W tym serialu co go kręcili w browarze w Sobótce widziałem ostanio jak gość przywiózł piekarzom cała skrzynkę Lwówka.
Piwo w filmie
Collapse
X
-
Last edited by ronin; 2005-11-26, 12:18.
Comment
-
-
Etykiety na butelkach to standardy z lat 50-tych .
Trudno powiedzieć z którego browaru , w tych latach wszystkie browary miały te same wzory etykiet różniące się herbem.Czymże jesteś śmierci ! Gdzie jest twój oścień?
Skoro my istniejemy, śmierć jest nieobecna,
skoro tylko śmierć się pojawi nas już nie ma.
Epikur z Samos.
Comment
-
-
Dzisiaj rano oglądając film "Stawiam na Tolka Banana" w odcinku "Cygan" zauważyłem scenę w jakimś lokalu. Przy stoliku siedziały trzy osoby ( w tym Jan Himilsbach). Na stoliku trzy bączki (oczywiście ostro ścięte) z etykietami z dużym napisem "Pełne" zdaje się (słabo pokazane, film czarno-biały) Pewnie było to piwo z Browarów Królewskich (z połowy lat '70)MM961
4:-)
Comment
-
-
-
Akwarium, czyli samotność szpiega
Akwarium, czyli samotność szpiega
serial polski,
w odcinku 3/4 fajne chłopaki popijają CIEMNE piwo kuflowe
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika żąleną... nielegalnie ściągniętego
"Zakazane piosenki" albo ""Kanał".bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika JAcksonDzisiaj rano oglądając film "Stawiam na Tolka Banana" w odcinku "Cygan" zauważyłem scenę w jakimś lokalu. Przy stoliku siedziały trzy osoby ( w tym Jan Himilsbach). Na stoliku trzy bączki (oczywiście ostro ścięte) z etykietami z dużym napisem "Pełne" zdaje się (słabo pokazane, film czarno-biały) Pewnie było to piwo z Browarów Królewskich (z połowy lat '70)
Ciężko było wtedy o inne piwa.
Comment
-
-
Raczej nie staram się wyłapywać krótkich filmowych scen z piwem bo jest tego az nadto ale: lokalny patriotyzm, pamięć po tym co było, - spowodowały, że z sentymentem obejrzałem pewną scenę z wczorajszego filmu "Nie lubię poniedziałku"
Warszawa, budka okrąglak na E. Plater, dwaj panowie piją z bączka warszawskiego portera.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Osmielam sie odswiezyc ten wiekowy juz temat. Becik, myslales zapewne o tejze scenie.
Mam tez inne kwiatki.
-gitowcy w "Nie zaznasz spokoju" opijajacy prawdopodobnie Specjalem z Tych pojawienie sie kompana o kryptonimie "Bicz". Za tych co garuja...
-piwo w ujeciu ogolnym z tego samego filmu
-robotnik Gralak i piwo postawione ekipie wpoltowarzyszy i majstrowi w podziece za mile przyjecie. Film "Spokoj" Kieslowskiego
-i na koniec klasyk slaski "Trzy stopy nad ziemia" z Gorskim zdrojem rodem z Boguszowa w roli glownej
Dlaczego nie mozna hotlinkowac Arcie?Last edited by peixe; 2009-04-11, 16:32.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika peixe Wyświetlenie odpowiedziBecik, myslales zapewne o tejze scenie.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment