Piwo w filmie
Collapse
X
-
bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
Rock, Honor, Ojczyzna -
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na FacebookuComment
-
Już wszystko jasne. Ten film to "ABC Miłości". Produkcja z 1935 roku.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
-
Comment
-
Cały film jest np tutaj. Poniżej kilka karkołomnych i ryzykownych wariacji z dużą flaszką Haberbuscha. Osobiście nie odważyłbym się na solówkę ze swoim egzemplarzemPiętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
-
Tym razem zaproponuję coś hamerykańskiego.
Drinking Buddies z tego roku - sporo scen wewnątrz mikro (na skalę amerykańską) browaru i nieco spożywania produktów tegoż. Na początku widać nawet worki ze słodem pewnej znanej niemieckiej firmy.
Zajawka na YT: http://www.youtube.com/watch?v=wxuxkQF7Bak
Film do ściągnięcia tu i ówdzie, dostępne jedynie napisy oryginalne.
Dick Laurent is dead.Comment
-
W filmie "Próba ciśnienia" (reżyseria Tadeusz Junak, scenariusz Krzysztof Zanussi) główny bohater (Piotr Krukowski) odwiedza bar na dworcu Głównym w Krakowie. Rzeczywiście, były takie czasy, gdy w barach dworcowych podawano piwo. Wzruszyły mnie kufle i nalewak (klasyk PRL-u). Można zobaczyć, jak nalewało się wówczas piwo. Piwo - zapewne browar krakowski - piany mało (prawie brak), po chwili w kuflu pozostawała "herbata". Oryginalne wnętrza, jeszcze niektóry je pamiętają ...Comment
-
Co prawda to nie film, ale na szybko nie znalazłem lepszego miejsca dla tego linka
Co prawda to nie jakieś dobre piwo i co prawda tylko kilka sekund, ale zawsze to polskie piwo :]
W YouTube możesz cieszyć się filmami i muzyką, które lubisz, przesyłać oryginalne treści i udostępniać je swoim bliskim, znajomym i całemu światu.
dla nie kojarzących całej "historii o pierogach i szaku"
Ostatnia zmiana dokonana przez dlugas; 2014-05-15, 15:53.Comment
-
Puszkowe O.K.Beer Okocim w charakterze ambasadora kuchni polskiej. Szczęśliwie w studio nie mieli szkła do piwa i nie doszło do konsumpcji tego piwa na wizji. Pytanie, jakie inne polskie piwo dostępne w USA nasza ambasada mogła dobrać w charakterze piwa "do popicia" pierogów lub kiełbasy.Comment
-
Główni bohaterowie "Gangu Olsena" Egon,Benny i Kjeld, mają w zwyczaju przechylać podczas trwania filmu,przynajmniej kilka razy TUBORGA. W jednym z odcinków widziałem Carlsberga i jeszcze jakieś piwo z czerwonymi etami...wyleciała mi nazwa tego piwa.Comment
-
Mściciel z 73 roku w reżyserii Clinta jak z nim w woli głównej. Podczas filmu kilkukrotnie pito właśnie piwo lane w taki ala belgijski kielich z pompki. Piwo było jasne mocno słomkowe, pamiętam też, że główny bohater raz pił je z kufla.
A tu scena z baruhttps://www.youtube.com/watch?v=vL2la06bUns
Świetny western.Comment
-
Mały porterek-przyjaciel nerekComment
-
@Petitpierre- O! A to ci niespodzianka,całkowicie zapomniałem o tym czerwonym Tuborgu! Mnie chodziło o inne piwo w czerwonych skrzynkach i z czerwonymi naklejkami... Zapomniałem w którym to było odcinku,ale to był film po 1975(?)roku. To była akcja w jakimś browarze (może fikcyjny browar i fikcyjne piwo?),chłopaki w magazynie podłożyli skrzynkę Tuborga w miejsce tego "czerwonego",facet,kierowca wózka widłowego gdy spostrzegł,że na palecie ma Tuborga zaalarmował swoich kumpli,mówiąc: mam skrzynkę prawdziwego piwa!-i zarządził zbiórkę za magazynami. Benny w tym czasie zwinął mu ten wózek widłowy. Film oglądałem dawno i nie mogę skojarzyć nazwy piwa i z której części Gangu Olsena pochodził ten wątek.Comment
-
Był to rok 1981, "Gang Olsena-Paryski Plan", a rzecz działa się w fabryce Carlsberga-dzięki temu mogli dojechać do Francji, bo się schowali w ciężarówce. Muszę poszukać tej sekwencji.Mały porterek-przyjaciel nerekComment