prawny to czemu np: Zduńska Wola jest nadal jednym browarem mimo, że jako browar Staropolski ma zupełnie inną osobowość prawną niż za poprzedniej kadencji? Czemu w Rakszawie nadal jest jeden browar, a nie 3. Przykładów mozna mnozyć i dzielić. To, że w przypadku SK są równolegle dwie osobowości prawne nie jest dla mnie wyznacznikiem. Browar to browar w jednym miejscu, jeden aadrs, jeden sprzęt, koniec kropka.

Wybacz, ale Rate Beer nie jest dla mnie Alfą i Omegą

Ostatnie wątki zgłosilem do przesunięcia, żeby nie zaśmiecć tematu stricte piwnego.
        Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Cooper
          Pułkownik Chmielowy Ekspert
          🍼🍼
          • 2002.11
          • 6056

Do czego pijesz ? Czyżby wrócił temat sprzed roku kiedy to ostro polemizowaliśmy nad kwestią FIRMY Browar Stary Kraków. Widzę że nawet na pokazanych przez Ciebie kontrach jest wyrażnie napisane jaki browar jest twórcą tych piw (cyt. " WYPRODUKOWANE PRZEZ B.R.") . Co oznacza ten skrót - wiadomo. Dla mnie tzw "Browar Stary Kraków" to tylko jeden z kolejnych tworów (jak wcześniej np Gerpol lub Polger Brauerei) które to "podpieły" sie pod browary w Rybniku i Sobótce mając własne marki piw , etykiety i kapsle oraz siedziby w wymienionych browarach. Dla mnie jest to temat zamknięty ale pewnie postem tym znów rozgrzebałem stary temat.Powodzenia w daleszej polemice - popatrze z boku.
          Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
          1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

Comment

• e-prezes
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19260

nie napisałem, że jesteś głupi, a tylko tyle, że twoje obiekcje co do kwestii czy BSK jest browarem czy nie są nudne. temat był wałkowany wiele razy, ART się wypowiedział, a ty ciągle swoje. nikt nie kwestionuje, że BSK warzy w Relakspolu i tak naprawdę obecna sytuacja przeszkadza widać tylko tobie.

Comment

• e-prezes
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19260

Piję do tego co widać becikowi strasznie wadzi, iż na browar.biz BSK jest osobnym browarem a nie w Relakspolu. moim celem było jedynie przypomnienie tym, którzy jeszcze tego nie przyswoili jaki jest status tej firmy. tak naprawdę dla mnie nie będzie żadnej różnicy czy BSK będzie na browar.biz czy gdzieś indziej w Relakspolu czy nie.

Comment

• MarcinKa
                Major Piwnych Rewolucji
                🍼🍼
                • 2005.02
                • 2736

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
                WINIARNIA w Pasażu Ruczaj na ulicy Raciborskiej."
                To 8 minut od mojego domu!!! Nie zaglądałem nigdy do tego pasażu, bo mam bliżej sklepy, a i nie po drodze to na jakiś przystanek MPK. Blisko, ale tak w stronię w którą się nie chodzi. Trzeba to szybko obadać, bo znając życie żywot Smoczej w lokalu może być niedłógi.

Że też dopiero teraz wpadłem na te posty.
                To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

Comment

• Krotoszyniak
                  Kapitan Lagerowej Marynarki
                  • 2002.08
                  • 516

Zaliczylem Stary Krakow jako osobny browar na Ratebeer z tego powodu ze pracownicy Starego Krakowa sa w zupelnosci odpowiedzialni za skonstuowanie receptury i za przebieg produkcji piwa i jego jakosc.To ludzie Starego Krakowa waza to piwo i sa odpowiedzialni za jakosc i produkt. Relaspol udziela tylko osprzetowanie. Jezeli browar A tylko zlecil produkcje browarowi B i nie maczal palcy przy produkcji i kontroli jakosci wtedy taki browar (firma) nie byla by uznana za samodzielny browar.
                  Oczywiscie kazda sytuacja jest inna i granice czesto sie zacieraja (taka szara strefa) ale ktos musi wydac decyzje no i ow takoz zrobilem.
                  Admin z Ratebeera
                  Licencjonowany Sedzia BJCP (E0894)
                  Poromotor piwnej Polski na swiat :)

Comment

• Krzysiu
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2001.02
                    • 14936

Pod względem kolekcjonerskim Stary Kraków jest Relakspolem. Taka jest opinia starych zbieraczy, z którymi rozmawiałem i tego się trzymam. I nie zmienią tego żadne strony internetowe ani niczyje lokalne fanantyzmy.

Comment

• Krotoszyniak
                      • 2002.08
                      • 516

Kazdy ma prawo do swojego zdania.
                      Admin z Ratebeera

Comment

• Krzysiu
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2001.02
                        • 14936

A kto płaci podatek akcyzowy?

Comment

• Shlangbaum
                          • 2005.03
                          • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
                          A kto płaci podatek akcyzowy?
                          Strzał w dziesiątkę! Relakspol.

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• Krotoszyniak
                            • 2002.08
                            • 516

Skad ta informacja ?
                            Admin z Ratebeera

Comment

• ART
                              mAD'MINd
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2001.02
                              • 23928

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
                              Pod względem kolekcjonerskim Stary Kraków jest Relakspolem. Taka jest opinia starych zbieraczy, z którymi rozmawiałem i tego się trzymam. I nie zmienią tego żadne strony internetowe ani niczyje lokalne fanantyzmy.
                              nie samym kolekcjonerstwem się żyje
                              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

Comment

• Shlangbaum
                                • 2005.03
                                • 5828

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krotoszyniak
                                Skad ta informacja ?
                                Bo rozmawiałem z właścicielem Browaru Stary Kraków. U nas w Krakowie wszyscy zainteresowani tematem o tym wiedzą.

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

Przetwarzanie...
                                X