Niestety, znowu szwankuje zaopatrzenie. W lokalu przy Stolarskiej wczoraj (piątek) około 13 usłyszeliśmy syk pustej beczki, a co gorsza - zapewnienie pani barmanki, że przez weekend piwo nie dojedzie. Jest tak dobrze czy tak źle ?! Ponieważ do najbliższego lokalu ze Smoczą Głową jest dość daleko, mniej wytrwali mogą się zniechęcić.
Nowy browar w Krakowie - Browar Stary Kraków
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika diguanaCiekawe, dawno w CKu nie byłem
A cóż to za szkło? I po ile ta specjalna kaucja?
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika diguanaCiekawe, dawno w CKu nie byłem
A cóż to za szkło? I po ile ta specjalna kaucja?Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernackaA cóż ma CK do Starego Krakowa? Coś mi sie wydaje, że nie śledzisz dokładnie wątku krakowskiego.
Comment
-
-
Nieco o Smoczej Głowie i browarze można poczytać na stronie Bractwa Piwnego. M.in. można wyczytać, że nasze uwagi co do smaku piwa zostały dostrzeżone i tu i ówdzie coś poprawiono. Czekamy zatem na drugą warkę Smoczej
Comment
-
-
hm nie wiem czy się cieszyć czy płakać. Chodzi o zmniejszenie goryczki - ja uwielbiam piwa mocno goryczkowe ale z drugiej strony piwa ale są raczej aromatyczne więc będzie bliżej stylu. Tak czy tak koniecznie trzeba wybrać się do Krakowa.To inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ShlangbaumW piątek również skończyła się beczka w Szynku na Podbrzeziu. To dobry znak, że piwo schodzi.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zythumhm nie wiem czy się cieszyć czy płakać. Chodzi o zmniejszenie goryczki - ja uwielbiam piwa mocno goryczkowe ale z drugiej strony piwa ale są raczej aromatyczne więc będzie bliżej stylu. Tak czy tak koniecznie trzeba wybrać się do Krakowa.
Comment
-
Comment