Terminami ważności mam w arkuszu w Excelu W związku z tym mogę w piwnicy trzymać krajami, bo w takiej ilości spokojnie znajdę co potrzeba.
Remanent w piwniczce
Collapse
X
-
A moja piwniczka jest prawie całkiem pusta Po za kilkoma (8) piwami angielskimi, jednym Litewskim, i dwoma skrzynkami krajowego nie dysponuje żadnym innym trunkiem. Niestety pierwsze próby samodzielnego wazenia zakończone sukcesem juz poszły w niepamięć.Był to przepyszny Porter o wdzięcznej nazwie Adamkowe (nazwa od imienia kolegi u ktorego zostało otwarte i zdegustowane prawie w całości ) Kolejne próby ważenia Piwka domowego poległy narazie z braku czasu. Mam nadzieję powiększyc niebawem zasoby piwniczne o niemieckie zdobycze, a jak dobrze pojedzie (hihihihi, bo nie zawsze mój wóz wozi mnie tam gdzie ja chce) to byc może rownież i kilkanaście belgijskich
Comment
-
-
W mojej piwnicy ciężko się liczy
Ale w sumie jest tego koło 2 hlPopieram domowe browary!
Polakom gratulujemy naczelnika
Zamykam browar.
Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.
gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi
Comment
-
-
A jednak udało się!!!!!! <lolo> piwniczka co prawda zmniejszyla sie o 1,5 skrzynki krajowego ale za to przybyło kilkanaście ciekawostek niemieckich i 12 (dokładnie policzone ze wzgledów na to że pierwszy raz będe degustował) Belgijskich i Holenderskich. Następny wyjazd planowany do włoch, ale czy tam ważą piwo???? jeżeli tak to napewno przywioze. Pozdrawiam
Comment
-
-
Jakoś nie chce mi się wierzyć, że nikt więcej nie ma piwa w piwniczce? Może rozszerzmy temat - remanent piwny.Część osób może nie posiada piwnicy ?????? I trzyma piwka gdzie indziej.2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
-
Ja mam w szopie betonowej pod posadzką piwniczke na warzywa na zime-zimą prawie pełna od tych własnie ale od wiosny juz wolna. Teraz zresztą nie ma bata-przejąłem część piwniczki na produkcje własna
piwo własne - Irbis Jasne - 32 but 0,5l - już niedługo kolejna dostawka
Reszta piw nie własnych trzymam w domu-lodówka, spiżarka.
Tak się zastanawiam-jak będe miał z czasem tego tyle co niektórzy z forumowiczów to chyba za budowe piwnicy specjalnej bedę się musiał brać.
Comment
-
-
W mojej piwnicy: 66 butelek domowego własnego, z czego 32 ( 2 warka - do chlebków i mięs wyszło nie kwaśne wino ) , 3 szt. domowe ze zlotowej wymiany, jeden fermentator 18 litrów na burzliwej. Suma sumarum, nie ma nic do picia, albo za młode, albo niedobre (#2), albo szkoda. Mówi sie trudno, idę do sklepu.
Comment
-
-
Moja piwniczka powiększyła się o 133 piwka, które pochodzą z 5 krajów. Litwa - 18 but. 16 gatunków, Łotwa- 27 but. 16 gatunków , Estonia- 60 but. 28 gatunków, Rosja- 20 but. 15 gatunków, Ukraina- 5 but. 3 gatunki i jeszcze 3 niemieckie.
Okres ważności w zakresie do 12.2005 - 06.2006.Sukcesywnie będę je spożywał i opisywał(juz to zacząłem).A jest tu sporo piwa, które jeszcze na forum, nie było opisywane.2800 nowe piwa opisałem na forum
Moja "kolekcja" wypitych piw zagranicznych na koniec maja 2023 r. liczy 12 810 piw z 180 krajów
Kolekcja jest na stronie https://sites.google.com/view/sibarh-galeria/galeria
Comment
-
Comment