....antyparasolowa. niektorzy wlodarze juz od dawna chcieli zlikwidowac wszystkie parasole w rynku bo im widok przeslanialy - no to teraz nowa ustawa im w graj...
Ogródek z parasolem to jest "informacja handlowa", a nie reklama (sic!). Tak to tłumaczą prawnicy, tak samo jak to jest możliwe w gazetkach reklamowych hipermarketów. W Opolu widziałem ogródki z parasolami. Nie wiem czy zwróciliście uwagę na to, że nie zniknęły kasetony browarów ze sklepów? To też jest "informacja handlowa"!
ostatnio zwróciłem uwagę siedząc w wyraźnie oznaczonym ogródku, że ciężarówki wożące Tyskie trochę zostały zmodyfikowane (wizualnie) - pozaklejano nazwę Tyskie... została jednak korona
Wczoraj odwiedziłem moją ulubioną żulbudkę i miłe zaskoczenie: stoi siedem żółtych parasoli z "odnowionym" logo Piasta dając miły cień i zachęcając do spożycia.
Originally posted by ART ostatnio zwróciłem uwagę siedząc w wyraźnie oznaczonym ogródku, że ciężarówki wożące Tyskie trochę zostały zmodyfikowane (wizualnie) - pozaklejano nazwę Tyskie... została jednak korona
A ciężarówki, które do tej pory jeździły z logo Lecha teraz mają zielone plandeki bez żadnych napisów.
Teren ogródka (kawałek chodnika lub placu) jest dzierżawiony od miasta za grube pieniądze. Pod względem opłat, umów dzierżawy i podatku od nieruchomości niczym się nie różni od lokalu wewnątrz budynku. Nie ma możliwości otwarcia ogródka na terenie miasta bez zgody władz tegoż.
ja nie napisałem o własności ziemi, właścicielem może być miasto, właściciel lokalu, gmina żydowska, etc, etc... a i tak, jeśłi ktoś wydzierżawi ten teren na działalność gastronomiczną i zdobędzie wszelkie pozwolenia ( oficjalnie, poprzez dofinansowanie indywidualne urzędników etc etc ) i wreszcie otworzy ogródek piwny to ten ogródek będzie terenem lokalu i wobec tego można w nim reklamować piwo.
dixi
Ja zauważyłem w trakcie podróży po kraju, że z tą reklamą piwa jest bardzo różnie. W wielu miastach musiano usunąć kasetony, w wielu innych wiszą w najlepsze.
Myślę, że podobnie będzie z parasolami, w Opolu stoją w najlepsze, w Czarnowąsach również, widziałem mnóstwo wiejskich festynów gdzie było pełno parasoli z logo browarów.
A jednocześnie znajoma prowadząca knajpę opowiadała mi o tym jak po wizycie Inspekcji Handlowej wyrzucali popielniczki "Lecha" i jeszcze mandat zapłacili
Bredene to miasteczko gminne sąsiadujące z Ostendą, wystarczy przejechać mostem nad terenami portowymi i kanałami uchodzącej tu do Morza Północnego rzeki Noordgeleed. By dotrzeć do browaru z dworca kolejowego Oostende można to zrobić tramwajem, wykorzystując przebiegającą tędy najdłuższą...
Ktoś kto tu jeszcze nie był, a został w ten rejon Prahy przywieziony z zawiązanymi oczami, nigdy by nie uwierzył, że jest w stołecznym mieście. Dość wąska, około 6-kilometrowa dolina (Prokopské údolí), którą płynie Dalejský potok to przyrodnicza perełka zachodnich rubieży Prahy....
Browar restauracyjny działający od 2000 roku na zachodnim skraju pięknej starówki, w uliczce 50 m od Neckaru, a z drugiej strony w cieniu górującego nad nią ogromnego heidelbergskiego zamku.
Z wąskiej, brukowanej uliczki wchodzimy przez otwartą pięknie zdobioną stalową bramę pomiędzy...
Browarek restauracyjny istniejący od 1990 roku znajduje się na zachodnich peryferiach miasta po prawej stronie Rhein. Z centrum, przez jedyny w Mainz most drogowy, można tu dojechać autobusem nr 28. Okolica nieciekawa, jakieś place, firmy, magazyny, brak zabudowy mieszkalnej. Jednak jest tu jedno...
Schwetzingen to nieduże miasto (około 20 tyś. mieszkańców) położone 13 km na południe od Mannheim na linii kolejowej do Karlsruhe. Pociągi kursują tu co 30 minut (w szczycie częściej), a podróż między tymi miastami trwa 14 minut.
Główna atrakcją, która przyciąga turystów do...
Comment