Remanent w piwniczce

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Shlangbaum
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    • 2005.03
    • 5828

    Remanent w piwniczce

    Mam pomysł na nowy cykliczny temat. Przegląd zapasów w naszych piwniczkach. Zobaczymy czy sie przyjmie. Rzucam pierwszy post.

    58 but. piwo własne
    02 but. Piwo z innych mikrobrowarów
    00 but. piwo polskie
    00 but. piwo zagraniczne

    razem 60 butelek

    Krakowski Konkurs Piw Domowych !
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19261

    #2
    aktualnie opróżniłem piwniczkę do cna co by mnie nie kusiło więc stan taki:

    11 but. własne
    0 but. mikro
    2 but. polskie
    1 but. zagraniczne
    --------
    14 but. razem
    Last edited by e-prezes; 2005-09-12, 14:44.

    Comment

    • yendras
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2001.12
      • 2052

      #3
      A ja mam dwa portery z Witnicy i trochę butelek różnych typów na wymianę. To podobno wróży rychłe zakupy.

      Comment

      • Dreamer
        Major Piwnych Rewolucji
        • 2003.05
        • 1576

        #4
        U mnie też zdecydowana przewaga piwa własnego:

        48 but. własne
        0 but. mikro
        8 but. polskie
        7 but. zagraniczne

        razem jest tego 63 butelki.

        (ciekawy temat, brzmi jak odprawa przed niezłą imprezą )
        Blog: Piwna Brytania

        Comment

        • Twilight_Alehouse
          D(r)u(c)h nieuchwytny
          • 2004.06
          • 6310

          #5
          Cholera, byłem dopiero co w piwnicy i teraz mi się nie chce schodzić ponownie Podliczę wieczorem, ale zapasy mam pokaźne.

          Comment

          • Krzysiu
            D(r)u(c)h nieuchwytny
            • 2001.02
            • 14936

            #6
            u mnie:

            własne: 34 skrzynki różne pełne + 26 PET 1,5 + 1 beczka 50 l + 2 beczki 30 l + 2 beczki 19 l
            obce domowe: 4 butelki
            przemysłowe: 0 butelek

            Trzebaby coś nastawić

            Comment

            • kangurpl
              Major Piwnych Rewolucji
              • 2002.03
              • 2660

              #7
              U mnie w piwnicy cienizna: ok. 30 but własnych + 1 KEG 19l.
              Pustych but. nie liczę.
              Faktycznie czas zacząć sezon warzenia
              Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
              "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

              "denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

              Comment

              • wg2
                Porucznik Browarny Tester
                • 2004.07
                • 264

                #8
                moja piwniczka

                Szybko przeliczyłem:
                40 Koźlak 0,5
                40 Milk Stout 0,5
                38 Brown Ale 0,5
                Szoda, że dojrzeją dopiero w listopadzzie
                WG
                GAWEŁ

                Comment

                • Piotras
                  Porucznik Browarny Tester
                  • 2003.08
                  • 307

                  #9
                  U mnie generalnie piwniczka porterowa tylko(leżakują):
                  14 Polskich(Portery: Ciechanów,Staropolski, Zywiec-Cieszyn+Książęce "na zły Dzień": )
                  7 Zagranicznych (czekaja na naprawę cyfrówki co by je uwiecznić)
                  0 Własnych i mikrobrowarowych (co mnie martwi niezmiernie gdyz jeszcze piwa mikrobrowarowego nie próbowałem)
                  Portery dopiero od kwietnia leżą wiec nie za długo, ale czas działa na ich korzyśc.Temperatura piwniczki 12 C.(w porywach do 10 C)

                  Comment

                  • Twilight_Alehouse
                    D(r)u(c)h nieuchwytny
                    • 2004.06
                    • 6310

                    #10
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piotras
                    0 Własnych i mikrobrowarowych (co mnie martwi niezmiernie gdyz jeszcze piwa mikrobrowarowego nie próbowałem)
                    Tu nie chodzi o minibrowary restauracyjne, tylko o mikrobrowary domowe (w domyśle inne niż własny).

                    Comment

                    • Twilight_Alehouse
                      D(r)u(c)h nieuchwytny
                      • 2004.06
                      • 6310

                      #11
                      Wróciłem z piwnicy, więc oto wyniki remanentu:

                      200 but. piwo własne (nie zaokrągliłem ; niestety obawiam się, że z 98 z nich nic nie wyjdzie...)
                      1 but. piwo z innego domowego
                      5 but. piwo polskie
                      28 but. piwo zagraniczne (21 czeskich, 2 niemieckie, 2 chorwackie, 2 bułarskie i 1 słoweńskie)

                      Butelek pustych nie liczyłem, ale jakieś 250 jest spokojnie. Pora coś uwarzyć
                      Last edited by Twilight_Alehouse; 2005-09-12, 19:21.

                      Comment

                      • Piotras
                        Porucznik Browarny Tester
                        • 2003.08
                        • 307

                        #12
                        -------->Twilight

                        No ja właśnie miałem na myśli piwa robione prywatnie= z mikrobrowarów, nie wspominam tam nigdzie o MINIbrowarach, Spiża wizytuje dość często...

                        Comment

                        • Twilight_Alehouse
                          D(r)u(c)h nieuchwytny
                          • 2004.06
                          • 6310

                          #13
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Piotras
                          No ja właśnie miałem na myśli piwa robione prywatnie= z mikrobrowarów, nie wspominam tam nigdzie o MINIbrowarach, Spiża wizytuje dość często...
                          W takim razie przepraszam za podłe insynuacje

                          Comment

                          • sibarh
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛
                            • 2005.01
                            • 10387

                            #14
                            Bardzo ciekawy temat. U mnie są tylko piwka zagraniczne.Niestety poukładane są terminami ważności a nie krajami ( miesięcznymi do końca roku , przyszłoroczne bez podziału na miesiące).Ilość - na pewno ponad 120. Kraje pochodzenia piwka to : Niemcy do 10szt ,Austria do 40 szt, Litwa do 10szt, Łotwa do 20 szt, Węgry do 10 szt,Czechy do 30szt ,Słowacja do 20 szt, Rosja do 10 szt, oraz pojedyncze egz. Anglia, Belgia itp.
                            Jak znam siebie, to nie będzie chciało mi się liczyć.Poza tym ilość piwa jest płynna ,zależy
                            po pierwsze od pragnienia , po drugie od dostaw.
                            2800 nowe piwa opisałem na forum
                            Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
                            Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria

                            Comment

                            • arno
                              Kapral Kuflowy Chlupacz
                              • 2004.10
                              • 60

                              #15
                              Bardzo ciekawy temat, zwłaszcza po Chmielakach.
                              Domowe własne około 300.
                              Domowe obce 8.
                              Zagraniczne głównie Słowacja około 50.
                              Polskie około 60.
                              Kilka PET'ów pochmielakowych (Janów, Żywe, Irlandzkie) długo nie postoją.

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X