Pomocy dla niedoświadczonej !!

Collapse
X

• Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Kitty
    D(r)u(c)h nieuchwytny
    • 2005.09
    • 15

Pomocy dla niedoświadczonej !!

Mój chłopak bardzo lubi piwko (zresztą to żadne odkrycie :]). Chciałabym mu kupić jakieś lepsze piwko, tylko nie mam kompletnie pojęcia jakie.
    On lubi (dla mnie) stereotypowe piwka, tzn żywiec, Lech, Tatra (chociaż wolał zanim poszła na cały kraj- podobno jest teraz gorsza). Ogólnie piwko nie może być słodkawe (mówi że tylko kobiety takie piją:] (np Warka Strong)). Ktoś mi doradzi jakie piwko mu kupić ???
    Ktoś się ulituje :]
  • Dreamer
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2003.05
    • 1576

Najlepiej takie, jakie najbardziej lubi, a z tym, jak widzę, nie powinno być problemu.
    A jeżeli bardzo lubi, to można je dostać nawet w butelce 0,66 l. (i to wszędzie)
    Blog: Piwna Brytania

Comment

• Shlangbaum
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      • 2005.03
      • 5828

A zkąd jesteś Kitty ?? Może coś z lokalnego browaru. A to jakaś okazja w stylu urodziny, czy po prostu piwko do kiełbaski i tym podobne? Ma być w cenie do 2 złotycz czy może być za 4zł. aha, i powiedz jeszcze jakie supermarkety masz w okolicy.

Krakowski Konkurs Piw Domowych !

Comment

• piotrrat
        Kapitan Lagerowej Marynarki
        • 2002.11
        • 730

Kup mu kilka puszek lecha,podgrzej na parapecie , dokup do tego soku malinowego i paczke słomek.
        A tak na poważnie to postaraj sie o Noteckie , niech chłopak napije sie dobrego piwka

Comment

• Kitty
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2005.09
          • 15

Okazja jest taka, że chće mu sprawić przyjemność, a myślałam o czymś może zagramanicznym, a cena spokojnie wyższa :] Chciałabym coś lepszego, innego niż zawsze, a jestem ze Szczecina i Bosman to raczej nie :]

Comment

• Shlangbaum
            • 2005.03
            • 5828

To wybierz się do jakiegoś supermarketu i kup mu Faustusa z Juranda. To bardzo dobre piwo pszeniczne. Powinno być w Carfurrach.

Comment

• Kitty
              D(r)u(c)h nieuchwytny
              • 2005.09
              • 15

Thnx :]

Comment

• sibarh
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛
                • 2005.01
                • 10387

Skoro jesteś ze Szczecina to z piwkiem nie powinno być problemu.Za Odrą piwek do wyboru do koloru.
                2800 nowe piwa opisałem na forum
                Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
                Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• Kitty
                  D(r)u(c)h nieuchwytny
                  • 2005.09
                  • 15

I w tym problem. Nie chcę mu kupić jakiegoś badziewka, którego nie będzie chciał pić... Dlatego piszę o pomoc :]

Comment

• Dreamer
                    Major Piwnych Rewolucji
                    • 2003.05
                    • 1576

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Shlangbaum
                    To wybierz się do jakiegoś supermarketu i kup mu Faustusa z Juranda. To bardzo dobre piwo pszeniczne. Powinno być w Carfurrach.
                    Skoro lubi stereotypowe piwka, to się jeszcze chłopina tym pszeniczniakiem zrazi, a Kitty będzie miała przedmuchane
                    I jeszcze nas wrobi, że jej źle doradziliśmy
                    Ja bym poszedł w stronę... ja wiem, dużego Heinekena może... albo zestawu 2 Grolsche+szklanka... albo jakiś mix taki...
                    Blog: Piwna Brytania

Comment

• sibarh
                      Generał Wszelkich Fermentacji
                      🥛🥛🥛
                      • 2005.01
                      • 10387

Osobiście będąc w Niemczech kupuję po jednej buteleczce każdego piwka.Nie kupuję tych które mi wcześniej nie smakowały(ale w zasadzie które mi nie smakowało ????).Kup kilka róznych!
                      2800 nowe piwa opisałem na forum
                      Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
                      Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

Comment

• Shlangbaum
                        • 2005.03
                        • 5828

Jeżeli lubi mocne piwa z lekko alkoholowym posmakiem to proponuję Koźlaka z Amberu lub Koźlaka z Juranda. Jeżeli lubi piwa o typowym smaku a ma to być coś innego to może Żywe z Amberu. Ono ma smak prawie jak koncernówki a ciekawsze opakowanie (i jest zdrowsze ). A jak już będziesz wiedzieć co kupić to podaje Ci kilka linków ze sklepami w Szczecinie gdzie pojawiają się ciekawsze piwa:

Ostatnia zmiana dokonana przez Shlangbaum; 2005-09-12, 15:11.

Comment

• Kitty
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2005.09
                          • 15

Tzn, z tym opisem, jakie on lubi to mi ciężko napisać, bo się nie znam ! Wiem, że nigdy nie kupuje żednego piwa w wersji "mocne". Ogólnie pije chyba to co wszyscy, ale właśnie unika piw słodkich, jak Warka Strong. Wiem, że musi być czuć goryczkę. Nigdy nie kupuje piw poniżej 2zł, unika wszelkich Voltów, etc. Zastanawiałam się nad Niemieckimi piwami, ale nie chce kupić słodkiego, czy jakiś siuśków, a nie potrafię sama wybrać :], bo nie wiem, które jakie jest :]

Comment

• Shlangbaum
                            • 2005.03
                            • 5828

To kup po prostu Becks'a. to takie typowe chmielowe niemieckie piwo dostepne w każdym już niemalże sklepie. Jeżeli oczywiście lubi piwo z zielonych butelek. Ostatnio też w wielu sklepach można dostać w 4'ro'pakach czeskiego Zlatopramena. Nie powinien narzekać na niego.

Comment

• kangurpl
                              Major Piwnych Rewolucji
                              • 2002.03
                              • 2660

Kurcze krakusy piszą co można dostać w Szczecinie
                              Poczekaj chwilę na forum jest Pogoniarz on chyba najlepiej z nas zna nasz rynek. Zaraz do niego piszę PW aby się wypowiedział
                              Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
                              "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

"denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Comment

Przetwarzanie...
                              X