5 but -własne (z września zeszłego roku )
20 but - moich porterów z kolekcji
2 but - zagraniczne (Saris tmawy ze Słowacji, moje ulubione piwko)
Resztę spożywam na bierząco, szkoda czasu
A moja piwniczka jest prawie całkiem pusta Po za kilkoma (8) piwami angielskimi, jednym Litewskim, i dwoma skrzynkami krajowego nie dysponuje żadnym innym trunkiem. Niestety pierwsze próby samodzielnego wazenia zakończone sukcesem juz poszły w niepamięć.Był to przepyszny Porter o wdzięcznej nazwie Adamkowe (nazwa od imienia kolegi u ktorego zostało otwarte i zdegustowane prawie w całości ) Kolejne próby ważenia Piwka domowego poległy narazie z braku czasu. Mam nadzieję powiększyc niebawem zasoby piwniczne o niemieckie zdobycze, a jak dobrze pojedzie (hihihihi, bo nie zawsze mój wóz wozi mnie tam gdzie ja chce) to byc może rownież i kilkanaście belgijskich
A jednak udało się!!!!!! <lolo> piwniczka co prawda zmniejszyla sie o 1,5 skrzynki krajowego ale za to przybyło kilkanaście ciekawostek niemieckich i 12 (dokładnie policzone ze wzgledów na to że pierwszy raz będe degustował) Belgijskich i Holenderskich. Następny wyjazd planowany do włoch, ale czy tam ważą piwo???? jeżeli tak to napewno przywioze. Pozdrawiam
Jakoś nie chce mi się wierzyć, że nikt więcej nie ma piwa w piwniczce? Może rozszerzmy temat - remanent piwny.Część osób może nie posiada piwnicy ?????? I trzyma piwka gdzie indziej.
2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Ja mam w szopie betonowej pod posadzką piwniczke na warzywa na zime-zimą prawie pełna od tych własnie ale od wiosny juz wolna. Teraz zresztą nie ma bata-przejąłem część piwniczki na produkcje własna
piwo własne - Irbis Jasne - 32 but 0,5l - już niedługo kolejna dostawka
Reszta piw nie własnych trzymam w domu-lodówka, spiżarka.
Tak się zastanawiam-jak będe miał z czasem tego tyle co niektórzy z forumowiczów to chyba za budowe piwnicy specjalnej bedę się musiał brać.
W mojej piwnicy: 66 butelek domowego własnego, z czego 32 ( 2 warka - do chlebków i mięs wyszło nie kwaśne wino ) , 3 szt. domowe ze zlotowej wymiany, jeden fermentator 18 litrów na burzliwej. Suma sumarum, nie ma nic do picia, albo za młode, albo niedobre (#2), albo szkoda. Mówi sie trudno, idę do sklepu.
Moja piwniczka powiększyła się o 133 piwka, które pochodzą z 5 krajów. Litwa - 18 but. 16 gatunków, Łotwa- 27 but. 16 gatunków , Estonia- 60 but. 28 gatunków, Rosja- 20 but. 15 gatunków, Ukraina- 5 but. 3 gatunki i jeszcze 3 niemieckie.
Okres ważności w zakresie do 12.2005 - 06.2006.Sukcesywnie będę je spożywał i opisywał(juz to zacząłem).A jest tu sporo piwa, które jeszcze na forum, nie było opisywane.
2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec listopada 2023 r. liczy 13147 piw z 181 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
W Köln gdzie nie spojrzeć wszędzie kölsch, jak dla mnie styl niepijalny. Miejscowi są pewnie przyzwyczajeni bo to ich tradycja, a poza tym ciężko dostać coś innego, jednak turyści szukają urozmaicenia. Ale na szczęście da się znaleźć miejsca gdzie można się napić prawdziwego...
Witam, zbieram puszki od kilkudziesięciu lat. Tylko piwne. Posiadam w swojej kolekcji ponad 4000 różnych puszek (nie zbieram puszek gdzie różnica jest np w nazwie browaru itd). Puszki Polskie i zagraniczne. Skatalogowanych mam 4098 puszek ale koło 200 sztuk jeszcze czeka na wrzucenie do katalogu...
Comment