Krzysiu wierzyłem w Ciebie
Wszystko co chcielibyście wiedzieć o piwie irlandzkim, a boicie się o to zapytać
Collapse
X
-
Wspieraj swój Browar! I Ty możesz zostać PREMIEREM!
"do ciężkiej pracy jestem za lekki,
do lekkiej pracy jestem za ciężki"
-
-
Faktycznie boję się z spytać, żeby nie wyjść na profana. Ale w końcu raz kozie śmierć - jestem tutaj m. in. po to, żeby się od mądrych ludzi czegoś dowiedzieć. Kupiłem więc raz piwo w puszce o nazwie Caffrey's (draught). Dla mnie było ono bardzo dziwne. Ni to jasne, ni to ciemne. W trakcie nalewania w zasadzie była to bardzo gęsta piana, która niechętnie, powoli zamieniała się w płyn. A najciekawsze jest to, że na samym wierzchu została gruba na palec warstwa gęsta jak śmietana, która została tam do samego końca. Smaku nie potrafię określić, ale był on zupełnie inny niż ten, do którego moje podniebienie było przyzwyczajone i, boję się przyznać, nie smakowało mi.
Comment
-
-
Tak to jest, jak się człek przyzwyczai do - pogardliwie przez Anglików - LAGERA - to mu już ani pszeniczne, ani angielskie czy irlandzkie nie leży, bo mniej gazowane, ciemniejsze, górnej fermentacji...
Kwestia podejścia do spożycia...
Comment
-
-
Jeżeli przestaniesz oczekiwać po piwie jednego, określonego smaku, czeka Cię wiele niespodzianek... Próbuj, to wciąga
Comment
-
-
Marusia - cóż za enigmatyczne,obiecujące i zachęcające stwierdzenie.
Podoba mi się.Dowiedz się więcej o piwie - www.piwoznawcy.pl
Kursy, szkolenia, raporty sensoryczne.
Comment
-
-
Cezar, źle zacząłeś. Ja zresztą też. Caffrey's to było pierwsze bitter pite przeze mnie w Kraju Brytów. Raczej przeciętna irlandzka marka. Aktualnie produkowana przez Bassa. Nie zrobiła i na mnie wielkiego wrażenia. Ichniejsze ales mają dość mało ekstraktu. Wychlałem w Londynie ponad 40 różnych napitków i zaledwie kilka spowodowało jako takie zainteresowanie. Po prostu trzeba się w nie "wpić" i odkryć różne różności, które i Angole potrafią robić, np. old ale, strong pale, czy barley wine.
Comment
-
-
I ja ostatnio spróbowałem Caffrey's. Nie jest to może rewelacja, ale obserwacja procesu powstawania piany po prostu zachwyca.Browar Hajduki.
adam16@browar.biz
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Krasnoludki są na świecie, a w każdym razie w Chorzowie ;) a dowodem jest to, iż do domowego piwa siusiają :D - mam KWASIŻURA :D
Comment
-
-
ja piłem ostatnio z beczki Newcastle Browne Ale. Mnie smakowałoTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
-
o kurde blaszka, to Anglia nie jest prowincją IrlandiiTo inaczej miało być, przyjaciele,
To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!
Rządzący światem samowładnie
Królowie banków, fabryk, hut
Tym mocni są, że każdy kradnie
Bogactwa, które stwarza lud.
Comment
-
Comment