Z piwami to u nas jest problem...Z tego co piszesz ,to możesz Jemu zakupić Łomżę eksport(Geant),i w Kalafiorku Perłę Chmielową.Może być też Brok eksport(Geant)
Okazja jest taka, że chće mu sprawić przyjemność, a myślałam o czymś może zagramanicznym, a cena spokojnie wyższa :] Chciałabym coś lepszego, innego niż zawsze, a jestem ze Szczecina i Bosman to raczej nie :]
Zreby tylko nie bylo tak jak w reklamie Veltinsa-
Kobieta möwi do Kochanego ze ma Niespodzianke a on wyciaga Butelke z Lodöwki i möwi juz znalazlem
A tak naprawde chcialbym miec taka towarzyszke Zycia zeby sie starala Jakie Piwo podejdzie jej Kochanemu-AZ MU ZAZDROSZCZE
Jeśli chłop lubi zdecydowaną goryczkę kup mu Jever'a z Niemiec będzie zadowolony. Z mniejszą goryczką polecam Raderbergera . Z polskich piw polecam Kasztelana z Sierpc powinien być dostępny w Auchan jeśli ta sieć jest w Szczecinie, oraz wspomniane wcześniej : Perła i Noteckie.
Dzięki wszystkim :] czekam na dalsze propozycje :]
Najlepiej zapros go do Knajpy gdzie leja tylko jeden gatunek piwa-Napij sie razem z nim,zaplac za Piwo i udajcie sie do Domu-Reszta przyjdzie sama i wszyscy-beda zadowoleni-Mam nadzieje
Kitty, żeby moja kobietka była taka kochana... (pod względem piwnym oczywiście )
Andi pewnie ma rację tylko żeby to był jakiś nietuzinkowy gatunek piwa, a o to trudniej...
Kitty, mówisz że chłop nie lubi typowych mocnych... a może dać mu spróbować portera? To nie jest zwykłe mocne. Najłatwiej dostępny "żywiecki" porter z Cieszyna, ma wszystko co tygrysy lubią najbardziej, nie jest za słodki, ma goryczkę i charakter... a przy tym portery to właśnie są niezwykłe piwa, coś na specjalną okazję. Wasze zdrowie Porterem Staropolskim ze Zduńskiej Woli
Ostatnia zmiana dokonana przez lzkamil; 2005-09-12, 23:17.
Ale porter może być oceniony jako słodki i co wtedy ? Popieram pomysł z Perłą ! A jeśli chłopak lubi wytrawne piwa to oczywiście Ciechanów. Ale ostrożnie i nie kup mu Miodowego. Ogólnie smaczne, ale może mu nie podejść.
Ludziska ,nie pomagacie Nowej Forumowiczce Ja jako tako znam asortyment sklepów w Grodzie Gryfa i starałem się pomóc racjonalnie i czytać ze zrozumieniem,co mi się zdarza tylko czasami .Wybrałem piwka z goryczką ,które można dostać i rzecz jasna nie totalną masówkę.
Ostatnia zmiana dokonana przez Pogoniarz; 2005-09-13, 16:10.
W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza"....
Na wstępie chciałbym się przywitać. Jestem amatorem, robię pierwsze piwko lager z brewkita. Potrzebuje pomocy. Zrobiłem swoje pierwsze piwko, początkowe Blg 12, fermentacja 18 stopni, a teraz od kilku dni w 23. Wczoraj 5.01 mija dwa tygodnie. Blg stanęło od kilku dni na 4. Według kalkulatora...
Počátky, to malutka wioska która leży w paśmie Železné hory, ot taki mały koniec świata, gdzie ptaki zawracają i kończy się asfalt. Dalej autem już nie pojedziemy.
Tuż a mostkiem przy wąskiej drodze znajduje się posesja pana Libor Hančar. Człowiek orkiestra, mnóstwo zainteresowań,...
Krhová, mała wieś położona tuż przy mieście Valašské Meziříčí. W grudniu 2023 roku w tejże wiosce pan Pavel Reimer zalegalizował swój domowy browarek o nazwie Breimis.
Warzelnia to tylko 150 litrów, do tego 1 x 150 i 2 x 300 l. tankofermentatory. Produkcja skromna, domowa,(właściwie...
Comment